Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 03 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nieeee na szczęście za rok

Uff to dobrze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 03 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Moi sąsiedzi to fajni ludzie, kazdy dba o swój ogródek. Czy mnie lubią? nie wiem, rozmawiamy ze sobą normalnie. Mnie cieszy jak wokół jet ładnie, więc mierzę ludzi tą samą miarą

To super, też bym chciała żeby każdy dbał o swoje przedpłocie, bo przejeżdżają koło niektórych domów scyzoryk (w końcu Kielce) w kieszeni otwiera się!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 03 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Nieźle Anetko - kalorie z tortów spokojnie w ogrodzie spalisz ale nieźle Wam wyszło że teraz tort co 3ci dzień możecie w maju mieć z drugiej strony chłopacy mają urodziny w roku szkolnym - czyli łatwiej zrobić imprezę
niby fajnie ale długi weekend też jest problemowy bo dużo osób gdzieś tam wybywa trzeba kombinować
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 03 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ana, czy ja od jutra mam trzymać kciuki za M.?
nieeee na szczęście za rok
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:26, 03 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
potem przyszedł czas na róże z tarasu, wykopałam dołek i do doła je "Pomagał" mi Maksym i stwierdził że to taki grobek dla róż

a tutaj mój przechowalnik bukszpany bidule i róze zadołowane.

przyznam,że po raz pierwszy słyszę o czymś takim...dobrze wiedzieć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:52, 03 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

AJ LOW JU Mówiłam już?
a ty wróciłaś z tych 'światów' bo dzwoniłam a nie odbierałaś????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:48, 03 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Ana, toż to cudo te Twoje tulipany!!! Jesteś niesamowita!!! A jaki spektakl będzie, jak zakwitną te, które jeszcze w pąkach! A sąsiedzi z zazdrości o tak dopracowane przedpłocie lubią Cię
Moi sąsiedzi to fajni ludzie, kazdy dba o swój ogródek. Czy mnie lubią? nie wiem, rozmawiamy ze sobą normalnie. Mnie cieszy jak wokół jet ładnie, więc mierzę ludzi tą samą miarą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:25, 03 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
UWAGA!!!! DEMENTUJĘ

TULIPANÓW NIE SADZĘ PIĘTROWO

AJ LOW JU Mówiłam już?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:51, 03 maj 2015

Do góry
UWAGA!!!! DEMENTUJĘ

TULIPANÓW NIE SADZĘ PIĘTROWO
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:49, 03 maj 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Ania, pamiętasz może, jakie tulipany rosna na przedpłociu?
Ślicznie u Ciebie, podziwiam żółte i pomarańczowe odmiany, bo sama nigdy ich nie kupię.
Mi się udało i wszystkie pełne w kolejny mroku mi zakwitły, ale zostawiałam tylko najładniejsze rokujace cebule, a to jednak trochę zabawy jest.

kupowałam je w wielopakach bez nazwy tylko w kolorze różowym, więc trudno powiedzieć co to jest, ale fakt że ładne
żółtego i pomarańczowego poza wiosną u mnie nie uświadczysz (no poza różami)
wiosna musi być kolorowa i energetyczna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:47, 03 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja jeszcze nóg nie czuję...zamiast tortu mieliśmy rożki z owocami w środku
u nas Danusiu dzisiaj urodziny drugiego z czterech majowych chłopaków więc tort być musi.
Po wczorajszej pracy zakwasy są
A dzisiaj piękniej niż wczoraj!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:44, 03 maj 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ana mam pytanie pewnie już padło pamiętam, że hortensje masz w odległości od siebie 70cm, ale czy masz wkopane po jednym krzaku do dołka czy też dwa, bo o takim rozwiązaniu też słyszałam...I jeszcze jedno - w jakiej odległości masz rozchodniki (i jaka to odmiana) od hortensji i jak gęsto koło siebie? tulipany powalają ale jak dla mnie szafirki to jest to, w grupie wyglądają przepięknie... pozdrawiam

jeden dołek jedna hortensja, według mnie dwie do dołka to przesada .
rozchodniki? kupione jako rozchodniki bez odmianowe, nie wiem czy jestem autorytetem względem sadzenia bo u mnie wszystko za gęsto
Szafirki w tym roku pięknie się pomnożyły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:42, 03 maj 2015

