Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

hanka_andrus 21:13, 10 mar 2016

Jolu, Basiu, u siebie ledwie ciut tulipanów zobaczyłam, szafirki przysypane, sasanki siedzą opatulone. Dziwne, że nawet chwasty nie uwidaczniają się jeszcze.A że udało sie trochę szajsu do worków napakować to sie ciesze. Bo jak przyjdzie Kwietna Królowa, to już porządek jaki taki jest!
barbara_kraj... 21:29, 10 mar 2016

No właśnie, Haniu, o ten porządek miły dla oka i samopoczucia chodzi. Z uczuciem ulgi działkę dziś opuszczałam.
paniprzyroda 21:40, 10 mar 2016

Pozdrawiam Basiu. Sezon rozpoczęłaś pracowicie, ja może w przyszłym tygodniu
Gabriela 21:45, 10 mar 2016

Ale miałaś fajnie, że mogłaś popracować w ogrodzie. Ja to nawet dzisiaj cieszyłam się, że byłam cały dzień do późna w mieście, bo takiej wilgoci, siąpienia i mgły już dawno w takim przykrym natężeniu nie było.
barbara_kraj... 21:21, 12 mar 2016

Mariolo, Gabrysiu - okazało się, że to jeden taki pracowity dzień. Na kolejne paskudna pogoda nie pozwoliła, wciąż siąpi. Najgorsze że w przyszłym tygodniu lepiej nie będzie. Ochłodzenie znaczne i opady śniegu zapowiadają.
bogumila 21:39, 12 mar 2016

...przyroda jest największym artystą...ładnie do uchwyciłaś.
Milka 09:17, 13 mar 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Irenko - dzięki, ale 'Twojej' wiośnie żadna w kraju nie dorówna.

Bogdziu - dzięki, prawie na tym samym 'wózku' jedziemy, bo ten sam zasięg klimatyczny

Nie, w tym roku w innych miejscach chyba szybciej
Czytam, źe podzialalas, ja wczoraj ciut tez, ale siapilo i mokro.
Oby prognoza się nie sprawdzila
Karol99 09:27, 13 mar 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Mariolo, Gabrysiu - okazało się, że to jeden taki pracowity dzień. Na kolejne paskudna pogoda nie pozwoliła, wciąż siąpi. Najgorsze że w przyszłym tygodniu lepiej nie będzie. Ochłodzenie znaczne i opady śniegu zapowiadają.

U mnie pogoda tez jest okropna. Z niecierpliwością czekam na ciepłą i słoneczną wiosnę.
hanka_andrus 10:00, 13 mar 2016

Takiej ciepłej i słonecznej wiosny może nie być. Będzie pewnie z mijanymi dniami, raz słońce na drugi dzień wiatr z deszczem, albo i znaczne ochłodzenie. I tak się przewlecze aż do maja. Trzeba polować na rzadkie godziny w których można do ogrodu wejść.

Ja poluję na nie w tym tygodniu. Milej niedzieli, Basiu!
barbara_kraj... 21:02, 14 mar 2016

Ano, bo w marcu jak w garncu. I na pogodę - przynajmniej bezdeszczową - trzeba polować.

Dziś u mnie do godzin popołudniowych było bardzo słonecznie. Jednak później coraz więcej chmur przybywało i zaczęło wiać z północy. W niecałe trzy godziny przycięłam borówki, stipy (może odrosną), wyczesałam bronzity, trochę pograbiłam i zdjęć kilka zrobiłam.