Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 22:50, 25 lut 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona ty masz jakieś zdjecia Bonici ( jak to się odmienia ) ?, no....o róże mi chodzi .

Mam klka, ale robiłam te fotki, nie myśląc, ze Bonici portret mi się przyda.
Moja miała rok.

Najpierw kwiat różowy, potem blednie

Życie w wiejskim ogrodzie 22:45, 25 lut 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

W szpalerze rośnie ich 10 Są gęsto obok siebie posadzone co 30 cm

Jezu! Nie mogę się pozbierać po tym zdjęciu
Czy przy róży Artemis osiągnę podobny efekt?
A tam w tle to lilie?
Nie zasnę...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:41, 25 lut 2016

Do góry
Pozdrawiam wszystkich ogrodników
czekamy na dobre dni w ogrodzie bo ilość cięcia się kumuluje
a ilość dni do pracy w ogrodzie się minimalizuje

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:38, 25 lut 2016

Do góry
a teraz fioletowo też się obłowiłam

fiolet z pomarańczem będę mieć na rabacie zobaczyzmy jak to wytrzymam

Ogródek Iwony 22:35, 25 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
O jaka lista interesująca
Moja trytoma zgniła jest
Iwonka wpisałam Graham Thomas i wyświetliły mi się posty z nim -piękna jest a niebieski kolor innych kwiatów tylko podkreśla jej urodę

Trytoma może odbije, tak mówi Ania. A jeśli nie, to będzie miejsce na nowe chciejstwa. Ja bym jednak wolała, aby odbiła, bo się nią za długo nie nacieszyłam.
Tereniu, dla Ciebie kilka odsłon mojego Graham Thomasa. W zależności od pogody kolor nasycenia był różny :

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:31, 25 lut 2016

Do góry
A teraz coś z nowości

obłowiłam się kwiatowo
pomarańczowo

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:07, 25 lut 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Chciałam się oficjalnie przywitać po przebrnięciu po cichu przez cały wątek - będę zaglądać, bo to jeden z moich ulubionych kwiatowych - wzór do naśladowania,
pozdrawiam

Witaj !

dzięki za miłe słowa, brak mi słów z tym naśladować - lecę do Ciebie zajrzeć
ja w tym roku czekam na pracę w części zwanej jagodnikiem z warzywami i ziołami i tam się zakopię z moimi nasionkami jeśli się nie utopię w blocie

lipiec na przywitanie i czas odpoczynku w ogrodzie i czas stukania słoikami w kuchni

zawsze się jakiś nieplanowany zakup trafi

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:05, 25 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
U Ani Małej Mi piwoniowo się zrobiło, może ktoś będzie znał nazwy moich piwoni?

To chyba Nymphe.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:02, 25 lut 2016

Do góry

Z tym optymistycznym przesłaniem kończę dzisiejszy pobyt na portalu.
Dobranoc.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 22:01, 25 lut 2016

Do góry
Gosiu niesamowita jesteś. Dobrze dziewczyny piszą- królowa wysiewów. Przeczytałam wątek, zapiski zrobione. Mnóstwo informacji ogrodniczych, a i z przepisu na dżem cytrynowy z cukinii skorzystam. Do tego wspaniała historia z Panem z nasionkami - fajnie, że są tacy ludzie.
Podziwiam talenty plastyczno-technicznie syna.

margaretka3 napisał(a)

Ja też się nieraz do tych lepców przyklejałam, klnąc okrutnie, ale efekt jednak był, zdziesiątkowane ziemiórki, więc znowu powieszę.

Gosiu a próbowałaś kiedyś podlewać tytoniem? Ja stosuję tą metodę od wielu, wielu lat i zawsze skutkuje.

margaretka3 napisał(a)
kwiat marchewki purpurowej odm. Purple Haze.

Zakwitła ci w tym roku co wysiałaś, czy zostawiałaś na drugi rok? Bo ja miałam w tamtym roku tą marchew, ale kwiatów nie miała.

margaretka3 napisał(a)

Ja mam fajny przepis na ciasto czekoladowe bez mąki, mogę Ci zapodać, gdybyś potrzebowała Fajny, bo smaczny, szybki i wychodzi z zamkniętymi oczami

Można prosić?....
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:55, 25 lut 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
A że za oknem zima i na pracę w ogródku zbyt zimno, a nudzić się nie mogę......
Stary zydelek na którym kiedyś siadano przy dojeniu krówek dostał nowe życie. Ciekawe ile on może mieć lat, znalazłam go w starej rupieciarni którą kupiłam wraz z działką. Był w opłakanym stanie.

Puszka po mleczku mojej wnusi też nie mogła się zmarnować.

Ewuś zydelek wygląda jak milion dolarów, a puszeczka też mistrzostwo świata . No bomba kobieto .
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 25 lut 2016

Do góry
jola_antoszczyk napisał(a)
Dzień dobry! Bardzo dziękuję za miłe słowa,mogę to uczynić dopiero dzisiaj wczoraj miałam problem z logowaniem.Wątku nie założę przynajmniej na razie,brak czasu to raz,a dwa to nie wiem jak się za to zabrać.Wystarczą mi piękne widoki z waszych ogrodów.A to dla Ciebie .

Bardzo dziękuję za bratki - uwielbiam i czekam na ten czas kiedy u mnie zagoszczą.
Na czas nic nie poradzę, a ponadto trzeba:
1/ wymyślić nazwę wątku
2/ zrobić pierwsze wpisy
3/wkleić kilka fotek i poleci
najlepiej rozpocząć jeszcze teraz póki ogród tak nie wzywa

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:49, 25 lut 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Ja lubię wiosnę bardziej zawansowaną, ale kiełkowanie też uwielbiam, wysiew planuję dopiro po 8 marca, bo nas nie będzie, ale nie taką skalę jak u Ciebie, za to trzymam kciuki
Nacieszyłam oczy kolorami...ach jak pięknie pokazany ogród i kolekcje nasionek

A ja z kolei lubię bardzo wczesną wiosnę, przedwiośnie nawet czas zanim krokusy zakwitną - cudny zapach ziemi wszystko co powinno kiełkuje, jest szaro, mokro ale jakby dudni - uwielbiam

później przymykam oczy na jaskrawość kolorów a kwietnia nie wiem dlaczego najbardziej nie lubię - jestem wtedy w ogrodzie zawsze podenerwowana że z niczym na czas nie mogę zdążyć

a to coś nie obcięte, a to nie nawiezione, kanciki już od miesiąca czekają, coś nie wysiane, a to co wysiane właśnie deszcz załatwił, z przesadzaniem znów się spóźniłam i już za późno, i znów nie rozmnożyłam czegoś, no stale nerwy
a na dodatek to jaskrawe światło

a tak czekamy na wiosnę

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:32, 25 lut 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

Uetarsen też mam , przesadzałam ją bo na starym miejscu łapała rokrocznie jako pierwsza mączniaka. Może na nowym lepiej się dostosuje. Róża jest piękna, tylko ten mączniak. Nie zdążyła rozkwitnąć a ja musiałam jej obcinać porażone pędy z pąkami

I to jest dowód na to że róże w naszych ogrodach mają różne warunki i nie zawsze spełniają podstawowe opisy. Aż obejrzałam jak wygląda mączniak róż
jestem ciekawa co sprawi przesadzenie - będę się dopytywać

zabawa różami w czerwcu

pozdrawiam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:32, 25 lut 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Nie Haneczko u mnie wiosennie i na dowód nasz sad i wychodzące tulipanki

Ale i dla Ciebie kwiateczki też są. Nie rozchylone, bo jestem w pracy jak sie otwierają.

Wow, jaki porzadeczek, jak wiosennie, ile krokusow, chyba Figus sie przejadl
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:25, 25 lut 2016

Do góry
A że za oknem zima i na pracę w ogródku zbyt zimno, a nudzić się nie mogę......
Stary zydelek na którym kiedyś siadano przy dojeniu krówek dostał nowe życie. Ciekawe ile on może mieć lat, znalazłam go w starej rupieciarni którą kupiłam wraz z działką. Był w opłakanym stanie.

Puszka po mleczku mojej wnusi też nie mogła się zmarnować.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:13, 25 lut 2016

Do góry
No tak, bo to jest powiązane. Ale dziękuje za dobre chęci. Kwiatek dla Was.

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:06, 25 lut 2016

Do góry
Kasia taka szkółka to skarb

Joanna

Bogdzia takie rzeczy to tylko u Małej Mi , u mnie ani listeczka nie mówiąc już o kwiatach - mini biegun zimna
kwitnie tylko leszczyna za płotem --oczywiście formowana na drzewko

z 8 zostały tylko 4 wykończyła je sól spływająca z asfaltu
Ogród z koniczynką 21:03, 25 lut 2016

Do góry
Agdulo, Olgo i Mirko - są to patyczki hortensji bukietowej. Dwa lata temu udało się z 44 patyczków wyrosło 4 hortensje i ubiegłego lata zakwitły... Nawet to cieszyło... A oto jedna z nich...
Rododendronowy ogród II. 20:58, 25 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, dziwna mroźna ta wiosna. Dasz znasz, kiedy zaczniesz dolistnie dokarmiać rododendrony?
W zeszłym roku chyba się już to robiło. A teraz mroźno, to chyba jeszcze nie?
Jak myślisz?
I w zeszłym roku robiłaś jakąś mieszankę. Ja rozrabiałam nawóz do Rh. Ale twoja mikstura była lepsza chyba. Przypomnisz ją?

Tak masz racje w tamtym roku juz przymrozków nie było. W tym jeszcze nie opryskiwalam ale jak mina przymrozki to zacznę.
Co do nawozu to mieszam te trzy oczywiscie rozwodnionewg przepisu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies