Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

ana_art 15:33, 04 maj 2015

ja też lubię te parotki, nic się z nimi nie dzieje, rosną sobie spokojnie co roku
co do żółto-czerwonych to były moje pierwsze i pomimo tego ze je wykopałąm, to gdzieś tam sie cebule zostały i zakwitają, ja je co roku wyrywam a one niezmordowanie kwitną...
ana_art 15:37, 04 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

A mógłbyś pokazać (na zdjęciu), jaka duża urośnie hakone z takich malutkich roślinek, jak teraz. Ja dopiero teraz sadziłam hakone i moje też są właśnie takie maleństwa i zastanawiam się, czy ona w tym roku osiągnie okazałą wielkość? Aha i czym ją nawozisz?
Ania wszystko zależy o rozumiesz pod pojęciem 'okazała wielkość' hakone rośnie wolniej niż inne trawy niestety, fakt z roku na rok robi się większa
jazzy 15:39, 04 maj 2015

Sebek napisał(a)
Queeny zaczynają

I like it like that
Czy Ty też stawiasz na róż next year?
Gramy w różowe?
Sebek 15:40, 04 maj 2015

mateuszmichn napisał(a)
Witaj Sebastianie.
Od jakiegoś czasu zaglądam do twojego ogrodu i jestem pełen podziwu.
Pięknie i kolorowo, trzymaj tak dalej

Dzięki Mateusz Najważniejsze by trzymać pion Ogród na razie stoi w kolejce - i niech stoi, skoro jakieś wielkie plagi go nie atakują
Iwk4 15:48, 04 maj 2015

O hortensjach poczytałam i się zgadzam ze sposobem cięcia przemarzniętych pozostałości. Zbyt wczesne cięcie powoduje, że w hortensje wchodzi mróz i przemarzają dalej.
Anita1978 16:06, 04 maj 2015

Aha!!!
ZielonaAnia75 17:36, 04 maj 2015

I to by się zgodziło u mnie, czyli trzeba poczekać z tym cięciem hortek.
mateuszmichn 19:12, 04 maj 2015

Sebek napisał(a)

Dzięki Mateusz Najważniejsze by trzymać pion Ogród na razie stoi w kolejce - i niech stoi, skoro jakieś wielkie plagi go nie atakują

Nawet nie myśl o żadnych plagach, bo one w ogóle nie są potrzebne, w żadnym ogrodzie
Sebek 20:33, 04 maj 2015

ana_art napisał(a)
ja też lubię te parotki, nic się z nimi nie dzieje, rosną sobie spokojnie co roku
co do żółto-czerwonych to były moje pierwsze i pomimo tego ze je wykopałąm, to gdzieś tam sie cebule zostały i zakwitają, ja je co roku wyrywam a one niezmordowanie kwitną...

Wyjątek podkręca regułę Może to zależy od sprzedawcy? Wydaje mi się, że moje pierwsze tulipany pochodziły od polskich hodowców i są mocniejsze...
Sebek 20:34, 04 maj 2015

ana_art napisał(a)
Ania wszystko zależy o rozumiesz pod pojęciem 'okazała wielkość' hakone rośnie wolniej niż inne trawy niestety, fakt z roku na rok robi się większa

Jest dokładnie tak jak piszesz Trzeba je sadzić grupami, by w pierwszym roku w ogóle jakiś efekt uzyskać