Haniu kiedys juz cos na Twoim watku pokazywalas z Hortulusa i piekne bylo wiec niecierpliwie czekam na kolejne fotki. Ta nasza Bawarska wystawa tym razem troche daleko od nas wiec z noclegiem bedzie ale juz sie nie moge doczekac.
a to nasza najmlodsza owieczka, chyba w nocy sie urodzila ma jeszcze siostre albo brat(bo nie wiem co to na zdjeciu jest) ale nie zalapala sie na Foto, tak brykala
Kasia ja mam foty z ludziami z sierpniowego spotkania u Ciebie, więc proszę bardzo
ale było super .
W tym roku muszę wreszcie zagospodarować to klepisko pod garażem, bo dłużej nie zdzierżę
Agata wszystkie piękne lub piękne/piękne ale ten modrzew
raz widziałem taki kolor na chyba 30metrowym okazie w Puszczy Śnieżnej Białki a pod nim chałupka z dymiącym kominem
i też oczywiście zachodzące słoneczko
Wiaj Marto
Musiałem poszukać trochę w sieci bo ja też już zapomniałem nazwy tej odmiany
To przetacznik kłosowy Royal Candles Niska bylina dorastająca do 30 cm o kompaktowym pokroju Kwiaty bardzo długo kwitną i mają piękny fioletowy kolor
Też tyle dałem za sadzonkę W doniczce były posadzone trzy więc od razu podzieliłem i tym samym sposobem mam ich wiecej Niestety wolno rosną i ni jak ich podzielić
U mnie po staremu Obecnie bardzo zapracowany jestem Odliczam dni do wiosny bo jak każdy ogrodnik zimy nie lubię
Mówisz że macierzyństwo pochłania Cię bez reszty Sezon ogrodowy się zbliża więc malec będzie hasał po ogrodzie a Ty razem z nim
Pozdrawiam
Byliny są piękne, każdego roku jest ich u mnie coraz więcej Duża część pochodzi z siewu z przed 15 lat Wtedy jeszcze nie zarabiałem i tylko w ten sposób mogłem sobie pozwolić na takie okazy Reszta to zakupione sadzonki lub takie które dostałem od znajomych
Niebieskie dzwonki na przedostatnim zdjęciu ? Hmmm ... ja tu dzwonków nie widzę
Masz na myśli to zdjęcie ? Na pierwszym planie czosnek skalny a z tyłu przekwitająca już lawenda
Lawenda z żółtym wiesiołkiem na tle kwiatów żurawek
Dzięki
Pośrodku Orange Marmolade, a obok z lewej Francee
Ta ciemno zielona( nawet ładna), to pomyłka jakieś host co kupowałam.
a okazała się mutacją ReVolition obok niej z lewej -Eart Angel