Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 17:20, 10 lis 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Nie rozumie - jak to pierwszy rok, a siana dwa lata temu?

No Dorotka, ja rozumiem, że Ty nie rozumiesz, bo logiczne to to nie jest Ale.. już Ci tłumaczę

Danusia przysłała mi nasiona jesienią 2013. Werbena wsiana w lutym 2014 - wzeszła w sierpniu. Byłam zdruzgotana Nawet się doszukałam relacji na żywo: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2867-ogrod-wsrod-pol-i-wiatrow?page=64

Bez sensu było wsadzać takie "bidy" w sierpniu do ogrodu. No to przez zimę przetrzymałam je w piwnicy. Nie dość że nic nie urosły, to jeszcze podeschły. Na wiosnę były obrazem nędzy i rozpaczy Cudem chyba nie wywaliłam ich na kompost. Powtykałam po prostu pomiędzy świeżo posadzone vanilki, w myśl zasady, że wyrzucić zawsze zdążę. No a potem to już wiesz.. dały czadu jak nie wiem co

czerwiec

lipiec

sierpień - pojedyncza roślina szeroka na jakieś 150 cm

wrzesień

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:17, 10 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
na rzecznika to sie nie nadaję wiem że byś chciała ale wybacz musisz casting ogłosić

Funkcja rzecznika to nie wybory... mam prawo wybrać rzecznika jakiego chcę

Widzisz bodziszka po prawej... patrz jaki ładny.. w brodę pluję, że nazwy nie zapisałam. Żurawki idą na tej rabacie do kosza.. będę mnożyć bodziszka. Pięknie i szybko zadarnia. Jest niski i zwarty. Zeszłej zimy miał liście cały czas.

Najbardziej przypomina Bodziszka kantabryjskiego Karmina. Tylko mój jest chyba mniejszy.. Kwitnie raz, ale polecam Ci go. Że uskubię ci zaszczepki..bo odmiana nie do ustalenia.

Tak kwitnie

A tak wyglądał po zimie.. brązowe, ale żywe liście.. a po prawej zdechłe i suche żurawki.
[
Wszystkiego po trochu 17:01, 10 lis 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ulubiona jak do tej pory to Princess Margareta Crown, chyba, bo jak zaczęłam przeglądać to tak naprawdę wszystkie kocham. To tak jakbyś miał powiedzieć które dziecko kochasz najbardziej?

to ona

Piękna ta Twoja róża, cudo
W cieniu - zacieniona 17:00, 10 lis 2015

Do góry
W cieniu - zacieniona 16:59, 10 lis 2015

Do góry
Od dzisiaj ciasto na piernik staropolski zaczyna leżakowanie...im dłużej tym lepiej.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:52, 10 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu tak trochę sprowokowana ostatnimi wpisami u Kondzia: Tak się zastanawiam ile musiałabym się cofnąć wstecz, żeby znaleźć mój wpis u ciebie. A jestem w twoim wątku codziennie (o ile internet pozwala), tylko tak cichaczem wędruję. Twój ogród jest cudny i należą mu się ogromne pochwały, tylko..... No właśnie, takie suche "ale wspaniale" za każdym razem nie zawsze jest na miejscu. A jestem na tyle zielona, że trudno podjąć równorzędną dyskusję. Wiem Aniu, że nie dla pochwał czy wpisów innych prowadzisz wątek. Wiem również, że odpowiesz na każde wołanie z prośbą o pomoc czy informację. I to jest cudne.

Buziaki dla Muminków.

Może jutro ich wybuziakuję ...
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 16:51, 10 lis 2015

Do góry
beata_m napisał(a)

moje czosnki główkowate sadzone marzec/kwiecień ... nic z nich w sezonie nie wyszło ... teraz wychodzą

Mam dokładnie tak samo. Ciekawe co z nich wiosna zostanie
Ogród pod trzema dębami 16:46, 10 lis 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)

świetne to, ta perspektywa, ten rozmach, tło-uwielbiam to
Kamienny ogród patykiem malowany 16:43, 10 lis 2015

Do góry
UFO

Ogródek Iwony 16:39, 10 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, kilka ciepłych dni by się jeszcze przydało Ogród czasem oglądamy od wewnątrz

Jaki super oglądacz hihihi
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:32, 10 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To klon Crimson Sentry, tylko od 2 lat nie cięty z braku zim. Można go ciąć latem, ale latem nie wyobrażam sobie jakby miał on wyglądać. Zawsze przycinałam pod koniec zimy, wypuszczał liście i nie było widać, że cięty.

Pień ma jedne, ale liście mu rosną z każdego miejsca i jest taki puchaty. Zawsze mówiłam, że ten klon zimą wygląda jak mój pies po kąpieli. Normalnie gruby a po zmoczeniu chudzielec.

Tak wyglądał w marcu

no to hmm... wlasnie zamowilam i bedzie mial miejsce o srednicy...hmmm...1,5 m

ale chcialam zeby byl jak najwyzej szczepiony

myslalam ze on sam z siebie bardziej smukly jest
a moze to crimson king ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:19, 10 lis 2015

Do góry
może się spodoba (dokładnie rok temu)

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:16, 10 lis 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a co to jest ?

bardzo ladny tylko straszmie szeroki, wielopniowy ?

To klon Crimson Sentry, tylko od 2 lat nie cięty z braku zim. Można go ciąć latem, ale latem nie wyobrażam sobie jakby miał on wyglądać. Zawsze przycinałam pod koniec zimy, wypuszczał liście i nie było widać, że cięty.

Pień ma jedne, ale liście mu rosną z każdego miejsca i jest taki puchaty. Zawsze mówiłam, że ten klon zimą wygląda jak mój pies po kąpieli. Normalnie gruby a po zmoczeniu chudzielec.

Tak wyglądał w marcu
Ogród pod trzema dębami 16:10, 10 lis 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)

Chyba nigdy wcześniej nie pokazywałaś nam tak szerokiej perspektywy. Zawsze podobało mi się to miejsce, ale teraz widać jeszcze lepiej jak bardzo jest niebanalne. Niesamowite!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:01, 10 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I pomyśleć, że to to samo drzewo

a co to jest ?

bardzo ladny tylko straszmie szeroki, wielopniowy ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:51, 10 lis 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Wooow.. u Ciebie to i trawy ładniejsze. Super to wygląda. I wracam znów do końca.. kilka dni mnie nie było.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:48, 10 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nawet w małym ogrodzie który jest tak długo na forum.. można zrobić zdjęcie jakiego nie było
Aż się zawiesiłam.. gdyby nie fotel, to myślałbym, że jestem w jakimś innym ogrodzie. Super ujęcie.. i ta ściana z bluszczem w oddali. Piękne foto
Szałwie czy lawendy? 15:44, 10 lis 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
Ogród doskonały. Dolina Bugu.

Czy to most w Kryłowie?
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 15:26, 10 lis 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
Dzień dobry
Ogólnie to nie szalejesz że zdjęciami... może byś pokazała te swoje trawki

Taki mój nowy nabytek, troszkę regeneracji i zagości w ogrodzie

No no super okaz, regeneracji to znaczy co mu robisz? Mam podobne u siebie i zaczynam się zastanawiać czy ich jakoś nie zabezpieczyć lakierem....

Paula, ja bym nie konserwowała tylko zostawiła żeby się naturalnie starzał. Na takim pniu ma swój domek wiele żyjątek . Jak zakonserwujesz to się wyniosą.

Dominika, super okaz z tego pniaka . Muszę się wybrać do lasu i też coś poszukać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies