Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:17, 28 maj 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)
Marzenko piękne widoczki pokazałaś z Twojego ogrodu. Super wygląda karmnik między płytami powiem Tobie że ja też sypię na niego azofoskę rośnie jak szalony, zwłaszcza jak jest dobrze nawadniany.
Sosenki które kupił Przemek są rewelacyjne, fajnie ze nie zrezygnowałaś z nich i sadzisz w swoim ogrodzie jak już pisałam bardzo mi pasują do Twojego dzieła.

Kasia Twoje i Domi zdjecia sosen przywróciły mnie na prawidlową drogę
właśnie pean na cześć azofoski napisalam Producencie tantiemy od przyszlych zysków poprosimy, może być naturze, tzn w azofosce!!!
A swoją drogą czy jest wątek o nawozach???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:15, 28 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
O! To ja muszę zapasy azofoski poczynić A mogę lać florovitem?

Ania florowit podobno lepszy... Ale ja leniwa jestem jak sypnę azofoską przed deszczem to potem rośnie. Przez kilka lat ją zdradzałam z innymi nawozami, długodzialające i takie tam ceregiele. Jednak wyznaję zasadę, że na wiosnę duża dawka azotu w azofosce jest najlepsza. No ale specjalistyczne to lubię agrecole np. do magnoli, powojników, róż.
A florovit trzeba rozrabiać Ale dostałam od ogrodnika dozownik do magicznej siły, w ktory będę wlewać florowit i będę szlaufem z florovitem lać po calość takie wash and go!!!
Najważniejsze w tym wszystkim jest jednak lanie wody.... Ale to już wiesz i ćwiczysz codziennie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:09, 28 maj 2012

Do góry
Sebek a w ktorym miejscu ten ogród zapuszczony, ja już na starość chyba oślepłam ????
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:08, 28 maj 2012

Do góry
gunia1990 napisał(a)
hejo!

coś tak czułam, że CHFS mnie zmusi do odezwania się tutaj
studentka architektury krajobrazu z Poznania pozdrawia wszystkich!

Sebek - zazdrość mnie żżera, że Ty tam byleś i to widziałeś, a ja nie, choć miałam tam w tym roku być Licze na bardzo bardzo obfitą relację!

Co do żurawek - dobrze Ci intuicja podpowiedziała, wg moich notatek uczelniancyh zurawki dzieli się w maju

Gunia doradzaj nam częściej, tzn korzystaj z notatek I dawaj Sebkowi przyklad to nam zostanie wzorowym studentem !!
Lecę w kulki... 23:05, 28 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Marzenka....jaki to koror ma dać......???

Czerwony w biale kropeczki
A propos korou to dzisiaj ogrodnikowi tłumaczyłam jaki koror roż ma mi zamówic - jego żona stwierdziła taki majtkowy....
A chodzilo mi o bladoróżową fairy .....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:02, 28 maj 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
wchodzę sobie grzecznie, że niby kiedyś będzie tu pięknie i ...ugrzęzłam na cały wczorajszy wieczór. Przeleciałam przez wszystkie posty i zdjęcia, a rano oczy na zapałki i do pracy. No pięknie to już jest.
Pozdrawiam Właścicielkę włości

Myszorku a ja się Twojego ogrodu doczekać nie mogę
Zagladaj częściej !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:01, 28 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To dla Ciebie Przemek kupił te roślinki? Piękne.

Tak Bożenko to sosny varella, zakochalam się w jednej takiej a Przemek kupił 3 x taniej niż we Wroclawiu!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 28 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Marzena u ciebie musi być ogrodzenie z gumy ... bo w inaczej miejsca na te wszystkie roślinki by nie było ... i jakże oryginalne sobie powiem ... piękne ... nie wiem nawet ten konar suchy upadłego klonu wykręcony w paragraf marzeń ... może Ty czarownica jakaś jesteś ... hmmmm ???

ok ... spokojnie to ja i eko środek transportu

Iza zapowiedzialam sąsiadom, że stopniowo za ogrodzenie będę wychodzić.... Już mam zaproszenie do sąsiedniego ogródka
Wyobraź sobie, że jeszcze mam gdzie sadzić Ale nie martw się, za 3 lata będę musiała połowę roślin wykopywać i rozdawać bo będzie za gęsto....
Czarownica to ja trochę jestem
Konar klonu wykręcałam 4 lata a teraz go zima trafiła!!!!.... I trzeba będzie ten konar uciąć. Jeszcze poczekam dam mu szansę !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:56, 28 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Marzenko, lawenda powalająca jednak u Was cieplej, klon nieźle powyginany a kamik to chyba na oborniku masz posadzony, że tak szaleje
A to na co czekasz

/img]

tfutfutfu ochydne

Tfu tfu już czerwone wstążki przygotowuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:55, 28 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Marzena, jaka lawenda cudna !!! u mnie dopiero sie budzi....
a karmik - no ja sadziłam w zeszłym roku i u mnie dużo słabszy strzelam focha!

Nie strzelaj - podlej magiczną siłą lub nasyp azofoski
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:54, 28 maj 2012

Do góry
shrekol napisał(a)
Marzenko, lawenda powalająca jednak u Was cieplej, klon nieźle powyginany a kamik to chyba na oborniku masz posadzony, że tak szaleje
A to na co czekasz
]

Shrekol ja standardowo karmik posypalam azofoską i leję wodę, codziennie je leję, bo chcę aby szybko te płyty i chwasty zarosly
A potem będę Domi cięła, cięła, cięła

Glebę też mam urodzajną bo rolna klasy III
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:51, 28 maj 2012

Do góry
Ja ci nie doradze, wysatrczy że napiszesz cisy, hortensje, trawy, bonsai i już się ślinię. Wszystko mi sie podoba!!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:49, 28 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Marzenko jakim zdjęciem??
Nie leję po liściach, póki co mąż przestawił zraszacze, a ja podlewam różanki sama z węża, ale staram się lać pod krzaczki Docelowo będzie tam linia kroplująca

schemat różanek z odmianami jest stronkę wcześniej - str. 222

Ana, fotek w szerszym kadrze nie mam Tylko zbliżenia na pąki sprzed kilku dni, ale jutro nadrobię

Aniu chodzi mi o to które są np polyantha, wielokwiatowe, wielkokowiatowe, ja się na tym nie znam tylko lubię poczytać
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:48, 28 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Wklejam fotkę, potem napiszę o co chodzi, bo nie mogę teraz, a fotkę już znalazlam

A teraz cis

Ekran w poprzek ścieżki optycznie poszerza przestrzeń

Coś mialaś napisać o tym miejscu????
Lecę w kulki... 22:47, 28 maj 2012

Do góry
I daj tym maszkarom ligustrom czerwone wstążeczki bo się patrzeć na nie nie można !!!
Lecę w kulki... 22:46, 28 maj 2012

Do góry
Aniu surfinie takie jak lubię, miodzio!!! Chyba piękniejszych kwiatów jak to piszę balkonowych nie ma. Uwielbiam je i ten zapach!!!
A ligustry i tak bym wsadziła do tych donic, bez osłonek....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:40, 28 maj 2012

Do góry
Sebciu zbudowałeś napięcie tymi zdjęciami... daj jeszcze troszkę , plizzzzzzz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:37, 28 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
widzę, że czosnki rządzą fajne foteczki.

Ania podsadzone hostami już z uciętymi liśćmi
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:30, 28 maj 2012

Do góry
Ania wszystko miodzio, donice, patyczki do zioł, ławeczka, zawijasek bukszpanowy!!!
A róże będą zachwycające i wbrew pozorom jeśli się dobierze im dobre przewiewne i słoneczne stanowisko to są niezastąpione. Oby Im tylko nie lać wody po liściach
Ja ma u siebie na razie tylko okrywowe, bo ze starego ogrodu nie przeprowadziły się ze mną, bo mialam taki misz masz kolorystyczny.... Ale musze poptrzeć na mój ogród jesienią i dosadzę róż. Nie wiem co ładniejsze takie młode listki i pąki czy jak kwitnie ???
Napisz jeszcze jakie gatunki posadziłaś, bo leniwa jestem na googlanie.
A co z tym zdjeciem od Szefowej???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:17, 28 maj 2012

Do góry
W styczniu gdy trafiłam na ogrodowisko czytałam wątek Danusi od deski do deski. Gdy doszłam do dnia poworotu z CHFS nie rozumiałam tego rosnącęgo napięcia forumowiczów w oczekiwaniu na relację .... A teraz z neicierpliwości nie mogę sobie znaleźć miejsca Wczoraj wygooglalam sobie wszystkie dostępne foty z wystawy ale oczekiwanie na spojrzenie na nie Szefowej jest niezastąpione!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies