Bogdziu nie wiem czy dobrze trafiłam, ale wierzę ze mnie przekierujesz do kogo trzeba.
Posialam w ub niedzielę bazylię szalwię omączoną i omszoną oraz heliotrop. Jak na razie wyszła tylko bazylia. Czy wiesz może jak długo czeka się na szalwie i heliotrop. Czy tydzień to dla nich za mało ????? Przepraszam ze pytam jak laik Ale nie mam doświadczenia w wysiewaniu. Dodam ze pojemnik stoi w słonecznym miejscu w ciągu dnia, a w nocy na lekko zagrzanym kaloryferze.
Bogdziu właścicielka szkółki zna mnie juz z imienia. W dodatku jak mówię że przyjechalam TYLKO popatrzeć to jakos tak patrzy na mnie z niedowierzaniem. Pewnie specjalista zorganizowały uzależnienie i zalecił odwyk hi hi
Najwięcej to chyba wysiewa Karola ale ona pewnie własnie wyjechała, Pani Przyrda tez dużo ale ostatnio nie zagląda ale powiem Ci że niektóre nasionka kiełkuja nawet 3 tygodnie wiec ja bym cierpliwie poczekała. Ja prawie nic nie wysiewam poza stipą i cleome wiec nie jestem dobrym informatorem, wiele nasion potrzebuje przemrozenia bo bez niego nie wschodzą ale nie powiem czy to któres z nich.Moim zdaniem poczekaj jeszcze nawet z 1,5 tygodnia a jesli cos nie wzejdzie to wystaw na dwór niech przemarznie a potem znów do domu to moze dotyczyc tylko szałwi ale nie mam pewnosci wiec na razie czekaj albo jeszcze kogos zapytaj.
Tu nas dużo takich znanych ogrodnikom ale o odwyku nie mysl bo to najwieksze i co rok zapewnione zadowolenie za dosc małe pieniądze w porównaniu np z podróżami ,samochodami czy innymi darami losu.