Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:14, 16 sty 2016

Do góry

Rododendronowy ogród II. 16:10, 16 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Małgosiu , Krysiu , proszę bardzo.

Bogdziu, u Ciebie w ogrodzie można byłoby kręcić sceny do serii filmów fantasy Jest tak baśniowo. I to nie tylko zimą! Zimowe widoki rewelacyjne Śnieg otui wszystkie rośliny ciepło.

Cieszę się, że mój M poprawił Ci dzisiaj nastrój. Mnie też potrafi rozbawić, chyba że masła nie kupi, a ja pierogi robię

Z terminów, które zaproponowałaś, odpada 22 maja. Mam komunistę i tego dnia najważniejsza jak dotąd impreza w jego życiu Każdy inny dzień nam odpowiada, jesli tylko zechcesz nas przyjąć.

Pozdrawiam!

Moja codzienność - ogród Oli 16:09, 16 sty 2016

Do góry
obecnie

będzie tak

coś takiego miałam na myśli na etapie budowy

Ogród wśród pól i wiatrów 16:07, 16 sty 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Haha! Zobaczyłam te skrzynie w domu i pomyślałam.... oooo kuchnia się robi!! dopiero po chwili zorientowałam sie że to skrzynie....a tak, po drodze ze zdziwieniem stwierdziłam że już obraz masz na ścianie. tak? Widoki zimowe super! Ja swoich traw w tym roku nie wiązałam i przy braku śniegu dobrze mi z tym.

Haha, to nie kuchnia tylko garaż Obraz owszem - wisi, jelenie na rykowisku M. ma do niego sentyment, to bardzo stary obraz z sześćdziesiątego któregoś tam roku. Wolałam mu zrobić miejsce w piwnicy, żeby się czasem nie pojawił pomysł wniesienia do salonu

Dorzucam widoczek zimowy

Poniżej skarpy mój ogród owocowy, póki co widać same badylki
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:02, 16 sty 2016

Do góry
Jana moje nowe ary nie na zachcianki - już dość tego, za to rozsadnik będzie super, a przede wszystkim jagodnik, zielnik i skrzynie warzywne - dojrzałam wreszcie jako ogrodnik i czuję dyskomfort posiadania tylko ogrodu ozdobnego.
Hmm co ja gadam dyskomfort jak to moja oaza spokoju i raj na ziemi.
No ale tak to jest że wszystko się zmienia i człek też. No i mam ciut więcej czasu niż dawniej bo nawet skrzynie warzywne wymagają sporo czasu i systematyczności.

Ja żywopłot posadzę jednak z jednego gatunku tak myslę, nie chcę kasy wydawać a na allego bywają wiązki po 50 sztuk za małą kaskę więc to mi odpowiada. Choć Gabrysia mi oferowała pielenie jej żywopłotu ale nie wiem czy bym podołała
Zobaczę co kupię i to zdecyduje, chciałabym mieć piękne owoce duże.

pozdrawiam

wiem że do dzisiejszej pogody fotki z lipca nie stosowne ale ja lubię sobie powracać więc zostawiam może ktoś też tak ma

mam nadzieję na większą kępę tego liliowca co dostałam od Doroty

tę hortensję kupiłam jako czerwoną i dałam kwasną ziemię z worka ale już się przekonałam że te torfy kwaśne nie są kwaśne chyba zacznę fusy z herbaty zbierać i im zaniosę

słynny doktor Jamain - posadziłam wiosną, wielkie wyrosły łodygi a kwtnienie słabe
miałam pierwszy raz ciekawa jestem kolejnego sezonu

ja je uwielbiam i tyle

pozdrawiam wszystkich

Podwórkowa rehabilitacja 15:48, 16 sty 2016

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:47, 16 sty 2016

Do góry
Zaatakowało nas wczoraj białe w ilości hurtowej.

Jest okazja do podglądania skrzydlatego bractwa. Szyba okienna trochę zaburza ostrość, ale zdjęcia i tak cieszą.

