a ja już od poprzedniego nowiu pisałem że przy następnym nowiu czyli 10kwiecień godz 10.36 będą zmiany (tylko jakie)
poprzedni nów 10 marzec przyniósł nam te okrpniaste mrozy
tak z odrobiną optymizmu liczyłem że może pełnia już coś zmieni na plus ale ona tylko zamieniła mrozy na śnieg
Jakie po robocie? przecież to nie komuna że na paszport czekało sie miesiącami a czasami w ogóle się go nie dostało, a dziś foto, składasz druk, piszesz że pilne i 2 tygodnie i masz.
Róże posadzone są na rok, góra dwa. W zasadzie planowałam je posadzić do gruntu, ale zostały, a dekotracja w donicy, która towarzyszy różom jest zmieniana z 5 razy w roku, więc jest chwilowa bardzo. Ta jesienna bardzo mis ię podobała, a turzyce były postawione w doniczkach, nawet ich nie sadziłam
Przesuwa się o godziny, było, że rano teraz że w południe będzie już na plusie. Ale to mało, więc nie martw się Zobacz 10 kwietnia od 14 - tej będzie ten przełomowy moment wejścia Mazowsza na plusy
Na tym rogu aż się prosi wysłonić cały ten dom i rupiecie za płotem u sąsiada. Każdy gość i Wy sami będziecie musieli się na to gapić. Ja bym juz szukała dużych tui, albo świerków. Ładna jest Thuja 'Aureaospicata'. Maty są dość drogi, to samo wyjdzie jak ku[pisz większe rośliny, wysokości płotu przynajmniej
A ja bym nie wydawała pieniędzy na matę, ona też będzie przyciągała wzrok, jak i te budynki, będzie tylko trochę ładniejsza. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na większe rośliny iglaste.
Mata da wysłonięcie tylko do wysokości płotu, dachy będą wystawać, klony mają liście latem, ale zimą dachy będą straszyć. Sadząc żywopłot iglasty od razu uzyskasz piękne tło i zasłoniecie brzydkich budowli.
Ja miałam za płotem straszne rzeczy, ale dzięli żywopłotom ze świerków serbskich i strzyżonych Thuja plicata, uzyskałam wspaniałe widoki przez okna, bo przed zywopłotami posadziłam różne zimozielone i nie tylko rośliny. Zajrzyj do mojego wątku albo wizytówki.
Polecam żywopłoty, a jakie to poczytaj sobie tutaj, może coś wybierzesz Tu gdzie budynek dasz większe rośliny a na pozostałym fragmencie mogą być mniejsze.
No tak, ale co będziesz robiła tą maszyną jak chcesz trawnik założyć a nie zdjąć. Ja akurat zakładam trawniki ale mam jeszcze całkiem inny sprzęt. jeszcze lepszy.