Kasiulka co do oczka to mam nadzieję, że przekonam się o tym już w tym roku . Sama jestem ciekawa jak rośliny zniosą te mrozy. Dzisiejszej nocy ma być -24. Kasia a to nasze łóżko
Wytworny jest Twój anioł .
Pamiętam z dzieciństwa że każdego roku w porze ubierania choinki zachwycałam się gwiazdą , była zrobiona z kryształków zielonego szkła, duża , ciężka i nigdy nie ozdabiała czubka choinki - żadna choinka nie była w stanie utrzymać takiego ciężaru. Potem gwiazda gdzieś zniknęła .
W tym roku moją choinkę zdobi anioł, ma złotą sukienkę, brązowe włosy, srebrne brokatowe skrzydła i siedzi na błękitnej chmurce. Był jeszcze anioł w różowej sukience, ale pofrunął do Dzidki.
Dużo dobrego w Nowym Roku
Jasia
a teraz plan nasadzen
to co na niebiesko to jest nowe do posadzenia lub planowane przeniesienie
cyferki poza rabatkę to roslinki ktorym jeszcze nie zaplanowalam miejsca
Na zdjęciu powyżej zakładałam po raz dugi trawnik w 2014r, a komarów było okropnie dużo. Z góry atakowały komary, a z dołu kąsały mrówki.
W 2015r. przez pomyłkę opryskałam trawnik "czymś" co spaliło trawę w ciągu 3 dni, wyć mi się chciało. Trzeba było zakładać trawnik od nowa.
Nawieziona ziemia była pewnie z nasionami chwastów, albo takie beznadziejne kupiłam nasiona trawy. Nie chciała wschodzić, a jak już zaczęła się pojawiać to ilość chwastów była porażająca