miodzio!!!! ulki piękne. Jeszcze jedno cięcie i będą idelane jeszcze się zagęszczą i wypuszcza wszędzie listki. A na dodatek jakieś dziwnie mocne te plantacjowe bukszpany !
O jak miło że o mnie myślisz A propos prezentow i myślenia o darczyńcy:
Od cioci w prezencie ślubnym dostałam czerwone garnki w biale kropki..... z przykazaniem abym zawsze o niej myślała jak będę sie na nie patrzyć
Garnki po roku wyrzuciłam ale ich widok i twarz cioci mam do tej pory przed oczami !!!!!
Niestety, ligustry domków jeszcze nie mają..........
Choć usilnie nad tym pracuję.....
Dlaczego tak jest..., że jak czegoś szukam i chcem...to nie ma !!!
A jak tylko już nie szukam......to wszędzie jest !
Ligustry bez domków...prezentowane będą do połowy...
Dla Matki Chrzestnej....ligustr...zaglądający zza muru.....
Musi iść do fryzjera.....ale aura nie sprzyjająca...
Nie robiłam dziś zdjęc bo byłam u lekarza a tu Marzenka postanowiła u mnie pobyc i zastanawiam się co jej pokazac. Mam wczoraj zrobione maki ale Ania od dawna pokazuje maki więc to żadna rewelacja. Jedyne co Ania nie pokazuje to mój wnusio to go pokazę jak sprawdza czy w domku od Szefowej i jej M mieszkaja już jakies owady.
Bożenko dziękuję za takie zdjęcie Wnusio zauroczony ???
Marzenko ale wykulkowałaś bukszpany cudo!!!! Swietne kompozycje letnie no a na samą myśl co wyszło z wędzarni to mi ślinka leci
A gdzie taką formę do cięcia bukszpanów kupiłaś??
Przemku formę kupiłam w sklepie internetowym Tchibo, ale nie wiem czy jeszcze są, bo byly wczesną wiosną.
Przesympatyczna Bogdziu! baaaardzo mi było miło Was poznać dziękuję za tyle ciekawych informacji na temat Rh,do których się przymierzam bardzo żałowałam, że nie mogłam być u Was na spotkaniu, więc to spotkanie to zrekompensowało
Ściskam serdecznie i pozdrawiam
Pozwolę sobie wstawić to oto zdjęcie na miłą pamiątkę
Fajne dziewczyny!!! A Bożenka taka zawsze uśmiechnieta!!!
To jakiś inny; jedziesz Buforową, po lewej kościół i cmentarz, dalej masz wiadukt i tak z 50 m za wiaduktem po prawej stronie; znajdziesz
W jakiej części Wrocławia jest Buforowa?
Buforowa, to część Huby, a w pobliżu takie duże osiedle wieżowców, określane jako Orzechowa; można jechać A. Krajowej, potem koło Mc Donalda na światłach w prawo, to już Buforowa i potem wiadukt i za wiaduktem sklep
Ojej... wydawało mi się, że do mnie prosta droga, ale Marzence namieszałam ... wyślę Ci maila z instrukcją , ale jutro, bo dzisiaj już mi się bardzo chce spać i zmykam zaraz
Bo ja się gubię na prostej drodze bez GPS, a jeszcze Madzia dobrze tłumaczyła....
Jeśli dojade przed tobą zapamiętam i Ci wytłumaczę
W takim razie jutro podzwonię po szkółkach i popytam o ceny grabów, jeszcze raz dziękuję Danusiu
A podpowiesz mi jeszcze po jakim czasie z 1 metrowego graba będę miała 2-metrowego? I ile sadzić ich na 1mb? 3 szt wystarczą?
Aniu teraz to już tylko kupujesz w doniczkach i ceny są zdecydowanie wyższe. Wysokość zależy od skali cięcia. Jeśli chcesz aby był zwarty i gęsty to dwa metry ok 4 lata. Jak może być żadki to ok dwa lata ale jeśli kupisz takiego 1 m.....
Ja mam posadzone 4 szt na m, jak rosną po dwóch latach widzialaś u mnie. Ale tnę ostro 3 x w sezonie o 1/2 lub 1/3 przyrosty.
Oczywiście można w szkółce od razu żywopłot grabowy i 2 metrowy kupić...
Chyba tego posta admin powinien do wątku o grabach przenieść...