Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 18:08, 28 maj 2014

monteverde napisał(a)
Nie zazdroszczę tego gradobicia i u Moniki i u Ciebie, u mnie na szczęście nie było pozdrowienia dla Zbyszka niech szybciutko zdrowieje
zostawiam Wam różę Maingold
Z.dziękuje za pozdrowienia.Aniu...wystarczy ,że u nas tyle zniszczeń...kwiatki będę oglądać u Ciebie.
bogumila 18:11, 28 maj 2014

Mathildis napisał(a)
aura nas w tym roku nie rozpieszcza - ulewy, burze, gradobicia.... trzymam kciuki za roślinki by się szybko pozbierały i jednak jeszcze cieszyły oczy w tym roku...
...najpierw zmroziło,teraz posypało gradem...mam nadzieje,ze więcej niespodzianek nie będzie...pozdrawiam.
barbara_kraj... 20:53, 28 maj 2014

Bogusiu, co roku jakieś przykre niespodzianki mamy. Jak nie przymrozki, to gradobicie albo wichury. Pocieszam Cię, że wszystko szybko odrośnie, odnowi się. Sama tego doświadczyłam. Zresztą w zeszłym roku też Cię dotknęły te anomalia pogodowe . Przyroda twarda jest
Podziwiam krzewuszkę, w formie drzewka pierwszy raz widzę Piękna!
monteverde 20:55, 28 maj 2014

Bogusiu Twój ogródek się odnawia jak Feniks z popiołu będzie dobrze
bogumila 21:45, 28 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, co roku jakieś przykre niespodzianki mamy. Jak nie przymrozki, to gradobicie albo wichury. Pocieszam Cię, że wszystko szybko odrośnie, odnowi się. Sama tego doświadczyłam. Zresztą w zeszłym roku też Cię dotknęły te anomalia pogodowe . Przyroda twarda jest
Podziwiam krzewuszkę, w formie drzewka pierwszy raz widzę Piękna!
Będę pokazywać tylko ładne roślinki...nie chcę sobie zaśmiecać wątku...Basiu,masz rację ...odrosną...ale tak je pielęgnowałam...
bogumila 21:47, 28 maj 2014

monteverde napisał(a)
Bogusiu Twój ogródek się odnawia jak Feniks z popiołu będzie dobrze
...odnowi się...ale ile to potrwa? Cały sezon stracony.Ciekawe,czy lilie będą kwitnąć....
Bogdzia 21:01, 29 maj 2014

O matko gradobicie ? współczuje. U mnie deszcz przeokropny lał też sporo zniszczył , jeszcze takiego nie przeżyłam ale pomału prostuja się pochylone rh , rozcapirzone jałowce. Wolę nie patrzec na nie teraz , moze jutro będzie lepiej.Widziałam u Ciebie piękny szczawik , zostawiasz jego bulwki na zimę czy wykopujesz?Pozdrawiam.
monteverde 21:09, 29 maj 2014

Krzewuszkę masz Bogusiu ładnie poprowadzoną ja te swoje co rosną z przodu porządnie poprzycinam bo zrobiły się za szerokie a między nimi jest kalina i boję się, że ją zagłuszą a lilie będą kwitły no i bodziszek ładnie się rozrasta a jak pomidorki?
bogumila 21:21, 29 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
O matko gradobicie ? współczuje. U mnie deszcz przeokropny lał też sporo zniszczył , jeszcze takiego nie przeżyłam ale pomału prostuja się pochylone rh , rozcapirzone jałowce. Wolę nie patrzec na nie teraz , moze jutro będzie lepiej.Widziałam u Ciebie piękny szczawik , zostawiasz jego bulwki na zimę czy wykopujesz?Pozdrawiam.
W ubiegłym roku część nie wykopałam i nic się nie stało...wypuszczają.
bogumila 21:26, 29 maj 2014

monteverde napisał(a)
Krzewuszkę masz Bogusiu ładnie poprowadzoną ja te swoje co rosną z przodu porządnie poprzycinam bo zrobiły się za szerokie a między nimi jest kalina i boję się, że ją zagłuszą a lilie będą kwitły no i bodziszek ładnie się rozrasta a jak pomidorki?
Prowadzę ją w formie parasola,bo pod spodem podsadziłam ja serduszką.
Z pomidorów chyba nic nie będzie,były już pozawiązywane owoce wielkości wisienek...grad sie z nimi rozprawił...
Nie wiem jak teraz wyglądają...nie zaglądam na Zacienioną,bo Z.po operacji nadal w szpitalu.