Ogrodowi do twarzy ze śniegiem . A widok jeżówek w czapeczkach ze śniegu zawsze mnie rozczula
Mam nadzieję, że śnieg trochę poleży. Idealnie byłoby jakby był do końca lutego, a potem ciepła wiosna ze słonkiem
Natrafiłam na twój piękny ogród i tak wędruje od strony do strony, podziwiam piękne roślinki. Nagle natrafiam na to... szok, szczerze nie widziałam jeszcze takiej bezczelności. Jak można ludziom wysyłać takie gówno i to za nie małe pieniądze. Przytoczyłam ten post bo mnie normalnie wbiło, znam ten sklep z widzenia nie raz byłam na ich stronie, mają bardzo drogo. Więc myślałam że przysyłają coś konkretnego. Ja już się raz przejechałam z hortensjami z neta i powiedziałam sobie nigdy więcej. Będę jeżdzić po szkółkach tak długo aż spotkam te odmiany które chcę kupić. Co do pink annabel to u mnie w pobliskiej szkółce za 25 zł to były ogromne okazy. Największy wybór hortensji jest u Szmitów a ceny rewelacyjne.
Pokażę ci hortensje magical moonlight (byłam w wielu szkółkach i dopiero w pęchcinie znalazłam) Pokażę ci olbrzyma którego kupiłam za 60 zł a tutaj hortki po 17 zł ( z innej szkółki)
Wiem co to za uczucie czekać na paczkę otwierasz a tu aż wyć się chce na widok tego co się dostało U siebie w ogrodzie mam doś dużo hortensji wielu odmian, w róznych szkólkach się byłoi trochę widziało. to co dostałaś to na moje oko wartość sadzonki około 5 zł
Polinko
To ja dzisiaj muszę sobie jeszcze raz wszystko pomierzyć
Mam rozumieć, że Ty radzisz nic nie sadzić z tyłu? I zostawiłabyś hortki same na rabacie? bez traw? I czy może gdybyś maiła więcej miejsca to dałabyś i jedno i drugie?
Dziekuje to bardzo mile
Zdradze kilka tajnikow forme wysmaruj olejem nm kuchennym.najprosciej kup mieszanke betony w sklepie budowlanym.przygotuj dosc gesty beton.nie wiem jak otwiera sie dokladnie Twoja forma,ale musisz obie polowki jaja napelnic szczelnie betonem tak by nie zabrudzic zamka formy (latwe to nie bedzie nastepnie jajo zaklejasz tasma by sie nie otwieralo i zostawiasz na np dwa,trzy dni.po tym czasie wyjmujesz i zostawiasz do doschniecia.prawdopodobnie zostanie slad po laczeniu formy.mozna to wygladzic wyciagajac polmokre jajo z formy ale to wyzsza szkola jazdy. Wszystko wydaje sie latwe ale nie do konca jest
Ja w tym tygodniu pewnie tez zaleje kilka jaj by byly na swieta "w ofercie".mam taka 45 cm forme i tez mniejsze
no patrz a my ciagle szukamy strzal po lace fajny pomysl
zwierzaki sa cudowne i ekologiczne jak je Aura zmeczy to zawsze mozna jeszcze nimi w iecu napalic ale teraz to jeszcze dlugo postoja