Tez lubie te kolory. Patrzac na purpurowy, niebieski i bialy, polaczone zielenia, wewnetrznie sie uspokajam. Dla mnie to zestawienie bardzo harmonijne.
mało mam czasu na pisanie, a tu opis potrzebny
Nie wiele widać zmian bo tu pełno krzaków i bylin zmieniło swoje miejsce - byliny wyciełam a krzaki sa bez liści.Dlatego dołączę painta
Tu poprzedni widok wiem że nie widać więc pod spodem wklejam poprawkę na paincie - nie sadziłam dorodnych roślin.
Pojawiło się sporo dereni z czerwonymi pędami - w przyszłym roku powinny być juz widoczne, zamiast wierzby jest niewidoczna teraz jabłonka Ola, a obok niej ogniki o czerwonych kulkach. Doszła jeszcze kulka złota (żywotnik i teraz są 3) trawky - rozplenice i jest tu sporo krzewuszek - 3 miniaturki Minior Black [po lewej, a po prawej jest bordowa aleksandrina, żółta Olimpiade i bordo Purpurea nana. Zapraszam na wiosnę, teraz nie widać - ja widzę co najwyżej na naszkicowanym (tego nie wkejam ) projekcie
Jest sporo sposobów, mozna zastosować te same tricki jak w układach z astrami. Popatrz na zdjęcia w galerii ale na pewno zastosuj trawy, dużo traw, ukryją brzydkie "doły" w chryzantemach. To sadzenie rządkami tutaj akurat nie jest najlepszym wyborem No i turzyce są za niskie. Może inne np. miskanty Morning Light?
Tutaj potrzebujesz dużo mniej gatunków niż wymieniłaś. Moje kolory przejaskrawione, ale mniej więcej tak:
- drzewo kolumnowe na tle szerszej ściany. Następnie dwa jednakowe drzewka ale o pieńkach różnej wysokości.
Z okien wywal skrzynki, a zamiast poczochrańca postaw solidną donicę na podeście.