Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogródek Anity 17:03, 05 sie 2014

Do góry
Lilie
Te , które ocalały po masowym ataku nornic

Floksy
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:06, 05 sie 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Dzisiaj z innej perspektywy ... Pełnia lata to najlepszy czas tej rabaty

jak przyglądam się Twoim rudbekiom to mam ochotę mieć je w przydomowym piękny bukiet floksy też piękne, w szczególności te białe mi się podobają
Mazurkowo 00:42, 05 sie 2014

Do góry
Już teraz nie dam rady poczytać u Ciebie, staram się nadrobić małe wagary forumowe, ale wrócę

Floksy widziałam, bardzo je lubię, u mnie też rosną i pachną

Pozdrawiam i zmykam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:25, 04 sie 2014

Do góry
Aniu monte-różyczka kupiona w markecie, z nazwą Impala- jakiś holenderski okaz we współpracy z Kordesem. Tyle sie dowiedziałam o niej.
To drugie kwitnienie.
Edytko, Lilie i floksy wyrosły w objęciach gipsówki, rozrosła się w tym roku ogromnie, powojnik bylinowy całkiem przykryty Ale gipsówkajuż swoje 5 minut miała,Za tydzień idzie precz z grządki, zostają tylko korzenie.Będzie trochę łyso, ale nic to. Taka kolej rzeczy.
Jaki to,że zakwitł Rh CW - tak wcześnie?
Mazurkowo 09:45, 04 sie 2014

Do góry
W Mazurkowie kwitną floksy. Zdobyczne. Od teściowej.

I takie chabozie... ktoś wie co to jest? To coś jest wysokie na 2 metry! Oczywiście też dostałam i nie wiedziałam co. Ot, parę korzonków. Wetknęłam w ziemię w miejsce tymczasowe.... i wyrosło. Szok. Teraz po burzy się trochę pokładło. Przyciąga pszczoły i motyle. Fajnie. Ale mus przesadzić. Pewno w okolice warzywniaka.

Ok, Dzieć spi a ja uciekam lepić pierogi
Starorzecze na górce 09:40, 04 sie 2014

Do góry
Dziękuję To coś wkleję jeszcze wsiowego - floksy (polskie hortensje)i rudbeki - połączenie z ogródków babcinych :

z pysznogłówką

z liatrą (i jedno, i drugie od Zawitki, zdrowe!)

rudbeki - siewki, plus część przezimowała

znów z liatrą tylko białą z biedry:
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:19, 03 sie 2014

Do góry
NN, Tip Top, Rudbekia, Milk Shake, Floksy i Werbena patagońska.
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 21:52, 03 sie 2014

Do góry
Aniu w tym roku chyba rok na floksy jest, bo moje też dają czadu Mam je juz parę lat. Uwielbiam ich zapach

A mączniaka mam także! Uwielbia mnie dziad jeden. Nawet na brzozę płaczącą mi wlazł. Dziś cały ogrod spryskałam Topsinem i liczę, że nie będzie padać tej nocy
Mój ogród 20:51, 03 sie 2014

Do góry
Bozenko, jakie masz dorodne floksy Kurczaki mi zadne byliny nie chca rosnac Nie wiem co robie zle... moze chucham na nie za bardzo?
Ogród u stóp klasztoru 19:29, 03 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Żadne halo.. potwierdzam. Nijaka, niewidoczna, kwitnie tylko na czubeczku..

Ania wsadziłam w to miejsce na razie różowe floksy .....dziura szybko się chyba nie załata .a z drugiej strony już nie chcę czegoś co wprowadzi mi totalny chaos na rabacie . a trytomy ( tak jak mówiłyśmy ) ,przynajmniej ta odmiana bardzo brzydka w liściach . jedynie kwitnienie ładne a potem bajzel cały rok . podobnie z makiem ....zagłuszył u mnie wszystko a jak wyrwałam przekwitnięte badyle zostały zagłuszone maleństwa np. cleome i piwonii.
Ogród, który ciągle zmieniam 17:47, 03 sie 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

witam po bardzo długiej nieobecności te zdjęcia już chyba nowy aparacik wykonał piękne kolory, liliowiec niespotykany, bardzo ciekawy kwiatostan, no i oczywiście bardzo lubiane floksy byłam w piątek na targu i kupiłam sobie 2 sadzonki kolor różowo-fioletowy, ale oczywiście odmiany nie znam mam sporo stron u Ciebie do przeglądnięcia Pozdrawiam oczywiście letnio-upalnie

Marta witaj miło ze znowu jesteś ,ale odpoczynek jest wskazany ,niestety te zdjęcia jeszcze z poprzedniego aparatu ,ale nowy w drodze floksiki fajne ,ale u mnie łapią mączniaka i w tym roku planuje przenosiny może będzie lepsze stanowisko
Ja tez ciągle nadrabiam strony na innych wątkach
Pozdrówka i buziaki
Ogród, który ciągle zmieniam 15:08, 03 sie 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
rozplenica japońska

floks wiechowaty

jeszcze kwitnie liliowiec

hortki

witam po bardzo długiej nieobecności te zdjęcia już chyba nowy aparacik wykonał piękne kolory, liliowiec niespotykany, bardzo ciekawy kwiatostan, no i oczywiście bardzo lubiane floksy byłam w piątek na targu i kupiłam sobie 2 sadzonki kolor różowo-fioletowy, ale oczywiście odmiany nie znam mam sporo stron u Ciebie do przeglądnięcia Pozdrawiam oczywiście letnio-upalnie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:03, 03 sie 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Kasik - nie dziękuje się ponoć za roślinki Sorki że takie "bidoki" małe ale mam nadzieję, że się rozrosną. Fiołki na pewno bo na nich nie ma mocnych a floksy też są raczej silne i ekspansywne
Widziałam u Kindzi fotki i opisy, za chwilę pójdę do Ciebie Cieszę się że Wam tak dobrze było A te pyszności.... Kasik... zdolniacha z Ciebie

Aniu- ja specjalizuję się w robótkach ręcznych- bardziej w kierunku wnętrz. Kuchnia to nie moja specjalność. I byłabym niesprawiedliwa przypisując sobie te pyszności. Mamuśka moja jest niezawodna w tych sprawach i okoliczna cukiernia, która produkuje przepyszne torty.

Za roślinki nie dziękowałam, tylko za to, że zechciałaś mi je przekazać.

Na pewno będą zdrowo rosnąć.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:51, 03 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Aniu - dziękuję za kwiateczki- jesteś cudowna, że chciało Ci się specjalnie jechać. Wizyta już minęła- pozostał niedosyt. To znak, że kolejne na pewno będą. '

Jeszcze raz dziękuję. Buziaki

Kasik - nie dziękuje się ponoć za roślinki Sorki że takie "bidoki" małe ale mam nadzieję, że się rozrosną. Fiołki na pewno bo na nich nie ma mocnych a floksy też są raczej silne i ekspansywne
Widziałam u Kindzi fotki i opisy, za chwilę pójdę do Ciebie Cieszę się że Wam tak dobrze było A te pyszności.... Kasik... zdolniacha z Ciebie
Na Francuskiej 23:45, 01 sie 2014

Do góry

Magdo ucieszyłam się, że wypatrzyłam u Ciebie wypisz wymaluj taką wąską rabatę jak moja.

Widziałam też zdjęcie z tego roku pięknie, ale powiedz co robisz żeby wyglądała ładnie od kwietnia do października. Sadzisz 3 razy w sezonie czy masz kwiaty tak dobrane, że cały czas kwitnie.

Moja poprostu straszy, są okresy kiedy coś ładnie kwitnie np wiosną szafirki, teraz zaczynają mieczyki, ale jak widzisz na zdjęciu czasem straszy.

Podziel się proszę swoimi patentami na ten wąski pasek, u mnie niestety dodatkowy minus że w cieniu do godziny 14.00.

Wymalowałam "projekt" floksy, rudbekia itp ale Ania z leśniczówki mówi, że za wąska rabata na te moje pomysły, więc muszę coś innego wymyślić. Ania też ma swoją propozycję. Może jak znajdziesz chwilę to zerkniesz do mnie i coś poradzisz.
Kosolkowa Pasja 21:57, 01 sie 2014

Do góry
Dalie, floksy, kocimiętka...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:57, 01 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Agnieszko floksy trzymam w tyzach mocno bo nie mam miejsca aby je przesądzić a pozbywać się nie chcę A Roza to Climbing rose tea Westerland tak było na etykietce

Dzięki za odpowiedź Westerland kiedyś miałam, ale coś mi jej korzenie zżarło, tylko nie pnącą, a zwykłą parkową -pięknie pachniała.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:51, 01 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisała)
Gosiu, jakie piękne to kwiecie u Ciebie Rozwary ładnie Ci rosną, zawsze mi się podobały pastelowo-różowe, a nie mam, mus kupić. Co to za różyczka (chyba pnąca) taka morelowa? Floksy ci się nie rozrastają za bardzo? Ja miałam na rabatach, ale przenioslam na skarpę, tam mają miejsca sporo, a na rabatch po kilku latach były za duże kępy. Ten czerwony floks intrygujący Buziaki

Agnieszko floksy trzymam w tyzach mocno bo nie mam miejsca aby je przesądzić a pozbywać się nie chcę A Roza to Climbing rose tea Westerland tak było na etykietce
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:42, 01 sie 2014

Do góry
Gosiu, jakie piękne to kwiecie u Ciebie Rozwary ładnie Ci rosną, zawsze mi się podobały pastelowo-różowe, a nie mam, mus kupić. Co to za różyczka (chyba pnąca) taka morelowa? Floksy ci się nie rozrastają za bardzo? Ja miałam na rabatach, ale przenioslam na skarpę, tam mają miejsca sporo, a na rabatch po kilku latach były za duże kępy. Ten czerwony floks intrygujący Buziaki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:07, 01 sie 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Gosiu piekne floksy i roze sliczne
pozdrawiam

Jagódko floksy to takie mini hortensje Kiedyś w każdym ogrodzie wiejskim były
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies