Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 00:49, 20 gru 2016

Od dziś spokojnie mogłam podziałać w kuchni.
Przyjechała córcia i razem upiekłyśmy pierniczki i nasze tradycyjne ciasteczka z marmoladą. Długo nam zeszło. Dopiero skończyłyśmy, ale kuchnia posprzątana, ciasteczka polukrowane, podłoga na koniec zmyta

Pierniczki mnie do szału doprowadziły. Rok temu ciasto miało inną konsystencję. Teraz się rozrywało ... coś było nie tak, ale dałyśmy radę. Tylko pierwszą porcję ciut przypaliłam

Iwk4 00:53, 20 gru 2016

Makao_J napisał(a)
Kolorystycznie pasuje do otoczenia. Świetne te koronkowe ozdoby. Gratuluję sukcesu

Aniu, dziękuję.
Otoczenie czeka na malowanie, tu nie daliśmy już rady. Sił i czasu zabrakło. Zamykam oczy i udaję, że nie widzę tej mocnej zieleni ... i kwiecistej tapety przy telewizorze. I pomyśleć, że 4 lata temu mi się podobało Upssss.
Iwk4 01:01, 20 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka śliczna choinka, taka po mojemu i Święta Rodzina na osiołku - piękne

Nowoczesne aranżacje podobają mi się, ale brakuje mi w nich stajenki, żłobka, dzieciny na sianku, dlatego u mnie jest tradycyjnie z zachowaniem tego wszystkiego tak jak było w moim domu rodzinnym.

Choinkę ubierał Kubuś z tatą, przewaga złotego, ale kolory też są ku wielkiej radości mojego dziecka. Robiony przez Kubusia łańcuch papierowy na pierwszym miejscu

Iwonka mało piszę, ale zaglądam. Znowu dopadło mnie zapalenie oskrzeli i ciężko to przechodzę

Mirelko, dla mnie te Święta ważne są w podobnym klimacie - z Bożym Dzieciątkiem i stajenką. Na choince zawisła maleńka zawieszka prosto z Betlejem. Tam był szef męża i każdemu przywiózł stajenkę. Pilnowałam, by nie zapodziać i na choince zawiesić

Dla Kubusia taki papierowy łańcuch jest ważny, moje dzieci już duże, nie ma komu bawić się w robienie takich ozdób. Najbardziej się M dopominał takiego łańcucha, pamiętał go z dzieciństwa. Ciągle mówił, ze mu coś brakuje w tej choince. Chyba na drugi rok pozwolę rodzince ubrać choinkę, a ja będę miała więcej czasu na inne przygotowania
U nas też tradycyjnie. Z kolędami, dzieciątkiem Jezus, siankiem, białym obrusem, nakryciem dla niespodziewanego gościa i Pasterką. Na Wigilii będzie nas ośmioro.
Iwk4 01:03, 20 gru 2016

eee_taam napisał(a)

a ja w tym roku nabyłam gwiazdę ...doczepiłam do niej światełka ...i już mi sie choinki nie chce

PS. moja jodła stoi na tarasie i czeka na ubranie ...w piątek może

Justynko, gdybym miała taką gwiazdę, też choinki bym nie ubierała
Iwk4 01:04, 20 gru 2016

asiak napisał(a)
Iwonko, śliczna choineczka i ozdoby pierwsza klasa

Asiu, dziękuję
MirellaB 01:06, 20 gru 2016

Wypieki prezentują się bardzo smakowicie.
Ja też nie położę się spać dopóki wszystkiego nie posprzątam
yolka 01:08, 20 gru 2016

Ozdoby cudne poprostu, a najważniejsze to, że własnoręcznie wykonane
wrobelki 09:59, 20 gru 2016

Śliczna choinka u Ciebie
Mikrau 10:47, 20 gru 2016

Dzień dobry Iwonko. Chociaż jestem tu "nowa" - od dawna podczytuję ogrodowisko i przeglądam wiele wątków. Znajduję w nich bratnie dusze i wiele inspiracji do dalszego dzialania w ogrodzie. Informacje tu zdobyte, poparte doświadczeniami są bezcenne. No to skoro wędruję po wątkach, dlaczego zatrzymalam się u Ciebie? Wielki pozytywny spokoj bije z Twojego wątku, życzliwe treści i dobra energia. Już nie raz w porywach mialam zamiar założyć swój ale niestety, chyba byłabym tu najstarsza, yyyyy a tego bym nie zniosła. Zdrowych Wesołych Swiąt dla Ciebie i tutaj zaglądających. Znam Wasze ogrody. Pozdrawiam Mika.
Basilikum 14:19, 20 gru 2016

Mika ja o to starszenstwo bym sie spierala. No í skoro starsza jestes, to pewnie znasz pelno dobrych ogrodniczych rad
zakladaj watek bydziemy zagladac

Iwonko ale masz piekna choinke Twoje bombki sa cudowne i inne ozdoby tez