W głowie kotłują się ogrodowe plany. Z półek sklepowych kuszą już nasionka warzyw. Wciąż myślę nad poszerzeniem odmian róż w ogrodzie.
Podwórkowa rehabilitacja 15:47, 16 sty 2016

Do góry
Trochę refleksji.
W ramach porządków w życiu i wokół mnie usuwam rzeczy, które nagromadziłam z powodu oszczędności i zasady "to się na pewno przyda".
Wywaliłam zbędne ubrania i przedmioty, których nie używam.
To samo zrobiłam z kwiatami domowymi. Żal mi było się rozstawać ale po co trzymać coś z sentymentu nawet jeśli to nie stanowi ozdoby?
W zamian wsadziłam 3 ciemierniki
Jest pięknie.

Ogród wśród pól i wiatrów 15:45, 16 sty 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
hej hej Joluś
snopki piękne wielkie śliczne trawiszcza
pogoda wariuje ciekawe jak ta Twoja werbena będzie rosła

Kamilka pogoda dziś fajna, śnieg delikatny, lekko się topi, ogród się nawadnia. Moja werbena ma się dobrze. Nie wiem jak się przechowa ta, która została w ogrodzie, ale mam posadzonych chyba 15 doniczek ukorzenionych sadzonek, rosną już na parapecie. A jak u Ciebie?? Czytałam, że ktoś Ci przysłał nasionka, posiałaś?? Ja nie mam nasion, nie zdążyły się wysiać, ale jakby coś to jakieś sadzonki będę miała

Buziaki dla Ciebie
Ogród wśród pól i wiatrów 15:38, 16 sty 2016

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Jolu witaj w Nowym Roku
Oby był pełen zdrowia i radości.
pozdrawiam

Dziękuję Kasiu
Dla Ciebie też wszystkiego naj..piękniejszego
Pszczelarnia 15:37, 16 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Są ścieżki (tutaj akurat w zielniku):

Jest woda (i nawozy roślinne):

Są donice z czymś (np. pnącą truskawką, z rozmarynem albo malutkim laurem, był też prusznik, nie wiem co będzie teraz)

jest tak piękny że... idealny. Elementy ,które wprowadzasz tutaj świetne.
I kwiaty do bukietów... kojarza mi się z dzieciństwem- moi rodzice mieli nas 4 dziewczynki. A te dziewczynki całe lato bawiły się w kompoty z owoców i kwiaciarnie z tysiacami bukiecików.
A w takich baliach jak twoje wieczorami się kapałyśmy w wodzie nagrzanej słońcem
Ogród wśród pól i wiatrów 15:34, 16 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Fajnie wyglądają te związne trawy i hortensja

Myślę sobie co za gość nowy do mnie zawitał, a to Mirelka w nowym awatarku Super, zielono, wiosennie Dzięki związaniu traw wreszcie się trzmieliny odsłoniły, ktoś tu kiedyś knuł, że chyba je wycięłam

Dla Ciebie hortensjowa w dzisiejszej zimowej szacie

Ogrodowy song 15:30, 16 sty 2016

Do góry
Ogrodowy song 15:28, 16 sty 2016

Do góry

Mój jest ten kawałek ogrodu 15:27, 16 sty 2016

Do góry

Podwórkowa rehabilitacja 15:26, 16 sty 2016

Do góry
Witajcie dzisiejszego pięknego dnia
Ewo-Nallar, Jolu, Małgosiu dla Was moja ceramika artystyczna z tulipanami
Ogrodowy song 15:25, 16 sty 2016

Do góry
No to proszę...i w dodatku słoneczko wyszło..)

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:24, 16 sty 2016

Do góry
jeszcze mi przyszedł do głowy taki pomysł:
nie wiem czemu, ale podobają mi się takie okrągłe i faliste kształty
naprawdę nie wiem już w jakim kierunku iść
Rododendronowy ogród II. 15:24, 16 sty 2016

Do góry

Mój jest ten kawałek ogrodu 15:23, 16 sty 2016

Do góry
Śnieg i słońce. Aż chce się z domu wyjść.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies