Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 18:11, 12 sty 2016

Do góry
Ogród Mirelli 18:11, 12 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

No co Ty przecież wszystko jest ok
to mi ulżyło bo już myślałam, że mam za długi jęzor

MirellaB napisał(a)

Zachwycam się ogrodami innych, ale ja robię na miarę moich możliwości
ja też zachwycam się ogrodami innych, a swój robię po swojemu i mój ogród nigdy nie dorówna innym ogrodom, ale cóż nie można mieć wszystkiego

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:10, 12 sty 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Powspominałam sobie znowu i u Ciebie i u siebie Pamiętam te widoki

Pożyczyłam sobie focię ze spotkania Bo ja ich nie mam

Ogród Cioci cz. 3 17:55, 12 sty 2016

Do góry
W lipcu byłam też u Kasi w Dębicy i zrobiłyśmy wspólnie najazd Małej Mi

i Mała u mnie

Sierpień to traumatyczny remont więc wizyty zawieszone

Wrzesień to wizyta u Kasi w Krakowie ale nie mam fotek
Potem wizyta Irenki i Justyny

W październiku znowu najechałyśmy z Kindzią Zieloną Górę, była też Irenka ale i tu fotek nie mam
Było też ponownie spotkanie u Kapiasa a na koniec w Grudniu wiankowanie

Ogród Cioci cz. 3 17:46, 12 sty 2016

Do góry
Czerwiec, spotkanie u Kapiasa i wizyta Katkak z Dębicy.

Lipiec to zlot u SzmitówByłyśmy też u Irenki Kindzia,Kasik i ja

Ogród Cioci cz. 3 17:37, 12 sty 2016

Do góry
Ewcia podsunęła mi pomysł na wizytowe podsumowanie roku Oto i ono
Troszkę trudno mi wszystkie spotkania pokazać i wymienić bo było tego duuuuużo. U Łukasza Loczka byłam kilka razy i u Kindzi to jak z rodziną co chwilkę się widzimy

W lutym był drugi doroczny sabat u cioci Zjechała się wesoła gromadka z całej Polski rzec można Gdańsk, Zielona Góra i Polska południowa

W kwietniu u Kasika w Zielonej

Maj w Gdańsku

Czerwiec u Łukasza z Kindzią

Ogród Mirelli 17:35, 12 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Stanęłam na tym. Te czerwone kulki to żurawki lub berberysy. Byłam na dworze i tam wcale nie ma tak wiele miejsca jak dojdzie obwódka to nawet nie wiem czy dwa rzędy się zmieszczą czegoś czerwonego raczej tylko jeden.

nie chcę już mieszać, ale może z tyłu by też dać czerwone berberysy kolumnowe ??? jak by ci się to widziało ??? do reszty by chyba pasowało i wtedy rozplenice z przodu tak jak są
Ogród Mirelli 17:23, 12 sty 2016

Do góry
Stanęłam na tym. Te czerwone kulki to żurawki lub berberysy. Byłam na dworze i tam wcale nie ma tak wiele miejsca jak dojdzie obwódka to nawet nie wiem czy dwa rzędy się zmieszczą czegoś czerwonego raczej tylko jeden.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:20, 12 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
zapraszam do siebie a RB w dużej masie w wizytówce

Mnie to zdjęcie od Oli, gdzie nie dość, że jest buk, jest RB, to jeszcze w najbliższym sąsiedztwie są bordowe berberysy, już na 100% utwierdza w przekonaniu, że będzie super jak rzeka RB przejdzie w poletko seslerii z Atropurpurea Nana.
Wyobraź sobie tylko zamiast trzmieliny seslerię i masz gotowca i jeszcze jest obwódka bukszpanowa, to też uzmysławia, że przy RB i seslerii z czasem ona zniknie.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:09, 12 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kolejna opcja to posadzić samotnie.. i teraz nad tym myślę. Kolor ma niepasujący do różowych róż.. U mnie jest bardzo wysoka, bo ma ze 2 metry. Faktem jest, że jej nie przycinałam za bardzo, a ostatnie 2 zimy były łagodne. Wiosną ją przytnę, bo kwiaty można oglądać tylko z drona
Rośnie w towarzystwie Comte de chambord i Reine des Violettes oraz w dole ma Bonicę.
Comte kolorem nie gra i w dodatku pokrojem.. są takie rozczochrane, a Queen jest sztywna. Bonica kwitnie jak Queen już kończy.

Widok z 3 stron. Rabata mnie denerwuje, nie pasuje jakoś do reszty.. Reine 2 krzewy posadziłam w jedną dziurę i jest OK. bo jest też na brzegu rabaty. Comte też gdzieś wyeksmituję i posadzę wszystkie 3 w jedną kępę.. bo tak jak są mi nie leżą ..

Czy ona jest na końcu taka wysoka i szeroka? Wysokość mi się zgadza ale szerokości u mnie takiej nie osiągnęła. Ja ją ciągle przycinam bo mi przeszkadza, nawet jak ją przytniesz nisko, to nie będzie niższa na koniec sezonu, dlatego pisałam by ją dać na tyły jakiejś rabaty.
Reine sama eksmitowałam u siebie na tyły, Comte i Reine to takie róże, które trudno ująć w małą rabatkę otoczoną bukszpanem, lepiej wyglądają w bardziej dzikim miejscu i dlatego nie dziwię się, że czujesz potrzebę zmian.
Ogród Mirelli 16:48, 12 sty 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:48, 12 sty 2016

Do góry
Kasya - róże po przesadzeniu pierwszy rok są słabe, ale w następnym zbierają się do życia ze zdwojoną siłą.

Przesadzałam też niskie odmiany.. a kopaliśmy ile się dało..
Te róże też co najmniej 5 letnie wyszarpałam i to latem, były całe w pąkach... żal było przycinać

Ale też dały radę.. przesadzałam sama, wiec za dużo ich nie ukopałam

Ta róża w tle też przesadzana razem z tymi co pokazałam wyżej..to Elmshorn co mi na nową rabatę nie weszła.

A tak rosły dawniej..

Ogród Mirelli 16:47, 12 sty 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Coś takiego.
Czerwone to admirationy. Wysokie trawki to rozplenice.

Gosia, ale jedna kulka na pniu to tak dziwnie chyba wygląda?

A gdzie hortensja? Ja wszystko ustawiam pod hortensję
Moja codzienność - ogród Oli 16:47, 12 sty 2016

Do góry
Buk Dawyck Purple w towarzystwie Red Barona obok berberysy Bagatelle dla Reni

czerwiec

sierpień

wrzesień

październik

koniec listopada

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:43, 12 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, podobno duzą różę przesadzalas ? gleboko trzeba kopac ?

moje pewnie nie az taka bo ma 2 lata ale pewnie troche sie juz wgryzla w ziemie...

Przesadzałam Grahama Thomasa, wczesną wiosną w tym roku... wysokość krzewu ok. 1,8m a pojedyncze baty na 2,5m. Średnica ponad 2 metry. 3 chłopa ją targało... po przesadzeniu nie mogła się pozbierać. Przycięłam ją mocno, ale .... jak się okazało za mało. Dopiero Gabriela (przy wizycie) kazała ją przyciąć drastycznie i tak zrobiłam, a było to już chyba końcem maja. I pięknie się zebrała.. i kwitła do mrozów. Jeszcze ma zielone liście
Przed przesadzeniem, foto z jesieni.

Przesadzałam 12 krzewów Elmshorn, róże ogromne i już 5 letnie. Po przesadzeniu przyciąłem nisko i pięknie rosną wszystkie. Z odrostów zostały się w starym miejscu sadzonki.. poszły w dobre ręce i dają radę
Te przesadzałam

Po przesadzeniu 2013

I rok później 2014

Ogród Mirelli 16:34, 12 sty 2016

Do góry

Coś takiego.
Czerwone to admirationy. Wysokie trawki to rozplenice.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:28, 12 sty 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Tu masz Queen w towarzystwie niekoniecznie różanym.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e5/5b/d7/e55bd775c10d791904eba89c6f93ed3f.jpg

A z róż to może coś z nowości ciemnych, Minevra lub Ebb Tide.

Na inspiracji Queen jest młodziutka i jeszcze niska.. ale to wysoka róża. I takie rozwiązanie jest dobre na pierwszy rok.

Z ciemnymi fajnie wygląda i myślę. że fajnie by grała z odcieniami fioletu -niebieskiego. Stąd pomysł na zmianę towarzystwa. Tu z Reine.

Wyszperałam taką różę.. miała kiedyś ją Dajana i więcej u nikogo nie widziałam jej..Princesse Sibilla De Luxembourg
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:21, 12 sty 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Moja Queen samotna, ciągle w tym samym miejscu, choć już w drugim roku chciałam ją wysadzić, chuda i wysoko potrafi wyrosnąć, chyba na tył rabaty przesadzić. Chcesz dać jej koniecznie jakieś różane towarzystwo? Chcesz ją ożywić? Może wsadź między jakieś różowe?

Kolejna opcja to posadzić samotnie.. i teraz nad tym myślę. Kolor ma niepasujący do różowych róż.. U mnie jest bardzo wysoka, bo ma ze 2 metry. Faktem jest, że jej nie przycinałam za bardzo, a ostatnie 2 zimy były łagodne. Wiosną ją przytnę, bo kwiaty można oglądać tylko z drona
Rośnie w towarzystwie Comte de chambord i Reine des Violettes oraz w dole ma Bonicę.
Comte kolorem nie gra i w dodatku pokrojem.. są takie rozczochrane, a Queen jest sztywna. Bonica kwitnie jak Queen już kończy.

Widok z 3 stron. Rabata mnie denerwuje, nie pasuje jakoś do reszty.. Reine 2 krzewy posadziłam w jedną dziurę i jest OK. bo jest też na brzegu rabaty. Comte też gdzieś wyeksmituję i posadzę wszystkie 3 w jedną kępę.. bo tak jak są mi nie leżą ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies