Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

ana_art 22:20, 28 maj 2012

Ania tak się zastanawiam, róże zamawialas jesienią, czy wiosną? Moze masz jakieś foty jak wyglądały jak przyszły? Bo bardzo ciekawa ich jestem
Ana 22:24, 28 maj 2012

Aniu, zamawiałam późną jesienią i od razu sadziłam...nie zrobiłam fotek niestety...róże były z gołym korzeniem, bardzo dokladnie zapakowane i opisane

Na zimę zrobiłam tylko kopczyki, mniejszą różankę okryłam stroiszem z choinki tylko, większej wcale. Po zimie zmarzły wystające pędy, obcięłam na wiosną i wszystkie puściły nowe zielone pąki...
ana_art 22:25, 28 maj 2012

a pokażesz jakieś fotki róż na tę chwilę w zbliżeniu?
Madzenka 22:30, 28 maj 2012

Ania wszystko miodzio, donice, patyczki do zioł, ławeczka, zawijasek bukszpanowy!!!
A róże będą zachwycające i wbrew pozorom jeśli się dobierze im dobre przewiewne i słoneczne stanowisko to są niezastąpione. Oby Im tylko nie lać wody po liściach
Ja ma u siebie na razie tylko okrywowe, bo ze starego ogrodu nie przeprowadziły się ze mną, bo mialam taki misz masz kolorystyczny.... Ale musze poptrzeć na mój ogród jesienią i dosadzę róż. Nie wiem co ładniejsze takie młode listki i pąki czy jak kwitnie ???
Napisz jeszcze jakie gatunki posadziłaś, bo leniwa jestem na googlanie.
A co z tym zdjeciem od Szefowej???
Ana 22:39, 28 maj 2012

Marzenko jakim zdjęciem??
Nie leję po liściach, póki co mąż przestawił zraszacze, a ja podlewam różanki sama z węża, ale staram się lać pod krzaczki Docelowo będzie tam linia kroplująca

schemat różanek z odmianami jest stronkę wcześniej - str. 222

Ana, fotek w szerszym kadrze nie mam Tylko zbliżenia na pąki sprzed kilku dni, ale jutro nadrobię
Konstancja30 22:41, 28 maj 2012

Ana ... zdjęcie z parawanem w poprzek ścieżki ... ja też czekam i zastanawiam się gdzie go planujesz?
Madzenka 22:48, 28 maj 2012

Ana napisał(a)
Wklejam fotkę, potem napiszę o co chodzi, bo nie mogę teraz, a fotkę już znalazlam

A teraz cis

Ekran w poprzek ścieżki optycznie poszerza przestrzeń

Coś mialaś napisać o tym miejscu????
Ana 22:49, 28 maj 2012

Wracając do fotki:

Gardenarium napisał(a)
A teraz cis

Ekran w poprzek ścieżki optycznie poszerza przestrzeń

Co mylicie o takim zakończeniu mojej felernej rabaty hortensjowej?

Odgrodziłabym ją od frontu ekranem z cisa, za ekranem dała w kamyku jakieś bonsai, a od strony rabaty już kora i trawy + może hortensja w rogu jeszcze jedna? Albo mini-hostowisko z paprociami?

albo...klon palmowy
Madzenka 22:49, 28 maj 2012

Ana napisał(a)
Marzenko jakim zdjęciem??
Nie leję po liściach, póki co mąż przestawił zraszacze, a ja podlewam różanki sama z węża, ale staram się lać pod krzaczki Docelowo będzie tam linia kroplująca

schemat różanek z odmianami jest stronkę wcześniej - str. 222

Ana, fotek w szerszym kadrze nie mam Tylko zbliżenia na pąki sprzed kilku dni, ale jutro nadrobię

Aniu chodzi mi o to które są np polyantha, wielokwiatowe, wielkokowiatowe, ja się na tym nie znam tylko lubię poczytać
Madzenka 22:51, 28 maj 2012

Ja ci nie doradze, wysatrczy że napiszesz cisy, hortensje, trawy, bonsai i już się ślinię. Wszystko mi sie podoba!!