Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Urszulla 05:54, 02 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)
W styczniu ogrodnik odpoczywa albo planuje, czyli nic nie robi. Chyba że "rzucą" ciemierniki do sklepu, to ewentualnie się nimi zainteresuje.

W załączeniu kalendarz na rok 2016 z rysunkami Redouté. Okładka: piwonie. Styczeń - lilaki. Luty - pierwiosnki.

Noworocznie pozdrawiam wszystkich.

Możesz na początek każdego miesiąca pokazywać rysunki z kalendarza.
Z ciemiernikami fajny pomysł.Jeszcze do domu kupuję co roku azalie, bo też rzucają przed nastaniem wiosny.Wszystkiego dobrego na cały Nowy Rok.
Basilikum 10:45, 02 sty 2016

kalendarz piekny
ciemiernikowo juz jestem zaopatrzona. Ksiazke nowa kupilam wiec bede sie w styczniu doksztalcac

Poziomka 17:37, 02 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Wytworny jest Twój anioł .
Pamiętam z dzieciństwa że każdego roku w porze ubierania choinki zachwycałam się gwiazdą , była zrobiona z kryształków zielonego szkła, duża , ciężka i nigdy nie ozdabiała czubka choinki - żadna choinka nie była w stanie utrzymać takiego ciężaru. Potem gwiazda gdzieś zniknęła .
W tym roku moją choinkę zdobi anioł, ma złotą sukienkę, brązowe włosy, srebrne brokatowe skrzydła i siedzi na błękitnej chmurce. Był jeszcze anioł w różowej sukience, ale pofrunął do Dzidki.
Dużo dobrego w Nowym Roku
Jasia
Gruszka_na_w... 18:23, 02 sty 2016

Kalendarz piękny, świetnie mi współgra z kubeczkiem herbatki. ) Wiary, nadziei i miłości w nowym roku życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:10, 02 sty 2016

Pozwolisz że jeszcze się wrócę do tej gwiazdki.Takie na zajęciach technicznych w szkole przed świętami robilismy i bardzo to lubiłam.
Widząc Twoją przypomniałam sobie że mam książkę 100 zabawek na choinkę i pozwolę sobie wstawić jak się robi takie cudo może się komuś przyda.
Kalendarz ach - uprasza się o kartkę co miesiąc.

pozdrawiam

aldonaz 00:13, 03 sty 2016

Piękny kalendarz oraz klimaty świąteczne. Wspomniałaś o muzeum baniek, zajrzyj więc do jedynego w świecie Muzeum Bombek Choinkowych w Nowej Dębie i moje zakupy z ich sklepu firmowego. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
sylwia_slomc... 00:15, 03 sty 2016

Twoje ozdoby choinkowe urzekają ile razy na nie spojrzę Kalendarz też superowy
justi 00:33, 03 sty 2016

A ja durna nie zaczaiłam jak się robi jezyka
paniprzyroda 01:12, 03 sty 2016

Dużo dobrego w Nowym Roku. Taki kursik frywolitkowy ukończyłabym chętnie. Przypomniałam sobie właśnie, że mam zakupioną na targach jedną gwiazdkę frywolitkową, mus ją odszukać
Gabriela 15:24, 03 sty 2016

Rok z kwiatami Redoute'a - wspaniała sprawa.
Dobrze, że Mira wygrzebała tę instrukcję na jeżyki - teraz sobie przypomniałam, że nawijało się te przecięte części na ołówek i potem zszywało krążki razem.