Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:52, 13 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
seslerię jesienna wiosna warto sciąć nisko, szybko bardzo pusci młode, zielone liśtki. Oan jest fajna bo jeżowata w pokroju, a dośc wysoka jak na tę jeżowatość. I kolor ma jasny.
Wg mnie jak kwitnie, to wyglada cudnie- jest taka jasna, kwiaty ma białe. Potem robią się słomkowo- bezowe i to juz jest mniej ozdobne, ale myślę że można ścinać jak nie ma się całego pola jej
A- i nie nawoźcie jej za bardzo, bo jak jest mniej nakarmiona, to bardziej zwarta
moje zbliżenie kwiatów

Magnolio A ile lat ma ta na zdjęciach?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:50, 13 sty 2016

Do góry
seslerię jesienna wiosna warto sciąć nisko, szybko bardzo pusci młode, zielone liśtki. Oan jest fajna bo jeżowata w pokroju, a dośc wysoka jak na tę jeżowatość. I kolor ma jasny.
Wg mnie jak kwitnie, to wyglada cudnie- jest taka jasna, kwiaty ma białe. Potem robią się słomkowo- bezowe i to juz jest mniej ozdobne, ale myślę że można ścinać jak nie ma się całego pola jej
A- i nie nawoźcie jej za bardzo, bo jak jest mniej nakarmiona, to bardziej zwarta
moje zbliżenie kwiatów

Pszczelarnia 10:50, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A poletko czosnków, chabrów, łubinów i szałwi?

Ogród pędzlem malowany
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:42, 13 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
o wy o liliowcach - są piekne i ja też myslę o ich dokupieniu

O istnieniu liliowcy dowiedziałam się dopiero na ogrodowisku ,i też ię nimi zauroczyłam
Miałam takie dawne jakieś po babci
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:41, 13 sty 2016

Do góry
Dziewczynki, dziękuję za miłe przedpołudnie! I mimo mgły uśmiecham się od ucha do ucha! Już ulatuje ciemność coraz dalej na północ, dzień 8 godzin i zwiększa się z dnia na dzień. Będzie dobrze!

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:28, 13 sty 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Śliczne masz liliowce. Ja w zeszłym roku kupiłam jednego na próbę, ale chyba postaram się jeszcze o inne odmiany, bo zdjęcia na O. kuszą

mnie też skusiło O.,muszę jeszcze dokupić ale takich bardziej odmnianowych
sadziłam póżną jesienią 2013r bardzo małe kłącza a w tym roku wyglądały tak
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:16, 13 sty 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Basiu, ależ masz piekne te liliowce
Pozdrawiam

U mnie plucha

Liliowce kupiłam tak w ciemno na wyprzedaży po 1zl za kłącze
i trafiły się też takie niskie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:07, 13 sty 2016

Do góry
Dalszy ciąg lipcowych zachwytów.

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:07, 13 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
W rabatki kwiatowe będę wtykać buraka liściowego. Truskawki chyba zlikwiduję, bo już 4 sezon by były. Zostawię tylko pietruszkę, szczypiorek i czosnek. No może jeszcze cukinię.
I jeszcze zobaczę na co miejsca starczy.

Basiu, ogród 3 ary, z tego na domek, borówki, ścieżki i szklarnie, i rh odpada z 2ary. Zostaje 100m/2 na kwiatki i warzywka. Kiedyś całość była pod warzywami.

To 1/4 ogrodu

To tak na prawdę miejsca masz nie za dużo .W rabatkach widziałam selery ,pory; a najbardziej mnie się podobał koper wśród kwiatków.
Ale tym burakiem liściowym toście mnie zastrzeliły ja nawet o nim nie slyszalam.
Ta 1/4 ogrodu ładna ,ładna trawka no i widzę nawet dalie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:06, 13 sty 2016

Do góry
rozark napisał(a)
chmury i chmury, tęsknię za słoneczkiem, za zapachami i takimi widokami

Nostalgia Cię ogarnia???? Piękne zdjęcie

Widzę że i tu plany warzywnikowe. Też myślałam o skrzyniach, ale lenistwo bierze górą.. łatwiej ziemię przekopać bez skrzyń Wiec chyba w tym roku też nie skuszę się na skrzynie.
Ranczo Edy 10:04, 13 sty 2016

Do góry
Pozdrowienia mgielnego dnia zostawiam dla wszystkich słońce zamawiam!

