Ana tak to wygląda obecnie; mówisz o drugim lub trzecim oczku licząc od pozimou gruntu? (pytam bo miałam wcześniej posadzone tylko 3 hortensje Limelight w innej części ogrodu i po cięciu wiosennym bardzo słabo mi przyrosły, choć przyznam, że ziemia była tam nieodpowiednia - u Ciebie idą jak burza)
Basiu dziękuję, jakoś się udaje nie zachwaścić! A różowości to firletka kwiecista. Po jej przekwitnięciu, zaczynają kwitnąć jeżówki, i znów jest kolor.
Fajnie to wyglada ,piekny ten glóg..ja mam wisnie japonska w nasadzeniu ,na wiosne jest cudna a tak caly rok taka sobie ..powiem szczerze ze ja lubie szpalery .Jest efekt i elegancko to wyglada ,w sumie zalezy od ogrodu i gustu.Mysle ze szpaler vanilek tez by fajnie wygladal tylko ze pozno kwitna ,roze jak wybierzesz dobry gatunek to juz wiosna sie zacznie..
Sylwuś najpierw muszę zobaczyć ile w tym nowym ogrodzie zmieszczę nowych host.
Ale za chęci podzielenia juz dziękuję , dobra kobieto
Tymczasem zima trwa
nachyłki zimą
Filemon, piękne te żurawki. Po Waszych namowach jeszcze we wrześniu coś podzieliłam, w październiku kilka rosło dalej, więc może i mi się udał podział? Okaże się na wiosnę. Będę jednak próbować.
Teraz moje zimowe areały Mazowieckie wczoraj zasypało. Padało jak w baśni, piękny, mięsisty śnieg. Ogródek magiczny Pobiegłam rano robić zdjęcia, bo za chwilę chłopcy wyjdą i już nie będzie dziewiczej zimy
przerzuciłam Twoje pomysły na plan działki z góry i wygląda to tak:
druga opcja podoba mi się bardziej, bo z przodu domu też mam takie faliste linie i wydaje mi się, że to nawiązuje do całości, ale może się mylę ... wszelkie uwagi mile widziane
a koło blaszanego garażu to rzeczywiście cyprysy Lawsona