Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

yolka 18:26, 08 lut 2016

Milka napisał(a)

Jolu, dzięki Danusi mam serię pięknych fot, juz archiwalne, bo czas mnie posunął
Posunął do tyłu nie wiem czy to gramatycznie ale wiadomo o co chodzi.

U siebie udzieliłam odpowiedzi na Twoje pytanie
Gardener27 18:40, 08 lut 2016

Milka napisał(a)
Wzajemnie, gdzieś Ty odkopał te fotki, mam wrażenie, że to sto lat temu

He he he dobry detektyw jestem
Zdjęcia dokładnie z przed czterech lat czyli tyle ile jesteś na forum Szukałem czegoś w sieci o bukszpanach a znalazłem Ciebie Nie mogłem sobie odmówić zacytowania tych zdjęć Lata lecą a Ty jak wino

Niestety cały nadmiar rozplenicy NN rozesłałem, została mi tylko garstka nasion do użytku własnego Mogę Ci podesłać gotowe sadzonki jak będziesz chcieć bliżej wiosny Tylko się przypomnij
Dmuszka jajowatego dostaniesz praktycznie w każdym sklepie gdzie stojaki z nasionami

Pozdrawiam
zbigniew_gazda 18:45, 08 lut 2016

Dzięki Irenko za odwiedziny w wątku. Nic jeszcze nie robię w ogrodzie. Dookoła ludziska chorują, ziemia mokra jeszcze i powietrze morowe. Spacery z piesem uskuteczniam i tyle.
Rumianka 18:56, 08 lut 2016

Bóg zapłac, że Te jest już w słejej checzi...Czekani na Ce dłuziło se baro...Do łegroda nie lec tak wartkłe, łen jeszczi zaczeka...Zemia jeszczi chłedna, a przeca chłeroby nama nie trza...
yolka 19:02, 08 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Bóg zapłac, że Te jest już w słejej checzi...Czekani na Ce dłuziło se baro...Do łegroda nie lec tak wartkłe, łen jeszczi zaczeka...Zemia jeszczi chłedna, a przeca chłeroby nama nie trza...

Czytam Kaszubski zawsze z uwagą i rozumiem jak piszesz. Ciekawa jestem czy w przypadku mowy by tak było, pewnie nie:. To wspaniale, że język przetrwał.Pozdrawiam
polinka 19:11, 08 lut 2016

Irenko dobrze, że wróciłaś Trzymam kciuki aby wszystko było już dobrze!

Czy u bukietowych jest ważne cięcie nad oczkiem czy pod oczkiem? Pamiętam w jaki kształt je ciąć ale czy coś jeszcze jest ważne przy cięciu?
Madzenka 19:27, 08 lut 2016

Ale poszalałaś ogrodowo. Ja jeszcze lawendy i perowski nie tne, będę to robić dopiero w marcu i rozesadzanie równiez.
Rench 19:50, 08 lut 2016

Milka napisał(a)

Cieszy mnie to
A wiesz, że z czarnuszki spadły nasiona i mam pełno siewek? Mimo to kupiłam je, tak mnie u was zachwycały

i dobrze, że Sonia choć grzeczna

Ja od pewnego czasu specjalnie strząsam nasionka z czarnuszek,wolę kiedy są tak rzadko rozsiane,niż sama wysiewam,bo zawsze za gęsto i sa drobniejsze

Ale grzecznie pozują te pieski Moja ucieka przed aparatem.
ryska 20:31, 08 lut 2016

Hej macham Twoje psy mnie rozbrajają na łopatki
frezja 20:35, 08 lut 2016

Milka napisał(a)

Sezon rozpoczęłam, ścięłam już wszystkie trawy, hortensje bukietowe, przycięłam kwiatostan w ogrodowych, ścięłam lawendy, teraz czyszczenie rabat.
Teraz w kolejności będzie latanie z nawozem pod rh, azalie, magnolie i hortensje ogrodowe. Odpozdrawiam

Irenko, ostro działasz...i lawendy już ścinasz...dałaś mi do myślenia.
Jak tylko wiatr ustanie to chyba tez wyruszę przyspieszamy wiosnę.