zastanawiałam się kiedyś jak będzie wyglądać twoj ogrod gdy zetniesz te wszystkie piekne trawy i powiem ci że jest naprawdę super. dużo robią bukszpany i carexy
Agatko przywołuję wiosnę ale z pewnym onieśmieleniem. To dopiero początek lutego! Zmienia się klimat na naszych oczach. Takie ciepło o tym czasie to nic dobrego.
Irenko w następnych latach pewnie piwoni też już nie okryję bo płachty nie starcza. Czytałem u Ciebie że już buszujesz w ogrodzie. Ja jestem ostrożny aby choróbska nie złapać. Wiem, co znaczy przeziębienie a zwłaszcza nóg i kolan.
Ewa okropieństwo. W naszej okolicy kilka dachów zerwało. Stara śliwa idzie do wycięcia bo się boję że spadnie kiedyś na dach. Na drzewa owocowe nie potrzeba zezwolenia z gminy, ale o zgodę Krysi musiałem długo walczyć.
Śledzik będzie ale w środę popielcową. W karnawale tańce zaliczone a teraz główka do popiołu pójdzie.
Z margarytkami doświadczeń nie mam , a naparstnica i kosmos sieją się jak chwast więc ja bym się nie pieściła z nimi w doniczkach Rozsyp po prostu na wzruszonej ziemi i pilnuj , żeby miały wilgoć i tyle , ja nic więcej nie robiłam i widzisz ile tego mam
wszystkie z siewu wprost do gruntu
Tak, bardzo słusznie, przepraszam. Inspiracja to Twój ogród. Powinnam to wyraźnie zaznaczyć w poście. Wracam do punktu wyjścia...
Pierwotnie pomysł był taki. Mniej zimozielony...
Bluszcz na ścianie i ogrodzeniu. Po całej długości wzdłuż ogrodzenia za "płotkiem" z bukszpanu identyczne białe hortensje aż do punktu gdzie ogrodzenie styka się z domem. przy domu duży krzak z białym akcentem. parzydło leśne by się wpisywało? może hosty ale te o wielkich liściach może podsadzone żurawkami. To szare to wgłębnik, niezbyt płytki wyżwirowany, bokami we wgłębniku paprocie. Lampa w lewym rogu we wgłębniku, na brzegach wgłębnika rozchodnik spadający po ściance w dół, na froncie wgłębnika drzewko o kulistej koronie podsadzone czymś (nie wiem czym). może we frontowej części zamiast rozchodnika rogownica zwieszająca się ze ścianek wgłębnika. na środku białe meble ogrodowe,niski stolik
totalna bzdura i kicz??
Hej Dziewczęta, witam serdecznie, bardzo się cieszę, że zaglądacie i piszecie Rzeczywiście barwinek rozrósł się w szybkim tempie, taki miałam cel jak go sadziłam ale efekt nie jest idealny. Będzie zmiana a on pójdzie w inne miejsce Runianka nie chce tak szybko rosnąć i u mnie a szkoda.
Powojników wciąż mi za mało, planuję w tym roku dokupić w inne miejsca.
No to może właśnie zdjęcia powojników moich starych z pozdrowieniami
Aha, siałam 1 lutego werbenę i już parę cosi wyszło
Aga,fotki wychodzących z ziemi są-szafirki na pierwszej fotce jakaś nadzieja Reniu jest z narcyzamiale do rozpoczęcia sezonu jeszcze kwiatków brakuje Irenko, ha,ha ale cieszę się że dałaś oznaki życia na forum