Pod sumakiem

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:03, 13 sty 2016

Do góry
Edytko, na poranne mgły kolorem po oczach daję, by odpędzać chęć na sny!

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:54, 13 sty 2016

Do góry
chmury i chmury, tęsknię za słoneczkiem, za zapachami i takimi widokami

Pszczelarnia 09:48, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

no i jestem w "bezruchu" ... poezja bez słów ....
Wilcza łapa macha
Kamienny ogród patykiem malowany 09:46, 13 sty 2016

Do góry
Ciemiernik... w domu szybko przekwitnie i będzie robił się nędzny... Wynieś go w tedy w chłodne miejsce. Nawet koło zera. Pilnuj podlewania (ale nie przelewania), jak tylko się ociepli posadź go do gruntu (ostatnie lata pozwalają na sadzenie już po połowie lutego). Jednak przed posadzeniem zahartuj go w temperaturach chłodniejszych niż temperatura mieszkania.

Po drugie nie ma zielonych ciemierników. Ale wszystkie ciemierniki w miarę przekwitania zielenieją. Nigry robią się różow-zielone. Daj namiar na PW. Wiosną Ci pośle siewki ciemiernikowe.. mam ich jeszcze kilka. Będą pięknie białe a potem 3 miesiące zielone.. O ile powtórzą cechy matki Pretty Ellen White. U mnie siekwi jeszcze nie kwitły chociaż rosną od 3 lat.
Sorki za foto.. potem usunę.. na dole to Nigra, a na górze Pretty. Pretty jest 3 razy wyższa i całkowicie zielenieje. Ale też kwitnie później niż Nigra.

Moja codzienność - ogród Oli 09:37, 13 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

naprawdę nie ma za co

wcześnie i szybko są widoczne ostatniej wiosny fot. 27 marzec

Czyli już w kwietniu zdobią rabatę
Pszczelarnia 09:17, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ewunia.
A może masz gdzieś wkomponowanego w rabaty aminka egipskiego?
Jak tak, to poprosiłbym Ciebie o zamieszczenie fotki.
Pozdrawiam.
Ogród Mirelli 08:45, 13 sty 2016

Do góry

Mirelli.
Ja bym Ci proponował nie iść dalej tą drogą. Formowanie roślin i nadawanie im geometrycznych kształtów, jak i sadzenie roślin pod sznurek w oczach projektantów ma tendencję spadkową i to bardzo. Wystarczy prześledzić programy ogrodnicze w tym Maję, aby przekonać się, że w ostatnim półroczu ogrodów w stylu formalnym było tam jak na lekarstwo. Poczytaj uważnie o czym pisze na forum Danusia która patrzy na ogrody przyszłościowo i nie powiela w swoich projektach tego co już było. Polecam Ci również, abyś przejrzała sobie projekty ogrodów nowoczesnych z ostatnich dwóch lat które prezentowane są na stronach wystawy ,,Chelsea Flower Show". Absolutnie nie mam zamiaru narzucać Ci stylu ogrodu ponieważ ostateczna decyzja należeć będzie do Ciebie. Ja tylko dzielę się swoimi spostrzeżeniami, które ewentualnie mogą pomóc w podjęciu decyzji na przyszłość.
Pszczelarnia 08:34, 13 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A poletko czosnków, chabrów, łubinów i szałwi?

O tak, to mi w duszy gra!

A co to jest z samego przodu? Takie dość duże liście. Dwie sadzonki bardziej po prawej i jeden liść z lewej?
Dżdżownice kalifornijskie 08:18, 13 sty 2016

Do góry
Jak wyciagalam kompost to czasami mialam tylko dzdzownice w reku.
Ahh i rewelacja jest tzw.dywanik dla gryzoni z konopii. Fajnie wszystko sie pod nim kompostuje i rownomiernie jest zjadane , takze on jest trawiony

Wiadrami jeszcze nie. Ostatnio czytam niemiecka ksiazke Bio Dünger,i zaciekawilo mnie, ze Wurmhumus ma o wiele wieksza wartosc odzywcza od normalnego kompostu. Wiedzialam o tym, ale nie spodziewalam sie ze roznica jest tak duza. Szczegolnie jak sie daje obornik

kompost:azot 15, fosfor 10, Potas 30, Magnesium 6
Wurmkompost dagegen: Azot 100, fosfor 80, potas 150, Magnesium 200.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies