Pierwsza myśl z różanką to była właśnie trzmielina. Tym bardziej że kulka bukszpanowa jest nawiązaniem do kulek na dwóch innych rabatach obocznych, a tam jest trzmielina. W plecach są 'stare' róże golden celebration, pilgrim, graham thomas i teraz dosadziłam kolejną pilgrim, ma tam być jeszcze fioletowa rutewka, naparstnice, ostróżki i szałwia.
A wiesz, że trudno mi powiedzieć lubię exotic emporio , quine of the night, papuzie i strzępiaste.
Ten jest przepiękny mam je 3 lata, niestety z kilkunastu został się jeden...
dzięki Asiu, to ż mikroskopijne nie przejmuj się urośnie wystarczy trochę pielęgnacji i czasu. Pare stron wcześniej ktoś zacytował moje zdjęcie z 2011, na działce prawie nic nie było widać
też mam nerwa, dlatego na początku udaję, że nie widzę jeśli liście są jeszcze nie zasłonięte przez trawy czy byliny, później nie patrze, a kolejny etap to obrywanie tych najbardziej drażniących
Bożenko ciiiiichutko mieszkam naprawdę w takim miejscu że chyba nikt poza sąsiadami nie jeździ. Jak widać dobrzy ludzie są jeszcze (a jutro się okaże że nie ma ani jednego kwiatka )
zauważ, że te cebule posadzonę są głownie tam gdzie trawy i byliny, które za chwilę zakryją przysychające listki