Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 23:56, 12 lis 2015

Do góry
Na tą ,,seteczkę" niech i ode mnie polecą gratusie do Poznania.
Życzę królestwa pięknych i zdrowych Róż.
Żarówki z mojego ogrodu dla Ciebie.

Moja "przyziemna" :) pasja 23:51, 12 lis 2015

Do góry

Dzieki pomocy Malej Mi, znalazlam tego berberysa u Ciebie Piekna rabata...Czy to Erecta? Moze juz gdzies pisalas, przepraszam ze nie szukam i nie wertuje
Panie Klonie! 23:43, 12 lis 2015

Do góry
anulaa napisał(a)

Na środku rośnie Pan Klon

Jasne.
Wystarczy tylko podpisać fotkę i już wszystko wiadomo.
A jak ma na imię.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:29, 12 lis 2015

Do góry
A teraz sorki.... idę spać i z przyczyn niezależnych ode mnie ... będę odpowiadać tylko na konkrety..
I stare foto miejsca co go już nie ma.. ....
Znowu na wsi 23:19, 12 lis 2015

Do góry
Starałam się jak mogłam żeby oddać rzeczywisty wygląd ładniej nie umiem chcesz kawałek?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:09, 12 lis 2015

Do góry
alinak napisał(a)
No własnie tego zdjęcia szukałam żeby ci pokazać coś ty narobiła ,ale cie rozgrzeszam ,skoro zarasta ,to zarasta .
Po jabłonki to chętnie teraz bym wpadła ,ale już za późno dosłownie dwa -trzy tygodnie wcześniej to już bym wpadała ,ale zaraz śnieg -bez sensu . Przyjadę na wiosnę .
wiadomości doczytałam i dzięki za info

Ja tę fote mam zapisaną w albumie inspiracje od dzisiaj .

Nawet nie wiesz jak mi żal tej rabaty W dodatku była sobie w kąciku i jak przekwitła to w niczym nie przeszkadzała. Niestety jarzębina i "choinka" (nie wiem co to jest.. jakiś świerk z typu srebrny) zrosły się już ze sobą. Byliny te kochają słońce, a tam go jak na lekarstwo. Połapały mącznika, kwitły byle jak... wycięłam w trakcie wegetacji, bo szpeciły. Nie mam już gdzie tego przesadzić... niby trawnika mam dużo, ale nie sztuka naciupać rabatek i rabateczek. W dodatku trzeba to jeszcze obrobić. Rozsadek mówi NIE nowym rabatom bylinowym..
A ogród mój ma urok w tym, że ma przestrzeń. Rozsądek mówi bym zachowała ten urok

Jarzębince przycięłam gałazki aby mieć komunikację.. jak ma liście to..leży już na choince.. Jarzębinę tnę dość mocno co roku, nawet po 2 metry!!!

I martwię się jak wszystko szybko rośnie i wypiera mi byliny z rabat I jak patrzę na Kasya.... nie mogę pomóc.. bo wiem czym grozi posadzenie za gęsto.. Wyciąć można, ale tego żal a tego szkoda Jak sadziłam to stwierdziłam , nie będę czekać 10 lat aż to urośnie.. kto wie ile pożyjemy. Zawsze można przyciąć, wykopać, przesadzić. Nie wzięłam pod uwagę, że:
- eM będzie wypowiadał się w kwestii rabatek i tego co tam jest
- ja też przywiążę się do tego i owego..
- miejsce na przesadzanie skurczy się i to szybko.

Ależ poemat wyszedł.
Odciągam myśli od złodziejskiego nasienia co okradło dziś moje dzieci. Niech mu/jej zdobycz bokiem wyjdzie.. niech szlag złodzieja trafi. Amen.

Panie Klonie! 23:01, 12 lis 2015

Do góry
Dziś naskrobię nieco o moim przedogródku, którego ...jeszcze nie ma. Jest to teren z trawką, którego dwie "ściany" stanowią tuje-jedną, dwunastometrową, szmaragdy (granica przedogródka i dalszej części ogródka), drugą, prawie 22-metrową, brabanty (wzdłuż ogrodzenia, za którym znajduje się droga wewnętrzna).
Na zdjęciu plan całego terenu, mam nadzieję, że przedogródek widoczny.

