Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Bogdzia 13:50, 04 maj 2015

Cudnie, podziwiam jak w Keukenhof a nawet jeszcze bardziej bo nadziwic sie nie moge ze tych na przedpłociu nikt nie ukradł, u mnie nie do pomyślenia.Tyle odmian i jak Ty to wszystko zmiesciłas , przeciez o każdej porze roku masz pełne rabaty.
malgorzata_s 14:03, 04 maj 2015

Pięknie wygląda te morze tulipanów, może masz część krwi holenderskiej, że Ci to tak świetnie wychodzi.
ana_art 14:11, 04 maj 2015

przyszła mi dzisiaj donica, która ma robić za 'oczko wone' w tym stylu
https://www.pinterest.com/pin/381820874630651622/
https://www.pinterest.com/pin/381820874634607545/
https://www.pinterest.com/pin/381820874634607298/
https://www.pinterest.com/pin/381820874634607477/

hmmmm trochę duża...

ana_art 14:15, 04 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)
Pięknie wygląda te morze tulipanów, może masz część krwi holenderskiej, że Ci to tak świetnie wychodzi.
nic mi o tym nie wiadomo ale to wcale nic trudnego, wykopać dołek wsadzić cebule i czekać
ana_art 14:18, 04 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Cudnie, podziwiam jak w Keukenhof a nawet jeszcze bardziej bo nadziwic sie nie moge ze tych na przedpłociu nikt nie ukradł, u mnie nie do pomyślenia.Tyle odmian i jak Ty to wszystko zmiesciłas , przeciez o każdej porze roku masz pełne rabaty.
Bożenko ciiiiichutko mieszkam naprawdę w takim miejscu że chyba nikt poza sąsiadami nie jeździ. Jak widać dobrzy ludzie są jeszcze (a jutro się okaże że nie ma ani jednego kwiatka )
zauważ, że te cebule posadzonę są głownie tam gdzie trawy i byliny, które za chwilę zakryją przysychające listki
ana_art 14:22, 04 maj 2015

baraga1904 napisał(a)
...jestem pod wrażeniem ilości cebulowych u Ciebie... cudownie Ana
...jak sobie radzisz z listkami tych piękności po przekwitnieciu? Bo ja mam okrutnego nerwa na nie...
też mam nerwa, dlatego na początku udaję, że nie widzę jeśli liście są jeszcze nie zasłonięte przez trawy czy byliny, później nie patrze, a kolejny etap to obrywanie tych najbardziej drażniących
ana_art 14:22, 04 maj 2015

ren133 napisał(a)
Ana, jaki rozmiar ekobordów stosujesz między trawnik a żwirek?
te najniższe, nie pamiętam 4,5 chyba
ana_art 14:25, 04 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Ana oczopląsu dostałam od tych barw i ilości- przecudnie - po prostu brak słów - podobał mi się Twój ogród latem ale teraz chyba wiosna zostanie moją królową w Twoim ogrodzie. U mnie do przodu - rabata. którą pomagałaś mi planować zrealizowana - choć wszystko takie mikroskopijne jest..
dzięki Asiu, to ż mikroskopijne nie przejmuj się urośnie wystarczy trochę pielęgnacji i czasu. Pare stron wcześniej ktoś zacytował moje zdjęcie z 2011, na działce prawie nic nie było widać
ana_art 14:30, 04 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ana, trafiłam do Królestwa. Tulipany tu rządzą, który jest Królem u Ciebie?
A wiesz, że trudno mi powiedzieć lubię exotic emporio , quine of the night, papuzie i strzępiaste.
Ten jest przepiękny mam je 3 lata, niestety z kilkunastu został się jeden...
ana_art 14:35, 04 maj 2015

Luki napisał(a)
O mamunie tego to się nie da po polskiemu opisać niesamowite.

Na różankę dałbym na Twoim miejscu trzmielinę jeżeli chcesz większy kontrast kolorystyczny, a konwalnika jeżeli chcesz bardziej stonowane zestawienie mimo to nadal dające kontrast tym bardziej, że plecy rabaty to ładna biel

bez przesady

Pierwsza myśl z różanką to była właśnie trzmielina. Tym bardziej że kulka bukszpanowa jest nawiązaniem do kulek na dwóch innych rabatach obocznych, a tam jest trzmielina. W plecach są 'stare' róże golden celebration, pilgrim, graham thomas i teraz dosadziłam kolejną pilgrim, ma tam być jeszcze fioletowa rutewka, naparstnice, ostróżki i szałwia.