Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:17, 20 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Przepiękny walc różany

Prawda ze piękne.Pomarzyc tylko moge o takich.
Bogdzia 09:17, 20 lut 2016

rozark napisał(a)
o rany cudne zaraz zaczęłam doczytywać z myślą - może kupię?

Własnie dlatego ten wybrałam że sa nazwy róż.
Bogdzia 09:19, 20 lut 2016

ewa_k napisał(a)
Ale cuda tworzą!
Szkoda że doba tak krótka, żeby to wszystko obejrzeć

Wszystkiego sie nie da ale na chwilę warto zajrzec. Są cudne miejsca na tym świecie.Pozdrawiam Ewo.
Katkak 09:28, 20 lut 2016

Bożenko, ale ślicznie pobieliło . Pozdrawiam.
oliwka 11:17, 20 lut 2016

Bogdziu nie wiem czy dobrze trafiłam, ale wierzę ze mnie przekierujesz do kogo trzeba.
Posialam w ub niedzielę bazylię szalwię omączoną i omszoną oraz heliotrop. Jak na razie wyszła tylko bazylia. Czy wiesz może jak długo czeka się na szalwie i heliotrop. Czy tydzień to dla nich za mało ????? Przepraszam ze pytam jak laik Ale nie mam doświadczenia w wysiewaniu. Dodam ze pojemnik stoi w słonecznym miejscu w ciągu dnia, a w nocy na lekko zagrzanym kaloryferze.
BasiaLT 11:18, 20 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Uwielbiam kupowac rośliny .

Bogdziu właścicielka szkółki zna mnie juz z imienia. W dodatku jak mówię że przyjechalam TYLKO popatrzeć to jakos tak patrzy na mnie z niedowierzaniem. Pewnie specjalista zorganizowały uzależnienie i zalecił odwyk hi hi
ren133 12:06, 20 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Ale mnie zaskoczył ten wczorajszy śnieg
Widzę, że u Ciebie podobnie
Zdjęcie śliczne

PS Wczoraj wieczorkiem zrobiłam podsumowanie sezonu
Bogdzia 13:24, 20 lut 2016

Katkak napisał(a)
Bożenko, ale ślicznie pobieliło . Pozdrawiam.

Juz topnieje ale ziemię nawodni.
Bogdzia 13:29, 20 lut 2016

oliwka napisał(a)
Bogdziu nie wiem czy dobrze trafiłam, ale wierzę ze mnie przekierujesz do kogo trzeba.
Posialam w ub niedzielę bazylię szalwię omączoną i omszoną oraz heliotrop. Jak na razie wyszła tylko bazylia. Czy wiesz może jak długo czeka się na szalwie i heliotrop. Czy tydzień to dla nich za mało ????? Przepraszam ze pytam jak laik Ale nie mam doświadczenia w wysiewaniu. Dodam ze pojemnik stoi w słonecznym miejscu w ciągu dnia, a w nocy na lekko zagrzanym kaloryferze.

Najwięcej to chyba wysiewa Karola ale ona pewnie własnie wyjechała, Pani Przyrda tez dużo ale ostatnio nie zagląda ale powiem Ci że niektóre nasionka kiełkuja nawet 3 tygodnie wiec ja bym cierpliwie poczekała. Ja prawie nic nie wysiewam poza stipą i cleome wiec nie jestem dobrym informatorem, wiele nasion potrzebuje przemrozenia bo bez niego nie wschodzą ale nie powiem czy to któres z nich.Moim zdaniem poczekaj jeszcze nawet z 1,5 tygodnia a jesli cos nie wzejdzie to wystaw na dwór niech przemarznie a potem znów do domu to moze dotyczyc tylko szałwi ale nie mam pewnosci wiec na razie czekaj albo jeszcze kogos zapytaj.
Bogdzia 13:32, 20 lut 2016

BasiaLT napisał(a)

Bogdziu właścicielka szkółki zna mnie juz z imienia. W dodatku jak mówię że przyjechalam TYLKO popatrzeć to jakos tak patrzy na mnie z niedowierzaniem. Pewnie specjalista zorganizowały uzależnienie i zalecił odwyk hi hi

Tu nas dużo takich znanych ogrodnikom ale o odwyku nie mysl bo to najwieksze i co rok zapewnione zadowolenie za dosc małe pieniądze w porównaniu np z podróżami ,samochodami czy innymi darami losu.