Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

rozark 08:57, 08 lut 2016

Rench napisał(a)
rozark - nie ma nic fajniejszego niż poranna kawa na tarasie i zapach moich Fresii Przyznam,że tylko je wyczuwam z daleka,do innych trzeba nos zapchać

U mnie taką rolę spełnia Astrid Gräfin von Hardenberg
mirkaka 09:29, 08 lut 2016

eee_taam napisał(a)

no potwierdzasz ...bo mnie się też tak wydawało (po obserwacjach u mnie) .... skąd potem się biorą różne opinie o różach?...a co rok może być inaczej ... chcemy te naturę mocno ucywilizować ..uczesać i wylizać nawet ...a ona się nie daje

Duży wpływ ma jakość sadzonki, jeśli pozostałe warunki są podobne.
Mala_Mi 09:41, 08 lut 2016

Pooglądałam ze spokojem Twój atlas różany Pora latem obejrzeć na żywo
rozark 12:28, 08 lut 2016

zastanawiam się nad Sumer Song, jak ona się sprawuje? Czy kwiaty więdną w upały, są wrażliwe na deszcz?
Rench 17:58, 08 lut 2016

mirkaka - tak wspomina się fajnie i czeka na kolejny sezon

Ewik- coś trzeba pokazywać,w tym martwym ogrodowo czasie

Napia -Mariatheresia jest zachwycająca a,Rapsody dopiero posadziłam jesienią,więc nie mogę nic powiedzieć jak one będą ze sobą współgrały pokrojem.

Ewik -ja mam 2 i każda inna. Fakt,że z 2 różnych szkółek,ale sadzonki były ładne obydwie.

dorotka_z -Z jednej różyczki,różanki nie zrobisz Nie wiem ile masz miejsca,ale ja bym dokupiła jeszcze chociaż 2szt. Red Fairy się rozrasta szeroko na boki,musisz to brać pod uwagę.
Pomysł na byliny masz fajny. Poczekaj trochę,wiosną będzie więcej ofert sprzedaży.
Znalazłam coś takiego

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/c7/94/aa/c794aa7b46ddf42eb1ae4c2647f5b26b.jpg

Madzenka - Tuscany już w drugim sezonie miała 1,5m przyrosty. Przygięłam je do ziemi i dlatego wydaje się mała. Teraz po sezonie,te stare przycięłam krótko,a młode, długie znowu na 1,5m zostawiłam do przygięcia na wiosnę.

rozark -Astrid też sobie sprawiłam ze względu na słynny zapach

Mala_Mi - Może nareszcie się wybierzesz

rozark - Ja na swoją nie narzekałam,rośnie w pełnym słońcu,po deszczu też nie mumifikowała się.
Chociaż gdzieś czytałam,że za szybko gubiła płatki. Może to zależy od tego,jak długo rośnie i ma głębiej korzenie...?
rozark 18:10, 08 lut 2016

dzięki, złożyłam zamówienie i na nią ,
mira 18:26, 08 lut 2016

rozark napisał(a)

Widziama summer song w realu i to mi wystarczyło i od jesieni rosnie-czekam na pierwsze kwitnienie
Rench 19:29, 08 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Czy ta VIolett Parfume taka fioletowa jest w rzeczywistosci bo Ana Art szuka fioletowych róz.

Ślicznotka z Koblencji bardziej czerowna czy jak Red Lonardo malina z domieszką purpury?

Violett jest bardziej liliowa,zdjęcia niemal dokładnie oddały jej odcienie.

Ślicznotka z Koblencji- jeż szybiście różowa z domieszką neonowej czerwieni do purpury jej daleko. Drze po oczach aż

A tak wygląda bokiem
Rench 19:30, 08 lut 2016

rozark napisał(a)

Będziesz zadowolona
Rench 19:31, 08 lut 2016

mira napisał(a)

Widziama summer song w realu i to mi wystarczyło i od jesieni rosnie-czekam na pierwsze kwitnienie

Moja w pierwszym sezonie miała zaledwie kilka kwiatów,ale były zachwycające.