Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Jana 19:32, 04 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Szczerze to pomysł na obsadzenie słupa nigdy nie wpadł mi do głowy, hortensja pnąca to się chyba na słońce nie nada. A druga rzecz, to jest latarnia i co będzie jak to pnącze wyrośnie takie duże, że zasłoni światło latarni?
Pas za płotem nie jest nasz, tylko miasta i jak chciałam mieć chodnik od furtki, to musiałam przejść straszną procedurę, wybudować na swój koszt, a na koniec i tak przeszedł na własność miasta Ziemię tam też sami rozsypywaliśmy i trawę sialiśmy i jak chcemy mieć ładnie, to kosimy tam też, bo miasto kosi dwa razy do roku pasy drogowe
jak na słońce to hortensja raczej odpada, wiesz zawsze możesz powiedzieć, że samo obrosło ja tam wmawiam panom z energetyki - jeden słup obsadzony dzikim winem a drugi chmielem lub podobnie wyglądającym chwastem (ten drugi rośnie u mnie na ok.5 m),
Anda 19:36, 04 lut 2016

Może posadź na siatce clematis?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 19:41, 04 lut 2016

Anda napisał(a)
Może posadź na siatce clematis?
albo jednoroczne wilce, są też piękne
Katkak 20:23, 04 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Dziewczyny myślę, że na tej patelni rh i azalie to zły pomysł. Tak jak napisała Jana muszę zrobić to, co mi serce podpowiada A obok na rabacie są lawendy, to chyba przeniosę je jednak tu też. Zrobię kwitnącą rabatę, nie bardzo zimnozieloną, ale pomyślałam, że jak wyglądam z takiego malutkiego okienka w wykuszu, to tak bardzo by mnie ona cieszyła, a zimą, to mi wszystko jedno, czekam wtedy tylko na wiosnę

I tak od lewej dam miskanty, chyba ML, do tego jakieś tawułki kulkowe, dalej będą róże The Fairy, przeczytałam, że na szerokość rosną tak do 60-70 cm, więc ze trzy, cztery na środku by wystarczyło, między nimi lawendy, stipy A dalej jakieś zimnozielone kulki podsadzone morzem żurawek, inspiracja od Syli
No i pomyślałam, że najładniej ma być jak ja na to będę patrzeć, więc w przyszłości dorobię tło dla tej rabaty zielone, sadząc coś wzdłuż płotu na tej rabacie przy samej siatce

mnie się bardzo podoba . Jeśli chcsz azalie to bez problemu na łonku dadzą radę, ale rododendrony faktycznie by przypalało. The Fairy bo genialny pomysł. U sąsiadów obserwuję je od 2 lat (przedogródek robił im projektant)i coraz bardziej zachwycają .
anna_t 20:37, 04 lut 2016

Aniu mi tez sie podoba a jak z czasem tło przy siatce dosadzisz to będzie już wypas!
Kasia a z czym ma sąsiad połączone te the fairy? dobrze słyszałam że jedynym minusem tych róz jest stosunkowo późny start?jak myślicie?
mira 21:17, 04 lut 2016

Aniu bardzo dziekuje ci za instrukcje.
A ze jestem to może sie wtrącę jesli chcesz na siatkę ekran to może z cisa elegancki i pasuje do tego co obmyslasz.
A róże the fairy nie mają minusów no chyba ze nie każdy ich pokrój zaakceptuje taki kulisty szeroki.
Kopczykowac nie trzeba ciąć Malo nie chorują fakt ze zaczynają poxno ale za to maja piękne liście no i kwitną do upadłego a i w zimie tez sa ladne .moge fotke wstawić bo jej z kwiatostanami zaschnietymi.to tyle moich mądrości.
Przepraszam za bledy ale z Tel nie lubię pisać

Pozdrawiam
anna_t 21:48, 04 lut 2016

wstaw Mira, już lecę do ciebie
mira 21:54, 04 lut 2016

anna_t napisał(a)
wstaw Mira, już lecę do ciebie

Zmienilas avatar? czy ja cos pokrecilam
Dam znac jak będę przy laptopie i moich zdjęciach
Pozdrawiam
kamila66 21:59, 04 lut 2016

Aniu pamiętaj, że to Twój ogród i rób co Ci serce i dusza podpowiada