Tak jest cudownie i zachwycająco i te ulotne chwile jeszcze z szyszeńkami, to naprawdę są ulotne i jak to dobrze, że mamy co roku nowe, ja te stare i opadłe zbieram do koszyczków
Ha! Stanowczo za rzadko ostatnio bywam na Ogrodowisku, a tutaj takie foty!! Pięknie Kochana Tak właśnie myślałam, że Na Łowieckiej urzęduje piękna wysoka i szczupła brunetka Pięknie wyglądacie razem
Ta jeżówka u mnie nie chce się rozrastać. Pokrój ma raczej zwarty, łodygi sztywne,ale trzeba ja podwiązywać. Z głównej łodygi wyrastają boczne zakończone kwiatami i to znacznie ją obciąża, sama nie radzi sobie z ciężarem. Zobaczymy co pokaże w przyszłym roku. Ma bardzo piękny kolor kwiatów, subtelny róż
Dzisiaj miałem bojowe zadanie
Za tydzień święto zmarłych, no i właśnie musiałem zrobić wieniec
Wieniec na grób pradziadka. Zawsze robię na ten jeden grób jakąś powiedzmy kompozycje, to jest na cmentarzu wojskowym i nawet długo nie stoi, bo gdzieś tydzień po 1 listopada harcerze wszystko sprzątają.
Myślę, że wyszło ładnie dlatego chciałem pokazać
Wszystkie materiały, z mojego ogródka, no oczywiście oprócz kwiatów, bo te że sklepu
Podobnie jak u mnie...duże zbiory a przy okazji zbierania przysiady,skłony tułowia oraz ćwiczenie mięśni ramion i pleców przy grabieniu liścisame plusy)
na Skąpanej w słońcu rośnie drugi rok. Bardzo mile mnie zaskoczyła. Mocno się rozkrzewiła, miała dużo kwiatów i dużo daszków. sztywne łodygi utrzymywały kwiaty, nie wymagała podwiązywania. Jak widać ja też lubią pszczółki
Cudownie, jak tu można siedzieć w domu, kiedy w ogrodzie tak pięknie główna projektantka mody ogrodowej, jesień w tak piękne kolory ubiera rośliny i drzewa
Życzę Ci Mira jutro słonecznej pogody na to dziubanie i udeptywania małych nóżek, bo to najprzyjemniejsze chwile z takiej pracy w ogrodzie
Od kiedy kupiliśmy działkę, czyli od 2003 roku, ale wydaje mi się, że już nie przyrasta, ponieważ na początku to on był największym drzewkiem w ogrodzie
nawet liliowce były wyższe od niego