Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:38, 03 sty 2016

Do góry
Kurcze najfajniejszą porę mam tylko na fotkach z komórki i to starej jak świat....w tym sezonie nie ma bola bez aparatu, albo choć lepszego telefonu

moja azalka ta mała i ta duża

tych też już doczekać się nie mogę, muszę sobie kupić jeszcze odmianę Ola

Pogubiłam się po drodze... 14:36, 03 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
4. wysypać murek, a reszta to czarna magia, mam nadzieje ze ta stodala się w końcu rozpadnie

nie widziałam jeszcze...wielkie wow..a jak się zaweźmiesz na zmiany wykończeniowe to....)
będzie żwirek,podejrzewam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:34, 03 sty 2016

Do góry
Zima i -10 Kocham ten biały puch!

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:33, 03 sty 2016

Do góry

Kolednicy tez byli. Wlasciwie to trzej krolowie. U nas chodza ministranci z pobliskiej parafii i zbieraja na misje. Zawsze w okolicach swieta Trzech Kroli, w tym roku troche szybko.

Pogubiłam się po drodze... 14:32, 03 sty 2016

Do góry
4. wysypać murek, a reszta to czarna magia, mam nadzieje ze ta stodala się w końcu rozpadnie

5. może 2017, może 2018

i w sumie to nie wiadomo od czego zacząć
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:30, 03 sty 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Witaj Gruszeńko i za to cię już kocham ogromnie, że tak wykorzystujesz to co masz w swoich łapkach

Masz na myśli psa? )On tylko nadzorował.

Ogrodnik wyglądał tak i musiał doładowywać akumulatory
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:28, 03 sty 2016

Do góry
no i spadl snieg. Pobiegalam troche po watkach i widze, ze chyba tylko u mnie.

Pogubiłam się po drodze... 14:23, 03 sty 2016

Do góry
plany
1. pokuszę się skończyć to

2.wywale morwe, przesadze borowki, derenia, posadze serby

3. od siatki pójdą tuje, hortensje do przodu i zobaczymy czy uda się wynegocjować z pól metra z trawnika, żeby przed hortensje jeszcze coś daćna razie jest tu wszystko co możne uda się gdzieś wykorzystać

i jakoś to trzeba połączyć z jedynka
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:20, 03 sty 2016

Do góry
takie ko0klory bardziej mi leżą

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:16, 03 sty 2016

Do góry
Mój jedyny biały tulipek dla Ciebie Gościu od białych tulipanowych donic

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:12, 03 sty 2016

Do góry
I tego się Aniu trzymajmy! Nie można być niewolnikiem ogrodu! Ile się uda czasowo zrobimy, a reszta -sama natura albo przykryje, albo wysuszy!

Powodzenia przede wszystkim z Muminkami. To najważniejsze "krzaczki" w tym roku!
Dziś przypominamy jak kwitną przebiśniegi!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:59, 03 sty 2016

Do góry
Tak było w tamtym roku

Teraz chciałabym coś zmienić

tu gdzie sałata cebula szpinak i koper teraz są truskawki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:53, 03 sty 2016

Do góry
W tym sezonie będzie burza wiesiołka i naparstnic

Ciekawa jestem jaki efekt uzyskam na nowej bylinowej wiosenno letniej, jak na nowej liliowcowej będzie......kret mi ja bombarduje masowo

A w planach mam obsadzenie warzywnika po zewnętrznej stronie właśnie liliowcami + może lilie?
Bo w warzywniku znowu będą dalie , mieczyki i aksamitki.......truskawki zmieniły miejsce pobytu w ich starej kwaterze powstał kompostownik.....teraz planuję układ kwater pod warzywa.....musi być ciekawie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:48, 03 sty 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W sierpniu 2013 roku mogłam już podziwiać to i owo.

brzózki dawały trochę cienia

Postawiłam na tzw. żelazne rośliny. Mam sporo dereni, hortensji, mahonii, kalin, krzewuszek, tawuł, pęcherznic. Sadziłam je w grupach po kilka sztuk.
Nasza działka znajduje się na gruntach prywatnych. Miasto nie będzie się spieszyło z przyjęciem od nas części wspólnej w postaci drogi. Prawdopodobnie przez ładnych parę lat będziemy mieli prowizoryczna drogę. O chodnikach nawet nie marzymy Postanowiłam trochę ucywilizować to, co pozostało po uzbrajaniu działek w wodę i gaz. Skopałam kilkumetrowy pas poza granica działki, posiałam zielony nawóz, ścięłam, skopałam, posiałam trawę i posadziłam niewielkie drzewka: oliwniki, jarząby pospolite i szwedzkie i klony tatarskie.
Jesienią 2013 działka prezentowała się tak

Zielony pas to sad, a zielone pagórki to obsiany gorczycą ściągnięty w trakcie budowy humus.

Witaj Gruszeńko i za to cię już kocham ogromnie, że tak wykorzystujesz to co masz w swoich łapkach
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:47, 03 sty 2016

Do góry
Roślinkom biedakom zimno okrutnie bo kołderki ze śniegu u nas nie ma
Ale zwierzaki mają jeszcze gorzej bo woda zamarzła , a pić się pewnie chce, jak nie ma śniegu to nie ma jak gasić pragnienia , brzuchy puste, a w doopkę zimno, a na domiar złego najpierw strzelali z petard ,a teraz strzelają myśliwi.....u nas dziś od rana naganiacze szli i w tyralierę się ustawiali......ciekawe czy nasz szkodnik szarak uniknie odstrzału, a może się wyprowadzi gdzieś dalej jak tak płoszą

Aż trudno sobie wyobrazić , że za trzy miesiące wybuchnie kolorami
Jak ja wytrzymam te miesiące
W samym słońcu 13:47, 03 sty 2016

Do góry
Nie wiem czy będzie widać, chyba,że na dwie części podzielę to wtedy z bliższej odległości zrobię.

1.Na chwilę obecną próbuje zaplanować gdzie ustawić warzywniki ( sztuk 3 plus na truskawki).
2.Czy rabata przy tarasie jest ok? Była inna, ale chciałabym zmienić. Taras jest wysoki,nie chce mi się w ten mróz wychodzić i mierzyć ale lewy róg ma około 90 cm wysokości, os drugiej strony jest niżej, ale nie pamiętam ile. Taras nie jest skończony, tak samo brak elewacji i nie wiadomo za ile lat będzie. myślę żeby posadzić tam lawende, ale nie wiem co jeszcze wytrzyma stronę południową.
3. Chcielibyśmy posadzić w tym roku kilka drzewek owocowych, w którym miejsce na trawniku najlepiej na to przeznaczyć?
4. Od strony północy niestety jesteśmy odsłonięci jeśli chodzi o sąsiadów

Ni mogę dodac zdjęcia przez telefon :/

Tak dawno zdj nie dodawałam, ze zapomniałam jak to sie robi...
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:45, 03 sty 2016

Do góry
Ja już na jesień zakupiłam pierwsze nasiona trawy ryż ozdobny

stipę dostałam , muszę popatrzeć jakie trawy mogę jeszcze dokupić i zabawa na całego
Kupiłam ogródek.... Ogródek i co dalej? 13:45, 03 sty 2016

Do góry
Prace budowlane trwają (modernizacja altany).
Widok od strony domku gospodarczego prawie na całą działkę.
Zakochana w ogrodach 13:39, 03 sty 2016

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:07, 03 sty 2016

Do góry
Szperałam w necie za inspiracjami iglakowymi na ten nieszczęsny krąg. Z pewnością go zniekształcę, żeby nie miał takiego formalnego kształtu.
Padło na świerk serbski nana- rośnie w formie kształtnego trójkąta- a może jakaś iglak pendula?, choina kanadyjska nana , świerk kłujący Glauca compacta ewentualnie Maigold. Pasowałoby tam wsadzić jakąś wąską kolumnę; jałowiec Stricta? tuja Holmstrup? Niżej sosny kosodrzewiny Winter Gold (ładnie się przebarwiają zimą), jałowiec Gold Star, Depressa Aurea. Może jeszcze coś poczochranego- cyprysik Filifera Aurea nana.
Dzisiaj już -13 stopni, wciąż prószy. Na nartach biegało się świetnie. Było bezwietrznie. Dla ogrodu to dobrze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies