no prosze trochę mnie nie było i tyle nadrabiania Ale zaczynam od Ciebie i tego slicznego widoczku
Pięknie masz poukładane te kamienie, tak niesamowicie naturalnie! U mnie woda też zamarzła, jedynie w miejscu gdzie jest napowietrzacz to jest małe źródełko przy którym ustawiają się kolejki ptaszków
Sosenki faktycznie szkoda, ale bez chorób się nie obejdziemy, zwłaszcza przy takiej ilości roślin - mam tak samo, bardzo się trzeba teraz pilnować.
Widoczki z szadzią cudowne, u Ciebie zawsze pięknie to wygląda, ja na razie odsprzątałam dom po remoncie, na ogród nie było czasu, kwieciem mam ale na tapecie
Może jutro wyjdę i pofocę, kurcze - temp - 10 ciekawe czy mi accuba przeżyje....
dzień dobry w Nowym Roku,
moje pierwsze zapytanie o iglak (podejrzewam odmianę żywotnika zachodniego lub olbrzymiego - ale proszę o pomoc jestem laikiem)
Oba kupione jednocześnie przed ok. 3 laty (miały ok. 40 - 50 cm wysokości). Ten większy ok. 2 m rośnie w lepszych warunkach glebowych i świetlnych). Charakterystyczne są wyrastające długie boczne gałęzie początkowo słabo rozgałęzione z małą ilością łusek. Zdjęcia robiłem przed kilkoma dniami i nie znalazłem szyszek.
.
Kusicielko Aganiu
Piękne są ale musiałabym znowu karczować trawnik, a do dziś czuję skutki moich jesiennych poczynań.
Na magnolię już znalazłam miejsce, mandżurska wylatuje wiosną z ogrodu! I jeszcze Olę planuję posadzić.
Buziaki
Himalajską spróbuj przesadzić jak nie pasuje do koncepcji ogrodu. Posadzisz nową jak się nie przyjmie.
Kalifornijska piękna chociaż problemowa, w tym roku ciągle walczyłam z mszycą. Zbyt duża do mojego ogrodu ale ograniczam ją mocno cięciem. Możliwe że kiedyś będzie drzewkiem Bożonarodzeniowym.
Nie mam lepszego zdjęcia kaukaskiej ale zobacz jak jest zdrowa i jaki ma idealny, gęsty pokrój. Wiosną delikatnie tnę to co zbyt odstaje poza koronę.