WRZESIEŃ
Zmieniają się kolejne rabaty. Hortensje ogrodowe zmieniają miejsce. Przybywa więcej hortensji bukietowych.
Było
Jest
To co lubimy najbardziej - zakupy
Było
Jest
Nie wiem od czego zacząć więc pokażę najpierw jesień u mnie bo to najaktualniejsze zdjęcia po zmianach.
Przy okazji witaj Ewo - frezja.
W ubiegłym roku powstała moja biała altana. Kaktus na trawniku to czereśnia. Powinniśmy go uformować w normalne drzewko jak inne drzewka owocowe, ale jakoś nam się podoba ta forma.
Druga strona altany
Dalej są drzewka owocowe i nie wiem czemu nie zrobiłam zdjęcia, więc nie pokażę.
Witam. Potrzebuję niezbyt wysokiego drzewa na miejsce bardzo słoneczne żeby mieć cień. Drzewko rosłoby prawie na środku trawnika. Przy żywopłocie rosną śliwy wiśniowe Nigra i hortensje. Myślałam o klonie Drummondii, ale nie wiem czy zniósłby takie nasłonecznienie. Natomiast klon Globosum chyba byłby zbyt masywny, nie wiem czy by pasował. Grujecznik z kolei chyba nie dałby zbyt dużo cienia. Proszę ewentualnie o inne propozycje. Załączam zdjęcie tego miejsca. Dodam jeszcze, że rabata z hortensjami będzie w tym roku wysypana korą.
W ogrodzie nie kwitnąco, to na parapecie i blacie kuchennym kwitnąco.
Storczyki z wyprzedaży w obi, jak nie kupić, niskie ceny kuszą.
Całkiem ładnie i zdrowe. 8 szt sobie pozwoliłam, na uciechę sprezentować.
W dziennym świetle. Nie mają tylko gdzie stać, bo wszędzie jeszcze dekoracje świąteczne.
A co sądzicie o takim położeniu drzewek owocowych?
obawiam się, że w tej "luce" między domem a ogrodzeniem będą mieć za mało słońca.
Ograniczyłam się do 4 rabat za domem, teren nie jest duży, a trawka dla dzieci jest potrzebna
Proszę o opinie