Dziś za oknem deszcz ze śniegiem a ja pierwsze wysiewy już zrobiłam. Posiałam tą rozplenicę rubrum , tytoń ozdobny zielony i białe aksamitki . Nasion tej trawy zostało mi jeszcze prawie cała reklamówka. Może ktoś jest chętny
Slonce do zasniezonych rejonow wysylam.i przy okazji foki odkrytych murow wglebnik.jeszcze jeden nie skonczony.widac przekroj naszej ziemi przynajmniej
ALe jutro ma lać..... Szkoda mojej roboty. Na razie nie mam czasu i warunki nie sprzyjające na opryski. Możesz dzisiaj oprysk zrobić. Jęśli będzie lepsza pogoda to w następny weekend to zrobię
Dzisiaj obcięłam seslerię jesienną, hakone i molinie variegata
Nie obawiam sie o skutki jeśli ktoś będzie pytał. To trawy, które zimą były całkiem zmrożone wiec obcięłam wszystkie suche badyle
Jesienna sesleria
A to heufleriana, którą ciachnęłam tydzień temu. Dobrze pamiętałam że jeszcze na przedwiośniu wypuszcza kotki. oto one z dnia dzisiejszego. Za tydzień pewnie miałabym już problem z jej przycięciem
Plan na wiosnę, ponieważ męczy mnie mocno nasłoneczniony ogród jak wiecie marzę o tajemniczym ogrodzie, więc zastanawiam się jakie drzewo będzie pasować stylem do mojego ogrodu. Chodzi mi o część pierwszą, zastanawiam się nad brzozami.....dwie w jednym dołku......nie może to być zbyt ekspansywne.....chodzi mi o troszkę zacienienia tej części