Do góry
andziulka napisał(a)
Aniu, masz całą masę wiosennych kwiatków, cudowny ogród pozdrawiam cieplutko
Aniu u Ciebie też cała masa koloru. buziak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:41, 03 maj 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
Wspaniała wiosna wczoraj przed snem pod silnym wrażeniem Twoich najświeższych zdjęć pokazałam mężowi Twój ogród - on kompletny laik - zachwycony równie jak ja i nie dziwi się, że ciągle gapię się na Twój wątek i kontakt ze mną się urywa uwielbiam Twój ogród!
P.S. Anetko piszesz, że tulipany pełne nie są atrakcyjne w kolejnych latach i chyba rzeczywiście tak się dzieje, ja posiadam kilka odmian pełnych i też to zaobserwowałam. Swoje sadzę w koszykach i wykopuję póki co, co roku (koszyk ułatwia mi sprawę), ponieważ pomyślałam, że to im pomoże, ale niestety. Mogłabyś w takim razie podpowiedzieć jakie odmiany, gatunki uważasz za "żelazne", które nie sprawiają problemów i rok w rok kwitną niezawodnie ? Pozdrawiam Cię serdecznie

dziękuję Marto Później postaram się zrobić podsumowanie z kwitnięcia tulipanków
Mus owocowy w miejskiej dżungli 09:38, 03 maj 2015

Do góry
mar_za napisał(a)
ostatnie tchnienie białych tulipków

jestem u Ciebie po raz pierwszy bardzo ładnie masz nie wiem skąd te kompleksy. Tulipanki powyżej nie są z rodziny pełnych, ale czy będą w takim rozkwicie za rok to loteria. Zawsze tak się śmieję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:35, 03 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Wzdycham lubieżnie wisząc i u Ciebie na płocie Oczywiście wdrapując się na niego uważałem na te setki cebul

U mnie Angelique i EE (które nimi nie są) pokazują jakieś marne pąki, no nic... Trzeba dosadzić nowe
uważaj i na cebulki i na róże żebyś tyłka nie pokolił w tym roku EE są nieco niższe u mnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:34, 03 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wow zaczęło sie!!!

Ana czy Ty czekasz na zaschnięciu lisci tulipanów i dopiero je wtedy obcinasz czy wczesniej? Nigdy u ciebie tych szpetnych lisci nie widuję.
większość tulipanów u mnie jednak rośnie za czymś lub w czymś więc liście są zagłuszane przez byliny i trawy. Tylko nieliczne widać więc zdarza mi się usuwać je stopniowo czyli np po kilka liści na rabacie przy stożkach wykopuje przed sadzeniem begonii
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:30, 03 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Aneta a możesz w 1 poście napisać nazwy odmian, które tak strasznie strajkują w drugim roku po posadzeniu?
później postaram się coś uskrobać, z nazwami może być problem, ale zdjęciowo opiszę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 02 maj 2015

Do góry
na wszystkie pytania odpowiem jutro, dzisiaj był cudny dzień, bardzo intensywny, rąk i pleców nie czuję, a jeszcze czekam aż mi biszkopt wystygnie bo tort muszę na jutro zrobić...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:04, 02 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
probónowałam właśnie z wykopanymi angelique w tamtym roku i nic z tego, same lisciory... Inne tulipany juz kolejny rok powtarzają kwitnienie pomimo nie wykonywania. Pełne strajkują niestety

,
Mam to samo w oczku.... W tamtym roku posadziłam ponad 300 a w tym roku jest 1/4 .....myśle co by dać na ich miejsce!
P.s. Wszystko piękne, jak zwykle!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies