Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 14:14, 13 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a z lawendą to jak lawenda przy obrzeżu a róze do środka, czy przemieszane ???

Co myślisz o tym?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2827-prostokatna-rabata

To pomysł Danusi
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:56, 13 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Edytko, na poranne mgły kolorem po oczach daję, by odpędzać chęć na sny!

ale sliczy robaczek Ci w ta roze wlecial
kolorki energetyzujace. A ja jednak zaraz do lozka zmykam, bo mi sie cos oczy same zamykaja.
Ogródek Iwony 13:55, 13 sty 2016

Do góry
Dziś sporo sikorek lata po ogrodzie.
Na tarasie na stole wysypałam troszkę ziaren, aby je obserwować. Przylatują, zabierają ziarenko i odlatują. Karmnik mam w głębi ogrodu na drzewie

A tu taki mini karmnik

W cieniu - zacieniona 13:55, 13 sty 2016

Do góry
Wielosił można rozmnażać wiosną przez dzielenie kęp i z siewu.

W ubiegłym roku wysiałam nasionka z własnej roślinki.Zdrowo rosły i już jesienią dały duże plamy.
Pszczelarnia 13:34, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A poletko czosnków, chabrów, łubinów i szałwi?

Pszczółko, to u Ciebie??? W każdym razie i ja przywłaszczam sobie te fotkę, bo słyszałam że rozdajesz To jest po prostu rajski obrazek. Też sobie takie małe poletko czosnków, ale z hostami zafundowałam, ciekawe co z niego wyjdzie...Ale czuje po kościach, że bieda, w porównaniu do Twojego
Kamienny ogród patykiem malowany 13:22, 13 sty 2016

Do góry
Plany wiosenne....oby coś wyrosło...a nie jak do tej pory ;

wcześniejsze

wczorajsze

Ogródek Iwony 13:13, 13 sty 2016

Do góry
Dominiko, chciej. Róże są piękne. I wiesz, już w zeszłym roku doszłam do tego, że jeśli się chce, by w ogrodzie się działo, to podstawy ogrodu tworzą wiosną rośliny cebulowe, w maju-czerwcu różaneczniki, potem są róże, potem hortensje i na końcu trawy. A zimą kulki, kostki bukszpanowe i inne zimozielone. Jak zgromadzisz w ogrodzie te roślinki, zawsze będzie kolorowo i pachnąco. No chyba, że ktoś lubi minimalizm. ja wole kolor, zapach, ... ach, już nie mogę się doczekać. Nie mogłabym mięć białego ogrodu
Za zielonym płotem 13:10, 13 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
dlaczego od nowa - ten projekt jest fajny - tylko trzeba go doszlifować z rabatami po bokach - jak odpowiadaja ci też rosliny z tego projektu to zostaw - ale twoja decyzja

myślisz, że te hortensje w sąsiedztwie mojej wierzby będą ok? przeglądam realizacje Danusii i natknęłam się na takie zdjęcie:

wpadło mi w oko takie połączenie, no i mogłabym wykorzystać cyprysiki; hortki bardzo mi się podobają tylko musiałabym je zestawić z jakąś rośliną, która by ładnie wyglądała w okresie, kiedy one są brązowe, bo będą na widoku cały czas (okna z jadalni); sądzisz, że dobrze by wyglądały przy dereniach?

napisałam, że chcę zacząć od nowa, bo się pogubiłam, znowu zajmuję się tylko częścią, bo ta rabata to nie tylko to jedno półkole, ale też miejsce z wierzbą i akacją; chciałabym uzyskać efekt spójności i płynnego przejścia
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:07, 13 sty 2016

Do góry

szukałam włąsnie zdjęcia grabów dla edyty u siebie i trafiłam na to zdjęcie...w sumie do tej chwili trwająca zima mi nie przszkadzała. nie miałam takich uczuć jak zeszłej że już już natychmiast chce wiosne..nawet miałam chwile ze nie spieszy mi się bo nie zdąże w domu wszytskieo zrobić co zaplanowałm przed wyruszeniem w ogród...ale jak trafiłam na to zdjęcie to sobie przyponiałam uczucie spełniea i radości podczas tych prac....JA CHCE WIOSNE!!!
Pszczelarnia 13:04, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A naparstnice?

Ciekawa jestem czy się już same wysieją.

\
Jak nie ścięłaś za szybko to wysieją się..
Dziękuje za lipiec 4 razy obejrzałam..w te i we wte..
Pszczelarnia 13:00, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wspomnienia lipca

Pierwszy plan mój, drugi plan u sąsiada, fajnie:

Ewo-czarodziejko słów brakuje by opisać Twój wspaniały ogród,roślinki i ten klimat sielskości
Pszczelarnia 12:55, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak, Fruehlingsgold to jedna z wcześniej kwitnących róż u mnie (początek czerwca), piękna, trzeba dać jej miejsce; u mnie od 4 lat:

'Ritausma': mam 5 krzaczków. Piękna w pąkach, piękny kolor, dobry pokrój.

A może zainteresuje Cię róża 'Snow Pavement':

Dziękuje faktycznie Fruehlingsgold jest piękna i coś mi się zdaje ,ze lista zakupów się powiększy
Dzień dobry z Wrocławia. 12:50, 13 sty 2016

Do góry
Witam, mam na imię Bogusław. Jestem z Wrocławia. Moja działka to parę metrów w Ogródkach Działkowych.
Na ten czas będę tylko obserwatorem forum, jeśli zajdzie konieczność podzielenia się lub konieczność zapytania to wówczas zabiorę głos.
Pozdrawiam Wszystkich sympatyków ogrodów.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:19, 13 sty 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Dominiko,te dwa ostatnie to chyba lilie ,jeśli sadziłaś cebule to na pewno lilie
Zobacz moje lilie
tak już Aga mnie naprostowała

ależ sliczne - chyba się zaopatrze w lilie coby było równo, w zeszłym roku liliowce to teraz lilie tylko mam odwieczny problem gdzie je wsadzić
Ogródek Iwony 12:16, 13 sty 2016

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:15, 13 sty 2016

Do góry
Dominiko,te dwa ostatnie to chyba lilie ,jeśli sadziłaś cebule to na pewno lilie
Zobacz moje lilie
Ogródek Iwony 11:58, 13 sty 2016

Do góry
Pada śnieg. Cieszyłąm się dziś, jak małe dziecko, ze mam mało zajęć i szybciej wracam do domu. Poszłam do ogrodu na fotki. Jednak śnieg jest ciężki, lepki. Większość w ogrodzie leży pod śniegiem

Tu ma być ogród :) 11:51, 13 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A masz jakieś zdjęcie tej the beatles jak już się "zadomowiła" na rabacie?

problem w tym, że posadziłam ją na rabacie ze stipą i w pewnym momencie ona ją całkiem przysłoniła, dlatego mimo, że mam zdjęcia tej rabaty to The Beatles na niej nie jest widoczny.
O tutaj jeden z 14.08 i akurat z chwaściorem w kępie - te wyższe sztywniejsze ździbła, które wyglądają jakby to były ździbła the Beatles, ale nie są.
Na poczatku września zabrałam te trawki z tej rabaty, na razie są w przechowalniku, a wiosną jak doprowadzę do porządku tył podwórka, gdzieś tam zamieszkają, bo tam też jest więcej cienia, a dla nich to zdecydowanie korzystniejsze warunki.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:47, 13 sty 2016

Do góry
A dziś przewalam fotki z innych lat i tak wspominam ehhh żeby lato już było
już bym w ziemi pogrzebał coś nowego posadził i pochodził po ogrodzie
Czekam na rabaty bylinowe hortensje i róże tego jestem ciekaw co zrobią...
Na jesień poprzesadzałem nie które krzaczorki bo wyrosły za duże, i nie pasowały do reszty.

Ogrodowe skarby 11:47, 13 sty 2016

Do góry
Trochę dzisiejszych widoków z kotkiem Rudzikiem w roli głównej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies