Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Le Jardin Plume 19:09, 08 sty 2016

Do góry

Któryś raz już oglądam ten wątek i medytuję - mam pytanko jak się zwią te różowe puszki?
Typografia ogrodu 19:00, 08 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Ogłoszenia handlowe.
-Pilnie kupię krzywego zająca.

Waldku ale on jest na prawde krzywy trzebabt muec osobliwy gust by sie podobal
Ale masz wyczucie bo w wlasnie drugiego szyje.na razie to krolik bez twarzy

W cieniu - zacieniona 18:52, 08 sty 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Słoiki pięknie opisane,aż mi wstyd ,bo ja ciągle szukam i zgaduje co jest w każdym słoiku .
Ale bym grzybka zjadła,ja na święta kupiłam rydze marynowane ,ciemnie,rozgotowane wogóle rydzy nie przypominały i nikt nie chciał jeść,
może ten rok będzie łaskawy u nas w grzyby.
Bogusia sliwy i aronia to kompot czy dżem?
Robię tylko dżemiki bez dodatku cukru.W tym roku muszę zrobić więcej grzybków...szybko znikają.Mam jeszcze sporo mrożonych,ale i na nie nadejdzie czas.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:51, 08 sty 2016

Do góry
Ciągle biję się z myślami czy będzie dobrze ,gdy posadzimy na końcu działki same świerki serbskie???
Tam jest 12m.szerokości.
Może ktoś będzie miał jakiś pomysł?

W tym roku koniecznie trzeba tył obsadzić.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:47, 08 sty 2016

Do góry
O, dziękuję bardzo! A Azalia moja ma około 25 lat. To są 2 krzewy posadzone obok siebie. Na drugim zdjęciu widać minimalną różnice w terminie kwitnienia, i różnie się przebarwiają jesienią.

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:39, 08 sty 2016

Do góry
Ania ta fotka ma dla mnie specjalne znaczenie

mój najstarszy(zachowany) liliowiec, starszy niż większość Ogrodowiska

kolejna zdobycz z tego okresu gdy w ogrodach królowały liliowce rdzawe
zdobyłem go jako odmianę "Rusłan" a prawdopodobnie to Russian rhapsody"
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:32, 08 sty 2016

Do góry
I bardzo lubię rabatkę przy wejściu

A było tak...
Ogrodowy song 18:19, 08 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a to niedobra

Mam ją ) na moim brzuchu się mości..zna się na ludziach

Ogród w budowie - nieustającej 18:14, 08 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wysiewamy dalie? Ja próbuję. Niech tylko więcej słońca na mój parapet trafi.

Nie wysiewamy, za wcześnie. Dalie bardzo szybko kiełkują i rosną, wyciągną się. Myślę że najlepiej będzie pod koniec lutego.
Ociepliło się i posłałam Ci dzisiaj kopertę z nasionami, są tam i dalie.
Powinny być podobne:

Ogródek Ewy 18:14, 08 sty 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Kasiu, coś do wzdychania. Jakość nie najlepsza ale dziś miałam problem z ogarnięciem aparatu.

Ewcia ona jest przepiękna, niesamowita, idealna, też chcę taka. Przypomnij proszę ile sezonów zajęło Ci doprowadzebie jej do obecnego stanu. Dla mnie to prawdziwy majstersztyk i chyle czoło .
Czasem słońce czasem deszcz 18:13, 08 sty 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
i moje powody do troski
cisy sadzone w listopadzie przeznaczone do formowania w stożki pod naporem śniegu straciły kształt, do bycia stożkami mają daleką drogę

rh- mam ich 17 i w ub. roku musiałam wymienić 1/3 z nich i w tym widzę że będzie podobnie, tracę do nich zapał; tu widać 3 sztuki CW- tylko ten w środku wygląda dobrze, pozostałe żle lub bardzo żle

Te rh i u mnie w mrozy tak wygoadaly, albo i gorzej, bo nie podlalam, wiosna nawoz, oprysk i ruszą. A cisy i tak tniesz, pozbieraja sie, pozdrawiam noworocznie
Ogród w budowie - nieustającej 18:10, 08 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Gabrysiu, z jakimi rozami sie wg ciebie Eden dobrze skomponuje ?

Mam blisko niej (ok 1,5m) Gipsy boy i Ascot

A ja ją mam z powojnikiem Polish Spirit i President, przy kawałku szmaragdowego żywopłotu i moim zdaniem właśnie z tymi powojnikami w ciemnym granatowo-fioletowym kolorze Eden Rose wygląda pięknie. I jeszcze na dole jest z groszkiem bylinowym - różowym, prawie amarantowym.
Ale myślę, że można by ją podsadzić niższymi odmianami w typie starych róż, tylko kolor trzeba by dobrać chłodny, bo ten róż Eden Rose jest jedyny w swoim rodzaju.
Pąki też ładne:

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:04, 08 sty 2016

Do góry
A ten zrobiłam własnoręcznie

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:03, 08 sty 2016

Do góry

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:00, 08 sty 2016

Do góry
Moje ozdoby 2015

Ogród w budowie - nieustającej 18:00, 08 sty 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Miałam tylko malutką nadzieję, że wyczarujesz mi je jakimś sposobem.

A widzisz, zapomniałam o czymś. Mam broszurę, kilkustronicową, z listą wszystkich odmian, które rosną w Motissfont Abbey Garden. Dostałam ją razem z biletem do ogrodu. Niestety, bez fotografii.

Akurat w przypadku tej róży, zrobiłam tam zdjęcie tabliczki z nazwą:

Za zielonym płotem 17:55, 08 sty 2016

Do góry
Vicky napisał(a)
i jeszcze jedno pytanie: macie jakiś pomysł jak zakryć tą betonową palisadę? Bardzo jej nie lubię i irytuje mnie za każdym razem jak na nią patrzę

jedynym rozwiązaniem są chyba rośliny przy brzegach, tylko nie mam pojęcia jakie; rośnie tam kilka iglaków płożących, ale bardzo chcę coś zmienić w tym ogródku! żeby było ładniej - żeby tak jak u Was wszystko grało
oczywiście nie ma już tego kikuta po klonie, a na jego miejscu jest teraz drugi berberys; pod trzmieliną jest taka dziura, bo wszystko pies niszczy jak biega (to jego ścieżka do ogrodzenia )

Chyba fajnie byloby dac tu trawki, zimozielone, a z tylu jakas wyzsza rozplenice.
Ogród w budowie - nieustającej 17:52, 08 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Do tego dopiszę jeszcze.. i nie chorowała. Ale pomarszczonej nic się nie chwytało I po 3 latach od wyciepania..odrasta aż miło A rozłogi są 3 metry dalej

Jakby u nas był inny klimat to też bym tak posadziła róże... całe różane ściany

Dziękuję za piękny przegląd róż Takie róże można oglądać bez końca

Ania, te różane ściany mają sens, bo przecież przy ścianie jest cieplej.
Cieszę się, że piszesz i się nawet zachwyciłaś, bo Ty z tymi różami to masz taką raczej trudną miłość.

Na ścianie drugiego domu rosną róże jak potwory, a nie grzecznie.

Za zielonym płotem 17:51, 08 sty 2016

Do góry
Vicky napisał(a)

Bosko na tej 1 focie, ale super pomysł. Powiem, ze trawnik masz wyjątkowy, zdolna ogrodniczka juz na starcie widze, ze jest pieknie, jednak przemyslane i zgrane, lece dalej ogladac
Ogród w budowie - nieustającej 17:49, 08 sty 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Jacqueline bajka a kiedy Gabrysiu zamówić róże, co mogłabym zrobić gdybym się na nie zdecydowała teraz by je skutecznie przechować ?

Mala_Mi napisał(a)

Szanujące się szkółki wyślą ci sadzonki w terminie sadzenia róż Czyli wczesną wiosną.

Ania ma oczywiście rację, ale nie zawsze wiadomo z góry czy szkółka się szanuje.
Te z nazwą na "R" się szanują, z innych nie kupowałam.

Jano, zamówić róże można teraz, ale dostawę róż trzeba zamówić na okres po mrozach, jak będzie już odwilż. Więc najwcześniej w pierwszej połowie marca.
Nie ma szans, żeby je teraz wykopać i przechować, bo niby jak? Poza tym róże, nawet mimo opakowania mogą w transporcie po prostu przemarznąć.
A tak w ogóle, to jest takie powiedzenie: róże sadzone jesienią rosną, a te sadzone na wiosnę - prosi się żeby rosły.
Moim zdaniem - sama prawda. Ale ja też kupuję róże wiosną i wtedy przez pierwszy rok nie spodziewam się fajerwerków. Wolę wiosną kupować te w donicach, mimo że są droższe, bo te z gołym korzeniem to można tak do trzeciego tygodnia marca sadzić, potem robi się zazwyczaj za ciepło.

Mary Rose - najpiękniejsze ma pierwsze, czerwcowe kwiaty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies