Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

sylwia_slomc... 10:51, 01 mar 2016

Gardenarium napisał(a)

Tak, sadziłam i mają się świetnie. Rosną co prawda na słońcu, ale w półcieniu ok.

Ale ładnie przy tym mostku
Gardenarium 15:07, 01 mar 2016

Dziękuję

Dzisiaj szaro-buro i niestety cały czas krupa pada. Okropieństwo, ale już żyję zapowiedziami wiosny cieplejszej, A dzisiaj podobno wiosna meteorologiczna czy jakaś? Zapomniałam jaka.

Jadę się szkolić w łąkach kwietnych. Będę mogła coś więcej napisać, bo robię w tym roku ogród z łąką zamiast trawnika
Swoją łąkę też robię.

Instagram Ogrodowiska
makkasia 15:12, 01 mar 2016

Już jestem ciekawa tej Twojej łąki kwietnej Danusiu
macham
Alicja169 15:23, 01 mar 2016

Danusiu, jakbyś znalazła odrobinę czasu i zajrzała, może pomogłabyś poprzestawiać na różance, aby było po "ogrodowiskowemu". proszę..i pozdrawiam.
aga_podlasie 16:06, 01 mar 2016

Danusiu, dziękuję za artykuł o łąkach , planuję taką zrobić w tym roku. Słoneczne miejsce, krwawnik, trawy, czarnuszka, werbena, różności. W związku z tym mam dwa pytania:
czy rośliny powinny być tam sadzone, siane, większymi plamami czy zupełnie "przypadkowo" wymieszane?
czy, ponieważ ma ona być w trawniku jako nowa rabata, powinno się ją zrobić w swobodnym kształcie czy można ją wplanować w prostokątne ramy. Swobodna łąka i ramy, czy to się nie gryzie?
Gardenarium 16:36, 01 mar 2016

makkasia napisał(a)
Już jestem ciekawa tej Twojej łąki kwietnej Danusiu
macham

Ta będzie robiona

A moja będzie inna, duża.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:41, 01 mar 2016

aga_podlasie napisał(a)
Danusiu, dziękuję za artykuł o łąkach , planuję taką zrobić w tym roku. Słoneczne miejsce, krwawnik, trawy, czarnuszka, werbena, różności. W związku z tym mam dwa pytania:
czy rośliny powinny być tam sadzone, siane, większymi plamami czy zupełnie "przypadkowo" wymieszane?
czy, ponieważ ma ona być w trawniku jako nowa rabata, powinno się ją zrobić w swobodnym kształcie czy można ją wplanować w prostokątne ramy. Swobodna łąka i ramy, czy to się nie gryzie?

Może być, prostokątne ramy, jak najbardziej. A "wymieszanie" powinno być takie że to jest starannie zaplanowane tak, że wygląda jakby to natura wymieszała. Kolory i gatunki powinny się powtarzać, ale nie takimi samymi plamami. Nie wiem,. czy coś zrozumiałaś. Ja to umiem, ale napisać jak to zrobić nie umiem, albo to masz albo tego daru nie masz. No to wyjaśniłam

Instagram Ogrodowiska
aga_podlasie 17:15, 01 mar 2016

Dziękuję. Obawiam się, że daru nie mam, ale zrobię co w mojej mocy
Luki 17:26, 01 mar 2016

Jaki ten wycinek projekt jest ładny Danusiu Twoje projekty coraz bardziej zaskakują
magdaw 17:29, 01 mar 2016

Danusiu trochę koloru dla ciebie. Zdobyłam na lotnisku w Amsterdamie prawie mi samolot uciekł ale cebulę kupiłam. Kwiatek dla Ciebie