Przynajmniej jedno foto zacytuję...kiedy to będzie takie tulipankowo;
dzisiaj chyba polecę ciemierniki wkopać,bo ładne zaczęły się robić..wreszcie Twoje paniusie widziałam wcześniej,cudowne gdzieś obok kul bukszpanowych je wepcham...może.
Marikena muszę kupić w tym roku,czy kupowałaś u Żurka ??
właśnie trzeba dobrze sobie to wykminić jak ma być- nie za niskie, nie za wysokie
ja uwielbiam tez turzyce sabińską- carex umbrosa ssp sabynensis. Wg mnie by Ciebie była zjawiskowa, ale ciężka jest do zdobycia
u mnie jest tak, moja to powrót z odmiany Tiny Thin :
No i wstępny projekt .Nie tak piękny jak u pauli23
No i oczywiście pusta plama na środku bo brak pomysłu co tam zasadzi
Całośc będzie w odcieniach bieli pomieszanych z zielenią. Nasion aksamitek mam bardzo dużo właśnie białych dużych kul między trawami i na tle hortensji myślę że będą dobrze wyglądały.
A może by tak tą lukę wypełnić roślinami zimozielonymi? I właśnie co roku nasadzać jakieś sezonowe kwiaty rabatowe. A na jesień zasadza cebulowe?
Dziewczyny wiewiórki to piękne stworzenia, oby się od nas nie wyprowadziły. Jeszcze jak w Kaliszu mieszkałam to się na nie w parku "Basia" wołało..nie znam przyczyny.
Witam dziś w wyjątkowo słonecznym dniu! W nocy był ,co prawda, lekki mrozik, ale teraz szron zalega tylko po zacienionej stronie. I jeż już na plusie w powietrzu. Ale do ogrodu się nie wybrałam, inne sprawy zatrzymały mnie w domu.
Może jutro? Ale tez raczej niepewne wyjście.
Życzę wszystkim udanych wyjść, chociażby na spacer.
Pięknie no ja to na kartce rysuje to potem zeskanuje i wstawię.
Fizycznie pewnych rzeczy wykonac nie można. Drzewo po lewej stronie po prosty tam nie wejdzie. Jest za mało miejsca ledwie wchodzi tam większa donica produkcyjna.