Babo, dlatego namawiałabym Cię na niskie nasadzenia. Przecież jak idziesz od furtki do domu to nie gapisz się w górę, żeby drzewa podziwiać. Widzisz to, co przed sobą, na dole. Graby ładnie wyglądają w jakiejś perspektywie, a jaka tu jest perspektywa? Chyba właśnie dla ludzisków tylko.
Jest. Ja bezmyślnie bez czarny 'Eve' wyciągnęłam z dołka, myśląc, że on jest tylko zadołowany w doniczce - a on już się wrósł 9był bez doniczki) i po posadzeniu na nowe miejsce zwiędł był. Chyba nieodwracalnie.
To Ty mieszkasz nad Wisłą?
O bocianach, że wywaliły młode z gniazda u mnie było.
A w Czerwińsku nigdy nie byłam, a chętnie obejrzę ten park/ogród. Można tak z biegu?
Fajne masz te elementy z kamienia. Super!
Tawułki u mnie ładnie rosną w cieniu. Natomiast nie dają rady na podlaskiej piaszczystej glebie, muszę je zagospodarować gdzieś w Gąszczu. Tylko że miejsca tu mało... Dobrze, że już mam nowe przestrzenie do zagospodarowania za płotkiem
Hosty to cudowne rośliny. Uwielbiam je. Połączone z roślinami o innej strukturze i kolorze liści wyglądają świetnie. Dzięki Pszczółko za głos na "tak" hostom przy żurawkach Jak tylko się ochłodzi, będę działać.
Cisza, bo umieram od tego upału. A wczoraj się przegrzałam w ogrodzie. Mogę stanąć w szranki z Ensatą o tytuł bezmyślnej roku Pieliłam, sadziłam, wycinałam...
Urlop w lipcu niemożliwy. Syn wyjechał - nie ma z kim kotów zostawić.
Potrzebuję waszej podpowiedzi co posadzic w paskach przy chodniku .
Stanowisko -patelnia
Przy murze myslałam posadzić lawendę ,cały pasek
A ten przy drodze
Może być coś wyższego,u mnie w szkółce znalazłam śliwy U ,szczepione na 2 metry
Albo cały pasek kulki podsadzone trawką ?
Tu wyszedł taki stopień bo musimy trochę wyrównać podwórko
I tu was tez poproszę o pomoc ,ale już inne fitki muszę porobić żeby było wiadomo o co chodzi
Widzę, że wszyscy Cię na drzewa namawiają, ale ja mam cały czas obawy, że mało miejsca. Nie chcesz dać kulek w trawach?
No bo skoro nie możesz mieć tych wymarzonych umbr...
Nie bij, już mnie nie ma
dziękuję
Z innej perspektywy też pięknie !
pozdrawiam
Oj...dziś ta rabata już ładniej wygląda
Magda, czemu u siebie nie bywasz?
bo lenia mam
Bo się boi, że znowu impreza się zrobi
Magda, wiesz, że imprezy są organizowane i bez udziału właściciela?
Wiem, wiem...już się o tym przekonalam
Dzisiaj to tylko pod parasolem i z czymś co ma palemkę
Tez zdziwił mnie brak tłumów. pozazdrościć
Dziś byliśmy w Rowach - na plażę weszliśmy na chwilę...i tam już tłumy...Masakra.
A jeszcze w Ustce, Rowach czy Jaroslawcu trwają prace zabezpieczające przed podmywaniem plaży więc część z nich jest wyłączona z użytkowania...
Wczoraj byłam w Mielnie-tez mało ludzi, ciekawe czemu?
Może ludzie w ogrodach?
W ogrodach też nie dało rady wytrzymać...
Wiesz Madziu, że w pierwszej chwili to Cię nie poznałem.
Zmieniłaś kolor włosów?
Zajrzałam żagiel oblukać....
A tu figa z makiem...
Za to bajeczne czosnki widziałam
no figa.
Jeszcze...weekend był upalny więc już w ogóle w ogrodzie nie robiliśmy... Tylko plaża...i plaża
Magda Ty wygrałaś ten konkurs??? Kiedy opijamy
Chyba nie...bo nikt z gminy się nie odzywa do mnie
Pięknie! Ślad zostawiam i będę wracać!
A zapraszam, zapraszam
Wygrałaś !!!!
Madziu ile u Ciebie kosztuje miłorzab takiej wielkości jak Ty masz ?
W jedynej szkółce w jakiej go znalazłam w Człuchowie powiedział mi za takiego 180 zł, a za takiego z 170 cm - 380zł!!
Ale to jest ta szkółka co to trawki ma po 30 zł
Mam sie już z nich leczyć ?
Czy raczej właściciel tej szkółki niech się leczy
Ewuś, ja kupowalam po ok 45-50 zł.
Ceny u Ciebie to przeginka!
Jak chcesz to się zorientuje i ewentualnie Ci wyslę co??
Dodaję do obserowowanych. Piekny nowoczesny ogród, taki uporządkowany. Cudo po prostu. Strasznie mi się podoba rabata grabowa oraz wszechobecne czosnki i trawy.
Zainteresował mnie bardzo problem z zadaszaniem altany - żaglem. Na razie jeszcze nie mam altany, ale mam wstępny projekt i też chciałam zrobić w takim stylu jak Ty, czyli prosty sześcian z płóciennym zadaszeniem. Ostatnio byłam w praktikerze i widziałam taką altanę: https://static.praktiker.pl/miniaturki/upload/zdj_produktow_nieobrobione/1000x1000/453972.jpg
Sama konsttrukcja bardzo kiepskiej jakosci , z nieporzebnie wystająycmi elemntami, ale zainteresowało mnie zadaszenie ( było pszesuwne na takich szynach jak zasłony). Jednak nie przyjżałam się dobrze - jak oni niby mają zamiar przy takim rozwiązaniu odprowadzić wodę. Widziaiłam już parę razy takie rozwiązanie np tutaj: http://www.ogrody-projektowanie.pl/ogrod_z_pergola.html
wydaje mi się ze jednak trochę wody będzie tam stało
Ja właśnie mialam takie przesuwne zadaszenie robić....ale...nie chce mi się w tym roku. Więc doszliśmy do wniosku, że na razie żagiel... Lenistwo moje wzięło góre W sumie mam w tym roku inne piorytety
Do zmian dotarłam i zdębiałam. Niesamowite, że to było tylko rok temu!
Brawo!
Tereniu, dawno Cię u mnie nie było, witaj. Sporo zmian zrobiłam też dzięki Tobie, dzięki twoim dobrym radom. Jesteś dobrym doradcą, dzięki byciu tutaj nabrałam pewności siebie. Na początku trochę po omacku robiłam, teraz już łatwiej jest planować. U mnie sporo kwiatów, jak wspominam o kulkach bukszpanowych, M krzywi się. Lubi kolor w ogrodzie. Ale jedna rabatka czeka na kulkowisko i wcześniej, czy później kulki tam będą tak samo, jak marzyłam o brzozie i hostach To zaczynam realizować.