Ogrody założone na pow.ok 3 ha, wokół XVII wiecznej farmy, zostały polecone nam przez Mme Marigny. Miejsce piękne, pełne tematycznych ogrodów, bylinowych, leśnych, wiejskich i angielskich, Labirynt, Ogród Słoneczny, Ogród Księżycowy., Ogród Zapachów Cudowne połączenia róż i ostróżek, piękne elementy architektury oraz zabytkowe narzędzia rolnicze. Niewątpliwie warte zobaczenia!
Pisząc o froncie bardziej mi teraz zależy na tych rabatach przy domu tak więc cieszy mnie twoj wpis
Koło garażu jakoś tam nnie widzę tych grabów wydaje mi się zbyt blisko do budynku. I tam jakos tak mi tam nie pasują. Mówisz żeby je gdzieś powtórzyć więc myślę żeby je dać gddzies tam od strony poludniowej domu bo tam ciągle patelnia w lecie. W ogole magnolia mi pisała kiedyś żeby tam gdzie ten taras z tyłu to żeby rozszeżyć te rabate .Ale nie mam tam pomysłu na to.
Na froncie to nie chcę drzew .
Placyk już sie zmniejsza Coś naskrobię i wstawię póżniej. Zdjęcie faktycznie uwidoczniło moje bohomazy ale dzięki za korektę A tam przy tym zagajniku to szerokość rabaty będzie 5 metrów to nie za dużo? Co ile sadzić tam brzozy?
Dzisiaj było pieknie
podcięłam brzozę i borówki
zrobiłam trochę porządku na rabatach i zdjęłam woale z róż i magnolii - najwyżej założę jeszcze raz jak będą zapowiadać jakieś straszne mrozy ale jakoś mam przeczucie, ze teraz to już tylko wiosna
róże odpukać w świetnej kondycji, nawet golasy jesienne mają ładne zieloniutkie pędy
a ja się za inteligentą miałam .... wracałam w przód i w tył, żeby krzesła zobaczyć zanim w końcu o buraczkach nie doczytałam i oświeciło mnie, że chyba buraczki jadasz prędzej w jadalni niż na tarasie
pozdrawiam Kasia cieplutko
no i fajnie u Ciebie na tych rabatch nawet przed rewolucjami, które na pewno wiosną zrobisz