Na środku rośnie Pan Klon - od początku marzyło nam się, by w jakiś sposób zaznaczyć centrum tego obszaru (klombem, gazonem, drzewem) - trochę tak jak przed dawnymi dworkami bywało. I tej wiosny padło na klon, zwyczajny. Na pewno pod nim ma się pojawić jakaś roślinność, na planie jest to zaznaczone jako okrągła rabata. Na zdjęciu zamiast Pana Klona-Pan Mąż przygotowuje dziurę dla naszego nowego znajomego

Chcemy, by wzdłuż ogrodzenia, prostopadłego do tego z brabantami, również wyrosła ściana jakichś wysokich roślin-czy tu również mają rosnąć tuje? Nie będzie zbyt nudno? Mamy tu 14 metrów.
Przed tymi wszystkimi tujami mają powstać rabaty. Był plan, ze będą to linie proste, ale chyba nie jest to dobry pomysł. Ziemię tu mamy kiepściutką. Marzą nam się bukszpany, trawy, może róże.
W tej chwili kilka roślinek rośnie obok schodów-taka zbieranina. I nic poza tym.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:53, 12 lis 2015

Do góry
Asiu, gratulacje na 100
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:53, 12 lis 2015

Do góry
Waldku, to i ja gratuluję, spóźniona troszkę, ale co tam
Życzę kolejnych setek z jakże ważnymi poradami
No i ode mnie coś kwiecistego.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:49, 12 lis 2015

Do góry
Waldku, cieszę się, że dałeś się namówić na założenie wątku Dziękuję, że dzielisz się z nami swoim doświadczeniem Bardzo cenię sobie wszystkie Twoje rady Gratulacje
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:44, 12 lis 2015

Do góry
Kindzia - ja nie ogarniam.. wczoraj i dziś próbuję trochę podgrandzić u Was.. kiepsko idzie. Liście na części jednej róży w czarne kropy oberwałam

Agata - nie przesadzaj. Od przesadzania dosłownie jestem ja.

Jankosia - no to dobrze myślałam, że to nie ostrogowiec

By nie było tylko literek...

RH posadzony wiosną 2012

Jesień 2015, biorąc pod uwagę, że zaniedbane, zasuszone, nawóz (mała garstka) raz do roku wiosną.. i na glinie, na podwyższonej rabacie (szybko przesycha).. to powiększył się.. Jedynie żurawki mizerniejsze.. ale te i tak jakoś wyglądają..

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:30, 12 lis 2015

Do góry
Gratki przesyłam i ja

Ogród Cioci cz. 3 22:24, 12 lis 2015

Do góry
Małgoś, Ty zmęczenie? nie wierzę.
Pogoń smuty i choróbsko precz.
Już za parę chwil dzień będzie coraz dłuższy Wiosna tuż, tuż.
Buziola wysyłam.
Ogród z łezką II 22:20, 12 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Na dobranoc

Uduszę Cię

A róże przecudne.

Buziola masz ode mnie, pomimo wszystko
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:08, 12 lis 2015

Do góry
Dziękuję, Edytko, i wzajemnie.

Ranczo Edy 22:05, 12 lis 2015

Do góry
Do jutra!
Zajrzałam, a tu wczorajszy wpis " do jutra".
I co to nic nowego? Mężu pewnie się zjawił? Bo nie sądzę by 13-tego co złego Cię spotkało.
Zostawiam dziką różę do herbaty.

Moja bajka 21:59, 12 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Szałwia omszona - niezwyciężona , to zdjęcie z wczoraj
I jesienne przebarwienia kiścienia Makijaż. Pewnie byłyby bardziej spektakularne gdyby miał więcej słonka .

i jeszcze raz najpiękniejszy o tej porze roku berberys

Rzeczywiście ten berberys pięknie przebarwiony
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:56, 12 lis 2015

Do góry
Kamila witaj w moim "ogrodzie" tak jak w życiu piękne są tylko chwile (i miejsca)ale mam przynajmniej zajęcie

Sylwia ta nazwa też mi wciąż ucieka z pamięci

jedno z moich ekstremalnych przesadzeń (udane) świerk miał ponad 4m skróciłem gałęzie i odrobinę wierzchołek
trzy dni po przesadzeniu skończył się deszcz i przyszły wiosenne upały - osłaniałem i zraszałem
Ranczo Edy 21:56, 12 lis 2015

Do góry
Spokojnej nocki

Wizytówka - Ogród u stóp klasztoru 21:53, 12 lis 2015

Do góry
ROK 2015

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies