Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

anna_t 20:25, 09 lut 2016

Ewa które hortensje są według Ciebie the best? następne co będę u siebie planować to właśnie hortki, zależy mi na twojej opinii
Anda 20:32, 09 lut 2016

Aniu, lubię hortensje kwitnące na tegorocznych przyrostach, a nie na dwuletnich. Nie jestem specem i mam tylko 3 hortki - Grandiflorę (na poprzednich fotkach) Annabelle i Endless Summer The Bride. Z serii Endless Summer jest wiecej kolorów, ja mam białą. Jest jeszcze seria Forever & Ever, ale nie mam. Dużo dobrych opinii jest o hortensji Limelight. Mi też się bardzo podoba i jak będę miała miejsce, to ją posadzę.

Zajrzyj do Ewy z ogrodu "Do raju daleko". Ona ma bardzo dużo hortek. Jest jeszcze ogród "Hortensjada". To są prawdziwe znawczynie hortek

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
lojalna_ 20:42, 09 lut 2016

Anda napisał(a)
Iza

Gabrysiu, zwolniłam obrazek, bo ktoś tutaj jeszcze ją bardzo lubi i też się chce podszyć

Justyna, już zapodaję

Scięło jej trochę czubki kwiatów przy gradobiciu.

Wow !

20:42, 09 lut 2016
fotki widzę ..zaraz poszukam czy mam jakieś foty mojej ...bo brzydactwa to nie uwieczniam

ona ma te kwiatostany jakieś takie właśnie małe i kolorem ciemnawe.
Anda 20:54, 09 lut 2016

Jola,

Justyna, kolorem ciemniaste... hmm.. moje biało-kremowe były... poczekam na Twoją fotkę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
21:15, 09 lut 2016
Phantom widziałam na żywo w ogrodzie MałejMi .... i już wiedziałam że to dla mnie obowiązkowy zakup grandiflore kupiłam bo akurat była ...a teraz mi nie leży ..od takie dylematy ...a jeszcze 5 lat temu co bym w ogrodzie nie posadziła było świetne ...a teraz...wszystko podlega głębokiej analizie ...punkt widzenia się zmienia

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=456

Dominika11 21:16, 09 lut 2016

zmiana avatarka
anna_t 21:19, 09 lut 2016

Anda napisał(a)
Aniu, lubię hortensje kwitnące na tegorocznych przyrostach, a nie na dwuletnich. Nie jestem specem i mam tylko 3 hortki - Grandiflorę (na poprzednich fotkach) Annabelle i Endless Summer The Bride. Z serii Endless Summer jest wiecej kolorów, ja mam białą. Jest jeszcze seria Forever & Ever, ale nie mam. Dużo dobrych opinii jest o hortensji Limelight. Mi też się bardzo podoba i jak będę miała miejsce, to ją posadzę.

Zajrzyj do Ewy z ogrodu "Do raju daleko". Ona ma bardzo dużo hortek. Jest jeszcze ogród "Hortensjada". To są prawdziwe znawczynie hortek

ogród Bożenki hortensjadę znam muszę zapoznać się z tym drugim.
zbieram opinie narazie, z tych które masz jakaś sie pokłada czy średnio kwitnie?
Anda 21:35, 09 lut 2016

Justi, Phantom duży jest docelowo, ale bardzo ładny.

Dominika

Anda 21:39, 09 lut 2016

anna_t napisał(a)

ogród Bożenki hortensjadę znam muszę zapoznać się z tym drugim.
zbieram opinie narazie, z tych które masz jakaś sie pokłada czy średnio kwitnie?

Anabell się pokłada. Im większe kule/kwiaty, tym gorzej. Ostatnio ją nawet wyżej przycięłam, żeby kwiaty były mniejsze, żeby się aż tak nie pokładała.
Grandiflora ma mniejsze kwiaty i się nie pokłada.
The Bride się nie pokłada. Na nowych przyrostach kwitnie aż do mrozów. Lubi półcień.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies