Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 15:45, 16 sty 2016

Kawa napisał(a)
hej hej Joluś
snopki piękne wielkie śliczne trawiszcza
pogoda wariuje ciekawe jak ta Twoja werbena będzie rosła

Kamilka pogoda dziś fajna, śnieg delikatny, lekko się topi, ogród się nawadnia. Moja werbena ma się dobrze. Nie wiem jak się przechowa ta, która została w ogrodzie, ale mam posadzonych chyba 15 doniczek ukorzenionych sadzonek, rosną już na parapecie. A jak u Ciebie?? Czytałam, że ktoś Ci przysłał nasionka, posiałaś?? Ja nie mam nasion, nie zdążyły się wysiać, ale jakby coś to jakieś sadzonki będę miała

Buziaki dla Ciebie
jolka 16:07, 16 sty 2016

nicol21 napisał(a)
Haha! Zobaczyłam te skrzynie w domu i pomyślałam.... oooo kuchnia się robi!! dopiero po chwili zorientowałam sie że to skrzynie....a tak, po drodze ze zdziwieniem stwierdziłam że już obraz masz na ścianie. tak? Widoki zimowe super! Ja swoich traw w tym roku nie wiązałam i przy braku śniegu dobrze mi z tym.

Haha, to nie kuchnia tylko garaż Obraz owszem - wisi, jelenie na rykowisku M. ma do niego sentyment, to bardzo stary obraz z sześćdziesiątego któregoś tam roku. Wolałam mu zrobić miejsce w piwnicy, żeby się czasem nie pojawił pomysł wniesienia do salonu

Dorzucam widoczek zimowy

Poniżej skarpy mój ogród owocowy, póki co widać same badylki
Bogdzia 18:34, 16 sty 2016

Skrzynie super wykonane.Obraz mówisz że bardzo stary bo z lat szesdziesiatych....no cóz ja w tych latach zdawałam mature , studia, slub to ja dopiero jestem stara.Niestety to prawda a szkoda
Zimowy ogród piękny a w gratisie jeszcze góry , bardzo piękne.Pozdrówka.
jolka 10:32, 17 sty 2016

Bogdzia napisał(a)
Skrzynie super wykonane.[..] Zimowy ogród piękny a w gratisie jeszcze góry , bardzo piękne.Pozdrówka.

Bogdzia, no ja Cię proszę, co za porównania! Nawet ich nie cytuję, bo to grzech Ty jesteś zawsze młoda, dobra, mądra, życzliwa, zakochana w ludziach, ptakach i roślinkach Zawsze można liczyć na Twoją dobrą radę i chwilę poświęconego czasu. Twój wątek to skarbnica wiedzy i pięknych obrazów, do której wracam jak tylko mam czas. Ech.. szkoda się rozpisywać Cieszę się, że Cię "znam" internetowo

AnnaCh 11:32, 17 sty 2016

Jolu jak ja Ci zazdroszczę takich widoków I do tego masz tyle miejsca, że cały wielki sad Ci się mieści, a ja ciągle siedzę i kombinuję jak tu upchnąć jakieś drzewko owocowe i krzaczek. Tyle mam chciejstw, a miejsca mi brakuje
nicol21 13:45, 17 sty 2016

Widoki super, patyczki też ładnie się prezentują! Sporo masz tych owocowych - chyba dopiero teraz to widać. Super masz że masz tyle powierzchni, fajne nachylenie, taras na ogród ozdobny i niższy poziom na ogród użyteczny Fajowo!
Ehhhh taka fajna ta przestrzeń!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
leon60 13:53, 17 sty 2016

Mnie te poziomy też bardzo się podobają i do tego ten widok !
jolka 15:09, 17 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Jolu jak ja Ci zazdroszczę takich widoków I do tego masz tyle miejsca, że cały wielki sad Ci się mieści, a ja ciągle siedzę i kombinuję jak tu upchnąć jakieś drzewko owocowe i krzaczek. Tyle mam chciejstw, a miejsca mi brakuje

Anusia, widoczki owszem fajne, chociaż wczoraj było trochę zachmurzone. Ale przy dobrej przejrzystości powietrza jest naprawdę fajnie. Jeśli chodzi o miejsce, to wstępnie mogę powiedzieć, że moje 20 arów zostało już podzielone na część ozdobną, trawnikową i użytkową. Dużo owocowych posadziliśmy jesienią. Jeszcze na wiosnę dojdą winogrona, żurawiny, może ze dwie jabłonie i morele. Muszę też pomyśleć o zagospodarowaniu skarpy i o ścieżkach w dolnej części ogrodu. Tak czy inaczej, póki co miejsca mi nie brakuje

jolka 15:20, 17 sty 2016

nicol21 napisał(a)
Widoki super, patyczki też ładnie się prezentują! Sporo masz tych owocowych - chyba dopiero teraz to widać. Super masz że masz tyle powierzchni, fajne nachylenie, taras na ogród ozdobny i niższy poziom na ogród użyteczny Fajowo! Ehhhh taka fajna ta przestrzeń!

Ewelina, owocowych owszem sporo Pamiętam jak kiedyś się zastanawiałam wspólnie z Wami czy wzdłuż siatki od południa serbów nie posadzić, a teraz się okazało, że sad tam powstał Dzięki łagodnemu nachyleniu południowego stoku słoneczko powinno wszystko fajnie doświetlić. Ech, strasznie jestem ciekawa jak mi te owocowe pójdą, bo o ile w kwiatach to ja od zawsze dłubałam, o tyle część użytkowa ogrodu należała zawsze do mojej mamy Tylko chodziłam zrywać jarzynki do zupy, po wcześniejszej instrukcji, gdzie co rośnie

Buziaki dla Ciebie
PS. Muszę poszperać u Ciebie, co tam na nowej działeczce słychać
jolka 15:23, 17 sty 2016

leon60 napisał(a)
Mnie te poziomy też bardzo się podobają i do tego ten widok !

Olusia, poziomy są fajne, choć ich zagospodarowanie wymaga większego nakładu sił i środków Jestem Ci bardzo wdzięczna za porady w sprawie przebrzydłych dziadów (czytaj: nornic) Dzięki Twoim sugestiom dałam rady tym wredotom!! Zobaczymy jak długo będę się cieszyć spokojem