Im było cieplej tym ładniej się robiło wokół domu. Najlepsze jest to że sama często nie pamiętałam gdzie i co sadziłam więc czasami zdziwienie było spore
i szybka próba przed pracą w ogródku, ale z tą słoninką w tle średnio się prezentuje . To jeszcze dorzucę zdjęcie przebarwionej trzmieliny i spacerującej sierpówki
Hej Joluś, kilka krokusików powolutku zaczęło wychodzić i tulipany gdzie nie gdzie. A co porabiam? Np. takie coś . Mała rzecz, a tyyyyle radości, bo tak ślicznie migocze
Niestety nie pamiętam jaka to była odmiana thalictrum (nawet nie wiem czy była podpisana), ale jak powiększyłem zdjęcie to kwiat nie przypomina odmiany "Anne". Ta druga bylina to jest koper włoski - fenkuł, bardzo popularny w ogrodach francuskich. Jak popatrzysz na zdjęcia z Le Jardin Agapanthe to tam wykorzystywane były plamy po kilkanaście fenkułów, podobnie w niektórych ogrodach w Appeltern
Donice super. Ale w tej kolejności co na zdjęciu czyli ta po lewo ecolite a po prawo fiberglass??? Gdzie kupione bo na stronie widzę że fiberglass tylko czarne i białe a ty masz jakiś grafit chyba. Super podobaja mi się.