Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 01:03, 20 gru 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

a ja w tym roku nabyłam gwiazdę ...doczepiłam do niej światełka ...i już mi sie choinki nie chce

PS. moja jodła stoi na tarasie i czeka na ubranie ...w piątek może

Justynko, gdybym miała taką gwiazdę, też choinki bym nie ubierała
Ogródek Iwony II 01:01, 20 gru 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka śliczna choinka, taka po mojemu i Święta Rodzina na osiołku - piękne

Nowoczesne aranżacje podobają mi się, ale brakuje mi w nich stajenki, żłobka, dzieciny na sianku, dlatego u mnie jest tradycyjnie z zachowaniem tego wszystkiego tak jak było w moim domu rodzinnym.

Choinkę ubierał Kubuś z tatą, przewaga złotego, ale kolory też są ku wielkiej radości mojego dziecka. Robiony przez Kubusia łańcuch papierowy na pierwszym miejscu

Iwonka mało piszę, ale zaglądam. Znowu dopadło mnie zapalenie oskrzeli i ciężko to przechodzę

Mirelko, dla mnie te Święta ważne są w podobnym klimacie - z Bożym Dzieciątkiem i stajenką. Na choince zawisła maleńka zawieszka prosto z Betlejem. Tam był szef męża i każdemu przywiózł stajenkę. Pilnowałam, by nie zapodziać i na choince zawiesić

Dla Kubusia taki papierowy łańcuch jest ważny, moje dzieci już duże, nie ma komu bawić się w robienie takich ozdób. Najbardziej się M dopominał takiego łańcucha, pamiętał go z dzieciństwa. Ciągle mówił, ze mu coś brakuje w tej choince. Chyba na drugi rok pozwolę rodzince ubrać choinkę, a ja będę miała więcej czasu na inne przygotowania
U nas też tradycyjnie. Z kolędami, dzieciątkiem Jezus, siankiem, białym obrusem, nakryciem dla niespodziewanego gościa i Pasterką. Na Wigilii będzie nas ośmioro.
Ogródek Iwony II 00:53, 20 gru 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Kolorystycznie pasuje do otoczenia. Świetne te koronkowe ozdoby. Gratuluję sukcesu

Aniu, dziękuję.
Otoczenie czeka na malowanie, tu nie daliśmy już rady. Sił i czasu zabrakło. Zamykam oczy i udaję, że nie widzę tej mocnej zieleni ... i kwiecistej tapety przy telewizorze. I pomyśleć, że 4 lata temu mi się podobało Upssss.
Ogródek Iwony II 00:49, 20 gru 2016

Do góry
Od dziś spokojnie mogłam podziałać w kuchni.
Przyjechała córcia i razem upiekłyśmy pierniczki i nasze tradycyjne ciasteczka z marmoladą. Długo nam zeszło. Dopiero skończyłyśmy, ale kuchnia posprzątana, ciasteczka polukrowane, podłoga na koniec zmyta

Pierniczki mnie do szału doprowadziły. Rok temu ciasto miało inną konsystencję. Teraz się rozrywało ... coś było nie tak, ale dałyśmy radę. Tylko pierwszą porcję ciut przypaliłam

Ogródek Iwony II 00:49, 20 gru 2016

Do góry
MonikA napisał(a)
Iwonko piękne ozdoby i choinka, teraz już i u ciebie świątecznie

Moniko, dziękuję. Dziś w szkole pytałam się dzieci, czy już ubierały choinkę?
Zgodnie odpowiedzieli, że tradycyjnie czekają na wigilię. A ja zwyczajnie co roku się nie wyrabiam, zawsze ubieram kilka dni wcześniej, tym razem tydzień wcześniej.
Anna i Ogród 00:40, 20 gru 2016

Do góry
Aniu, choinka mnie zachwyciła. Taka gęsta, równiutka i ładnie ubrana. Może głupio się zapytam, w jakiej kolejności ubierasz choinkę? Może ja coś źle robię, że efektu nie ma takiego, jakbym chciała?
Ozdoby masz wyszukane. Obiecałam sobie, że w przyszłym roku dokupię kilka wyjątkowych ozdób
Ogródek Iwony II 21:57, 19 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Najlepiej kupcie każdemu osobną i postawcie obok siebie

Nie ma tyle miejsca. Jedna na dole wystarczy
Ogródek Iwony II 20:31, 19 gru 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na drugi rok zrobię sobie prywatną w sypialni. Mała mi wystarczy.

a ja w tym roku nabyłam gwiazdę ...doczepiłam do niej światełka ...i już mi sie choinki nie chce

PS. moja jodła stoi na tarasie i czeka na ubranie ...w piątek może
Ogródek Iwony II 19:29, 19 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Najlepiej kupcie każdemu osobną i postawcie obok siebie
Ogródek Iwony II 19:22, 19 gru 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 18:41, 19 gru 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
No to ja też czekam na Twoją choinkę.

Choinka ubrana, ale jakoś nie umiem fotek jakoś zrobić ...

Ogródek Iwony II 18:30, 19 gru 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Heh, dobry jest Dobrze, że w ogrodzie robotę skończyłaś

Jeszcze werbenę muszę wykopać.
Ogródek Iwony II 18:28, 19 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Iwonko
Pisałaś, że eM choinkę Ci "upiększa" i nawet włosy anielskie poszły w ruch ... a może białe piórka by się nadały jako imitacja śniegu? Ja je u siebie uwielbiam

Reniu, dla mnie wystarczyłyby szydełkowe bombki i te cuda:

Ale M i młody wołali, że ma być kolorowa... Więc dorzuciłam złotych bombek i złoty łańcuch ...
Ogródek Iwony II 18:23, 19 gru 2016

Do góry
MonikA napisał(a)
Iwonko, co ty spać dziś w nocy nie mogłaś?

O trzeciej się obudziłam, zajrzałam na wątki
Ogródek Iwony II 18:22, 19 gru 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Przyjdę zobaczyć koronkowe cuda, a już teraz Wesołych Świąt, na wypadek gdybym zamarudziła

Jolu, wczoraj robiłam kokardki do bombek. Palce poparzone od gorącego kleju, ale są zrobione.
Wyszło 21 sztuk. To część. Ale ważny jest kolor kleju. Kilka wyszła kremowych

M obsadził mi choinkę, więc nie było na co czekać, wiszą już

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:02, 19 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie M trzyma front z dzieckiem, że choinka ma być kolorowa. Więc jest. W dwóch kolorach. Białym i złotym. Broniłam jak lwica. A na koniec M wyciągnął włosy anielskie. Uparcie je zawieszał. No cóż... on zodiakalny lew. Ciągla mówił, że choinka goła. Dobrze, że mi waty nie zaczął kłaść. Szukał widoku choinki z dzieciństwa z watą i papierowymi łańcuchami

nasze wspomnienia są zakorzenione bardzo głęboko. moja mam co roku moimi ozdobami sie zachwyca a potem jak u siebei zdobi to feria barw i ozdób. lecę zobaczyć te złoto białe cudo zatem
Ogródek Iwony II 09:54, 19 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak Haniu. M dzwonił. Mówię, że nie wiem, za co się zabrać. A on, że za menu i listę zakupów. Kierownik robót przydatny.

Heh, dobry jest Dobrze, że w ogrodzie robotę skończyłaś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:22, 19 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jak to robię - nie wiem w sumie to najpierw daję dzieciom sie wyżyć na swoich choinkach w pokuju, potem to wyciągam tylko to ca zaplanowałam zawieścic a resztę zamykam aby dzieci nei widziały, i jakoś tak ciesza sie że mogą tyle powieścić i chyab w tej uciesze nei zauważają że jest monotematycznie

U mnie M trzyma front z dzieckiem, że choinka ma być kolorowa. Więc jest. W dwóch kolorach. Białym i złotym. Broniłam jak lwica. A na koniec M wyciągnął włosy anielskie. Uparcie je zawieszał. No cóż... on zodiakalny lew. Ciągla mówił, że choinka goła. Dobrze, że mi waty nie zaczął kłaść. Szukał widoku choinki z dzieciństwa z watą i papierowymi łańcuchami
Ogród Ani :) 03:18, 19 gru 2016

Do góry
Ania, twoja żółta wstążka super wygląda. Nawet szukałam, czy te zza takiej nie mam w zapasach... Moje tylko sznurkiem powiązane.
W kamiennym kręgu od początku 10:23, 18 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, bardzo mi się podobają twoje bombki i dekoracje z mchu.

Iwonko, ależ z Ciebie nocny Marek
Dzisiaj zrobiłam fotki moich stroików na tle ogrodu, bo zdecydowanie lepsze światło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies