cieszę się że ty tez tak myslisz)) ...takie ograniczające poglądy miałam kilkanaście lat temu....bo jak dostawałam porady ze równo z domem projektuj ogród to się w czoło pukałam ....jaki ogród? warzywnik kilka drzew czy krzewów to nie ogród
u mnie niby są juz wieksze drzwi na taras ...ale nie budowałam domu z mysla o ogrodzie ...dzis bym budowała z wieksza ilościa witryn sklepowych ...zeby ogród było widać z domu i planowałabym wyjscie z kuchni wprost do warzywnika ....nie wiem dlaczego ja nie myslałam o tym rozwiazaniu przed budową bo warzywnik u mnie jest starszy niz dom więc wiedziałam ze warzywnik bede mieć i uprawiać dokąd sie da
widze przez drzwi balkonowe meble tarasowe jak w wiekszości ostatnio budowanych domów ....i dla mnie to tez sa mankamenty obecnych projektów .....jakby nie można było tych tarasów przesunąć tak zeby były przytulone do ścian bez okien?
Na razie to tylko kilka kwitnących na żółto bylin i jedna na biało. Dojdzie niedługo biała jarzmianka. I jeszcze muszę dokupić coś białego. Chciałabym łubin i naparstnice, ale nie spotkałam w tych szkółkach, które odwiedziłam. Powiem tylko, że te kolory sprawdzają się na tle antracytowego murku - rozjaśniają i rozweselają ten kącik. I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno nie podobał mi się żółty kolor w ogrodzie. Wszystko się zmieniło po ostatnim Chelsea...
Dokładnie ekspres, piekarnik i mikrofala.... Bardzo bałam się tego rozwiązania bo właściwie to powinna być jeszcze jedna szafka zwykła nad blatem a nie sprzęt ale miejsca mam tam za mało i... Zaryzykowałam i powiem Ci że dobrze zrobiłam... Dostęp do mikrofali jest dobry, otwiera się na styk do końca choć niekoniecznie tak trzeba można na 45stopni otworzyć i swobodnie coś włożyć... Cieszę się że podjęłam taką decyzję bo wizualnie jest fajnie a i funkcjonalnie bez zarzutu....2 w 1
Z kuchnią długo wszystko analizował i właśnie chodziło mi o uzyskanie efektu lekkości. Nie chciałam też zamykać kuchni jakimś barkiem czy półwyspą... Dzięki Magda i za ogród również
Wbrew pozorom nie jest taka pracochłonna... Bardzo jestem zadowolona z indukcji bo czyści się dużo łatwiej niż gazową a poza tym ważna jest dobra organizacja w szafkach... W drugiej kuchni udało mi się rozplanować wszystko dużo lepiej... Jestem z siebie dumna