Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogrodowe zacisze 14:09, 22 kwi 2014

Do góry
Tawuła Grefsheim w rozkwicie

Kalina angielska (z błyszczącymi liśćmi )

Rozrośnięty krzew trzmieliny
Jakie pnącze na tło dla róż? 06:55, 22 kwi 2014

Do góry
Ja mam bluszcz jako towarzystwo dla róż - angielek. Zobacz w moją wizytówkę.
Kalina koralowa jest za niska do zasłonięcia przed sąsiadem. Polecam śliwę wiśniową 'Nigra' lub wiśnię 'Umbraculifera'. Mam oba drzewa.
Ogród zapachów u Jasi 07:47, 21 kwi 2014

Do góry
Kalina u mnie też zaczyna kwitnienie i czaruje, ciemiernikom też wycinam liście na wiosnę bo są wstrętne a na dodatek ptaki są na drzewie , wycięcie liści nie ma wpływu na rozwój, natomiast jestem ciekawa jak z przesadzaniem, ja przesadziłam jednego i już kilka lat mi nie kwitnie ale kępa liści co roku większa i teraz nawet dorodna więc czekam, i ciekawa jestem Twoich bo muszę też jednego przesadzić.

Jasiu nie kupiłam M.Hardy po Twojej opinii - takie uwagi cenne choć bolesne. Za to jest tyle innych.
Wiele osób ma z przedogródkiem problemy i ja też - wymyślanie czy na kiju czy jak a u Ciebie kompozycja doskonała i trudna do skopiowania

pozdrawiam
Ogród zapachów u Jasi 00:30, 21 kwi 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)
druga połowa kwietnia

w przedogródku

rozpoczyna kwitnienie kalina angielska

Pozdrawiam świątecznie Jasia

moje jeszcze kaliny w pakach też czekam
Ogród zapachów u Jasi 23:31, 20 kwi 2014

Do góry
druga połowa kwietnia

w przedogródku

rozpoczyna kwitnienie kalina angielska

Pozdrawiam świątecznie Jasia
W ogródku Ani 23:13, 20 kwi 2014

Do góry
annawu napisał(a)
Tak jak u mnie tylko ta żółta zakwitła bo te pomarańczowe to same liście, może jeszcze zakwitnie perska, widzę zalążki pączków w jednej cebulce bo druga ma same liście

perska masz ciemną czy białą? http://kurowski.pl/pl/katalog-roslin/2/1/roslina/203,kalina-japonska-watanabe
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:37, 20 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Dziękuję Aniu i wzajemnie a zobacz sprzedano mi jako abeliofylum co za ludzie nawet wisi jeszcze na niej metryczka, ale i że to ta kalina to się cieszę, bo pachnie ładnie i tak samo wygląda gdy kwitnie dzięki Aniu

U mnie przez pierwsze dwie wiosny nie zakwitała bo wszystkie pączki przemarzały, ale już w ubiegłą wiosnę pieknie kwitła i teraz widzę że też będzie obficie kwitła
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:28, 20 kwi 2014

Do góry
annawu napisał(a)
Aniu zdrowych i radosnych świąt.. widzę że wiosenka u Ciebie na całego szaleje,
Pytałaś wcześniej czy to kalina? mam podobną pod nazwą 'burkwoodii', teraz zaczyna kwitnąć i kwiatki pięknie pachną.

Dziękuję Aniu i wzajemnie nawet wisi jeszcze na niej metryczka, ale i że to ta kalina to się cieszę, bo pachnie ładnie i tak samo wygląda gdy kwitnie dzięki Aniu
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:19, 20 kwi 2014

Do góry
Aniu zdrowych i radosnych świąt.. widzę że wiosenka u Ciebie na całego szaleje,
Pytałaś wcześniej czy to kalina? mam podobną pod nazwą 'burkwoodii', teraz zaczyna kwitnąć i kwiatki pięknie pachną.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:17, 18 kwi 2014

Do góry
Czy ktoś mi napisze czy to jest kalina i jaka?

kupiłam ten krzew jakieś 3 lata temu ale nigdy nie udało mi się być przy jego kwitnieniu, sam sobie tu w warmińskim rósł, sąsiedzi mówili, że pięknie kwitnie, myślałam, że mówia o abeliofylum bo taki kupowałam nawet jeszcze metryczka przy nim jest, ale forsycja biała zakwita jeszcze przed liśćmi i o wiele wcześniej, a tu i listki i pąki pojawiły się razem i równo się rozwijają, już nie mogę doczekać się jak zakwitnie
Mój zielony świat 20:17, 17 kwi 2014

Do góry
Wiąz Geisha

Kwitnie czereśnia i kalina wonna

Ogród rodzinny 14:57, 15 kwi 2014

Do góry
Tak Danusiu. Zgadzam się z tobą, trawę wysiałam w zeszłym roku, i to był straszny błąd.
Zanim wytyczę linię trawnika. Co myślicie o krzewach pod oknami? Jeden z nich to klon palmowy, a drugi to piękna kalina koralowa. Czy można je przesadzić na drugą stronę, gdzie jest płot, tak żeby uzyskać osłonę od ulicy?
Ogród dla Agusi 22:42, 13 kwi 2014

Do góry
akanta napisał(a)
Moja rośnie pod sosną ,właściwie żyje tylko dzięki deszczom i rosie.Daje radę a jest tam raczej różnie.Ale teraz ma więcej wilgoci po zimie więc jej przybyło.Nad nią wysoko są korony sosen ,świerków ,brzozy i nie ma bezpośredniego słońca bo w oddaleniu jest ściana świerków ale świetliście jest.Myślę,że daje radę także w słońcu oby miała wilgotno i sąsiedztwo innych roślin.

Aniu dzięki za odpowiedź pewnie się na nią skuszę bardzo mi się podoba i raczej nie kłopotliwa.Magnolia super ,a moja kalina Burkwooda też zaczyna kwitnąć ten zapach powala
Ogródek Ewy 15:04, 11 kwi 2014

Do góry
Ewuś zobacz co znalazłam w książce w kwestii naszych małych hortek: "Jeśli sadzonki były trzymane we wnętrzu, przed wysadzeniem do ogrodu należy je zahartować, czyli wystawić na kilka dni na dwór. Nie na mocne słońce! Po zahartowaniu mogą powędrować na swoje stałe miejsce."

i jeszcze krzewy, z których łatwo zrobić sadzonki: berberys, bukszpan, budleja, dereń, forsycja, hortensja , irga, jaśminowiec, kalina, krzewuszka, ligustr, ognik szkarłatny, perukowiec podolski, pęcherznica kalinolistna, pigwowiec, tawuła, żylistek. Najlepszy okres na przygotowanie sadzonek z krzewów to koniec maja i czerwiec To działamy, nie?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:26, 10 kwi 2014

Do góry
Magnolia Susan, trochę obgryziona przez psa ale daje radę.........

Peonie drzewiaste ( te które chciałam w ubiegłym roku wywalić bo nie kwitły przez 6 lat )przestraszyły sie na dobre i juz nie tylko jedna ale obie w tym roku szykuja sie do zakwitnięcia...........

Za moment zakwitnie kalina juz ma nabrzmiałe pąki
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:37, 10 kwi 2014

Do góry
Obiela też już składnia się do kwitnienia

tulipki

floksy wysokie

wszystkie krzewy i drzewa ruszyły po burzy

kalina Watanabe

klony palmowe
Ogród w cieniu brzozy 10:25, 10 kwi 2014

Do góry
Marysiu, Renato, Irenko, Kondzio, Agnieszko, dziękuję, całus dla Was.
Agnieszko napiszę na pw.

Dziś mokry dzień więc mokre fotki.
Klon i kalina

Na te pączki się cieszę, a te drugie czy wydadzą owoc, jest to brzoskwinia ufo

I jeszcze moja nowa różanka, po trochu coś do niej dosadzam.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:19, 05 kwi 2014

Do góry

kalina angielska cała w pąkach

tawułki na przemian pomieszałam odmiany

Obiela szykuje się też mam nadzieję, że do kwitnienia

Abeliofylum koreańskie

Powojnik Stolwijk ma pączki i niedługo zakwitnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:10, 31 mar 2014

Do góry
Serduszka biała

powojnik Arabella

powojnik Stolwijk Gold PBR

kalina angielska

tulipki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:06, 31 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Irenko naprawdę super to wyszło.
I te ilości - napracowaliście się okrutnie, No ale ogród też nie malutki - żeby coś było widać- musi być tego więcej.

Ja czekam n a Twojego tamaryszka - to chciejstwo mojego męża -
Pozdrawiam gorąco.

Tamaryszki uwielbiam, sadź koniecznie i od razu żelazną ręką prowadź
u mnie w jednym czasie kwitnie tamaryszek i tulipany liliokształtne, kolory się zgrywają i w tym czasie również kalina kwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies