Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 18:40, 19 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Cudne zdjecia sikorki.

Więc jeszcze małe co nieco
Przygód kilka wróbla Ćwirka

sikorki już zupełnie przyzwyczaiły się do tego śmiesznego karmnika

nawet do środka już nie boją się wchodzić

mój hibiskus prowadzony jako kulka na pniu
Leśne Wzgórze 18:27, 19 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aniu... Muminek uwielbia bombki.. i każdą umie nazwać. Ulubiona to z Małą Mi. Wspominam cię codziennie, ale piszę dopiero teraz.. I dupa jestem bo nie zrobiłam podobnej dla Olafa W tym roku doceniam podwójnie prezent

Powodzenia z Nowym Rokiem. Buziaki zostawiam.

Dzieci pozwalają nam się cieszyć takimi drobiazgami Dupa jesteś Ty i dupa jestem ja - też nie pomyślałam, że dla nowego członka rodziny przydałaby się taka pamiątka

Pozdrawiam serdecznie...

Chciałabym z kwiatkiem, ale jest tylko pączek (wszystkie kolejne zdjęcia z 09 stycznia 2016)

W oflisowym ogrodzie 18:20, 19 sty 2016

Do góry
Reniu przesyłka dotarła Expressem
Dostałam worek nasion werbeny
Iglaki na pniu 17:42, 19 sty 2016

Do góry
Znowu ja w tym wątku
Kilka wpisów wcześniej poradziłam się ad cyprysika. Przycięłam wtedy na rozgałęzieniach przyrostów, ale nie w idealną kulkę. Piałam wtedy że lubię takiego poczochrańca. I powiem tak - nadal mi się taka wersja podoba, ale tylko na żywo - na zdjęciu wygląda na "niedorobionego". Spójrzcie:

Taka magia zdjęć
Więc będę ciachać na wiosnę wg wskazówek z Ogrodowiska.
Czy myślicie że jeszcze będzie z tego ładny okaz?
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:31, 19 sty 2016

Do góry

Pogubiłam się po drodze... 17:30, 19 sty 2016

Do góry
na pierwszy rzut lewa strona, ale uprzedzam wstępny zaryshe he podlega dyskusji

o i pusto stan

od sąsiadów chce dać tuje i serby, przed tujami trzy kule z trzmieliny w kostce bukszpanowej, przed sernami nie wiem co jeszcze w rogu będzie murek ale niszy niż ten przy tarasie, muszę go zrobi żeby było jakieś powiązanie z tyłemmurek w kwadracie w murku byliny
prawa strona będzie podobna do lewej, ale o tym to potem

mam nadzieje ze mi co sensownego podpowiecie
zdjęcie trochę przekłamuje
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:29, 19 sty 2016

Do góry
trochę zimowych

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:19, 19 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, Danusia ci wtedy rozrysowała tę rabatę. Miskanty same i Hortki same. Zawsze mówiłam, że do pomysłów Danusi się ciągle wraca. Ja wczoraj znalazłam rabatę u mnie rozrysowaną przez Danusię. Nie do końca zrobiłam zgodnie z rysunkiem. Wiem jedno: wrócę do propozycji Danusi.

Iwonko
Nie mów ...posadziłam drzewo zgodnie z projektem ... i mam hortensje i miscanty ... tylko trochę inaczej rozmieszczone
W oflisowym ogrodzie 17:13, 19 sty 2016

Do góry

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 17:13, 19 sty 2016

Do góry
Niestety tylko taką słabą jakość mam
Moja działka na Dębowym Lesie 17:07, 19 sty 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Ładne zdjęcia....a ponieważ lubię zdjęcia robali...to taki opis znalazłam w necie do Twojego.
Pluskwiak jagodziak (Dolycoris baccarum)

Pluskwiak ten żywi się wysysanym sokiem pędów,liści i owoców róznych roślin polnych i leśnych. Szczególnie często można go spotkać na borówce, której owoce psuje swym zapachem.

jona napisał(a)

Nie ma co się martwic pluskwiakami . Jeżeli nie ma plagi nie czynią większych szkód, a już na pewno pojedyncze osobniki nie są groźne.
Latem wydawało mi się, że mam za dużo trochę innych puskwiaków na koprze. Pozbierałam do słoiczka i wyniosłam na łąkę i już nie było z nimi problemu

Sylvana napisał(a)
Ja mam zieloniutkie odorki zieleniaki...ale nie za dużo i nie widziałam, żeby jakieś szkody poczyniły więc daję im spokój...poza tym fajne są

Sylwio, Asiu, ogólnie robalki, owady lubię.
Nie na wszystkich się znam, bo bardziej w ogrodowych siedzę niż w zwierzęcych
Dzięki działce, roślinkom dużo owadów widzę, obserwuję.Skoro do mojego ogrodu przylatują tz,że przyroda jest ok.
Jeżeli ten pluskwiak jest szczególnie szkodliwy, to ok.Nadmiaru ich nie widziałam.To chyba to dobrze .
Takie już sa przyjemniejsze, prawda??

W oflisowym ogrodzie 17:07, 19 sty 2016

Do góry

W oflisowym ogrodzie 17:03, 19 sty 2016

Do góry
Jest mróz... brrr
Byłam 10 minut z aparatem i myślałam, że mi dłoń odpadnie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:30, 19 sty 2016

Do góry
A tak mi się bieli za oknem!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:28, 19 sty 2016

Do góry
Już za chwileczkę, już za momencik!

Miłego wieczoru!
Pszczelarnia 16:11, 19 sty 2016

Do góry

Co posadzić na skarpie (to już za kompostownikiem) dla złamania tego widoku (zaznaczyłam czerwoną grubą kreską). Obok jest lipa. Ona się kiedyś rozrośnie, więc może nic nie sadzić? Może duże drzewo - buk - zrobić taki miszmasz?

Kompostownik jest w ziemi , więc go nie widać i nie jest problemem. Wystarczą nasadzenia na rabacie.

Jak bardzo wypukła może być rabata w najszerszym miejscu - 3 m może być?
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 16:08, 19 sty 2016

Do góry
Ciąć na oko. Najpierw ściąć wierzchołek na prosto, potem boki ładnie patrząc z góry. Wiesz jak kwadrat wygląda to tak tnij. Możesz jak na rysunku z mojego artykułu, wcisnąć w ziemię patyki z bambusa i je związać mocno. i ciąć to co poza patykami.

Zielono zakręcona 15:49, 19 sty 2016

Do góry
Potem przyszedł czas na odchwaszczenie i uporządkowanie roślin z drugiej strony ścieżki.

Tej drewnianej kabiny już na szczęście nie ma, choć jeszcze jeden sezon i zostałaby zaadoptowana przez winobluszcz .
Zielono zakręcona 15:39, 19 sty 2016

Do góry
Dzisiaj pokażę Wam moje rabatki z innej perspektywy. Powstawały etapami w zeszłym roku. Ciężko się przy nich napracowałam ponieważ najpierw musiałam zerwać darń pod rabatkę przed garażem. Dlaczego tam zasialiśmy trawę? Ponieważ M. uważał, że ma być dojazd do garażu. Gdy garażyk stał się Mój ustaliliśmy, że mogę robić co chcę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies