Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Agduli

Ogród Agduli

AGDULA 18:51, 27 sty 2016

Klamber napisał(a)
Witaj, pospacerowałem po twoim wątku i zaskoczyło mnie, jak ładnie zmieniłaś te nieużytki w piękny ogród, w tak krótkim czasie, brawo jestem pod wrażeniem. Podobał mi się żarnowiec u ciebie, nie mam go w swoim ogrodzie. Ja pokazuje fotki nie tylko na wątku, na dysku google również teraz pokazałem Niagarę, link na ostatniej stronie. Pozdrawiam serdecznie.

Witam Cię w moim ogrodzie No trochę czasu już upłynęło od początków ale i jakoś wolno ta praca ogródkowa idzie, ciągle coś trzeba zmieniać.
Już lecę oglądać Niagarę
AGDULA 18:56, 27 sty 2016

Katkak napisał(a)
Ale fajnie spędzony czas w palmiarni . Bardzo dobry pomysł szczególnie teraz, gdy zaczyna się robić plucha, bleee. Takiej zimy-nie zimy niecierpię . Dobrze, że mój synek zdążył wczoraj na sankach poszaleć .

Ja wolę tę pluchę od tego śniegu Przynajmniej szansa ze kwiatki z ziemi niebawem zaczną wychodzić
asta6265 19:03, 27 sty 2016

Piękne zmiany, piękny ogród, wizyta w palmiarni super sprawa.
AGDULA 19:03, 27 sty 2016

Zaczynam próby rozmnażania hortensji
Bożenko, zobacz czy tak może być?
W jednym słoiku ( tu gdzie mniej gałązek) jest hortensja bukietowa a w drugim hortensja ta różowo niebieska. Takie nieduże krzaki są. Niestety nie znam nazw.
AGDULA 19:11, 27 sty 2016

asta6265 napisał(a)
Piękne zmiany, piękny ogród, wizyta w palmiarni super sprawa.

Witam Cię Aniu u siebie
Biegnę z rewizytą do Ciebie
Karol99 16:10, 31 sty 2016

Ja bym wsadzil do doniczek z ziemią bo rok temu tak mi sie ukorzenily. W wodzie mi wszystkie padly.
mirkaka 16:12, 31 sty 2016

Witam, ja do wody wkładam jeszcze kilka kawałków węgla drzewnego, zapobiega to namnażaniu bakterii, woda jest klarowna. A w tym drugim to nacięłaś ogrodową? Ogrodowych się nie ścina bo nie zakwitną. One kwitną na zeszłorocznych pędach.
kamila66 16:35, 31 sty 2016

mirkaka napisał(a)
Witam, ja do wody wkładam jeszcze kilka kawałków węgla drzewnego, zapobiega to namnażaniu bakterii, woda jest klarowna. A w tym drugim to nacięłaś ogrodową? Ogrodowych się nie ścina bo nie zakwitną. One kwitną na zeszłorocznych pędach.

Dodam jeszcze do tego co napisała Mirka, że ogrodową lepiej ukorzeniać od wiosny do jesieni. Niezdrewniałą część gałązki wsadzić do gruntu w cieniste wilgotne miejsce lub pod roślinkę mateczną
sylwia_slomc... 17:01, 31 sty 2016

To hortki już trzeba do wody dawać....bo myślałam , że można wiosną jak będę przycinać?
bozga 17:14, 31 sty 2016

Mirka ma rację, ogrodówek nie ścinaj, latem sobie zrobisz z nich sadzonki a teraz niepotrzebnie straciłaś kwiaty. Bukietowe ok, możesz też tak jak Karol w ukorzeniacz i do doniczki. ja robię na oba sposoby ale w moim przypadku najwięcej ukorzenionych sadzonek mam jednak z wody. Problemem jest jednak trochę zbyt wczesna pora na ukorzenianie bo co zrobić jak już puszczą listki- zbyt wcześnie aby wysadzić do gruntu a na parapecie nawet w doniczce pędy będa zbyt wybujałe z powodu niedostatecznego naświetlenia . pa