Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 14:01, 22 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
moja wężownica - dzisiaj załatwiłam szczepki i już wsadzona

Wężownice uwielbiam, bo nie trzeba podlewać. Kupiłam trzy do wysokich donic ale jedna coś gnije choć wszystkie maja pustynię.

Pomocy!!! Czy ktos moze mi powiedziec co to jest?? 14:00, 22 paź 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:56, 22 paź 2015

Do góry
....z opóźnieniem odpowiadam i z opóźnieniem złożę rewizyty,chyba bokiem mi wyszło sadzenie cebul w deszczu

MARZENA
roślina o którą pytasz, to ubiorek, siałam z torebki w maju, podają krótszy czas kwitnienia, bo do czerwca, a u mnie nadal daje pokaz, na pewno zbiorę nasiona, bezproblemowa zupełnie.Co do werbeny, mam taki sam problem, do tego jeszcze z rozplenicami, cały czas wyrywam, a ciągle nowe wschodzi
nawet zakwitnie

a tu moje kulki tawuły Gold Carpet zarosły samosiejki goździków i niezapominajki, dumam co z tym robić
nie patrzcie na wąsy i brak kantów, nic nie robiłam dla poprawy, mam lenia

EWIK
dumam, co wywalić, aby japońskie klony jeszcze wstawić...ale nic nie wymyśliłam
Garnet zaczyna się czerwienic
szybko urósł za 2 lata

Liliowo i kolorowo:) 13:35, 22 paź 2015

Do góry

Witam
Wpadłam przypadkiem i takie cudaki zobaczyłam
Co to ? Co to ?
Tu ma być ogród :) 13:31, 22 paź 2015

Do góry
Stało się - dawno mi się to już nie zdarzało, ale dziś zrobiłam impulsywne zakupy, skusiły mnie atrakcyjne ceny, ale czy warto było to się okaże.

Ciemierniki

Malutkie kulki bukszpanowe

Ale czy są zdrowe - na listkach mają takie żółto-białe kreseczki, co to oznacza?

I hortensja ogrodowa - czy ona przetrwa zimę w gruncie?

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:15, 22 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Kupiłam 2 rutewki splendid i 2 splendid white. Czy dadzą radę się ukorzenić, jak myślisz? Kurczę nietanie były, nie chciałbym ich stracić, a ja taka kiepska w czekaniu z zakupami do wiosny jestem...

O jak miło Cię widzieć
Co do naparstnic to mam ich mnóstwo w ogrodzie. Nawet wiosną wysyłałam młode siewki dziewczynom. Mam je i w cienistej rabacie północnej jak i w tej zrewolucjonizowanej. To jedne z moich ukochanych roślin. Ale w tym roku mało pokazywałam bo było sucho i szybko przekwitały albo wcale nie kwitły. Ale miło, że o mnie pomyślałaś i podałaś bardzo dobry pomysł

Co do rutewek to nic się nie martw, mieszkasz w ciepłej części kraju. Rośliny w doniczkach można sadzić póki ziemia nie zmarznie. Wystarczy, że je zadołujesz, wiosną się wkorzenią i ruszą z kopyta. Do połowy grudnia mrozów dużych nie będzie więc napewno zdążą "złapać się" ziemi

Moja działka na Dębowym Lesie 13:04, 22 paź 2015

Do góry
my tu gadu gadu a tu 200 stron gratki i ode mnie
Moja działka na Dębowym Lesie 13:02, 22 paź 2015

Do góry
GRATKI na kolejną seteczkę 200 - buziaki

Tulipanowiec - Liriodendron 12:46, 22 paź 2015

Do góry
Jeszcze raz dzięki za powyższe odpowiedzi. Na chwilę obecną ogród nie ma ani stylu ani charakteru. Ponieważ go nie ma, działka ma 17 ar i w większości porasta ją trawa. Jeszcze na początku roku działka wyglądała tak

Po wykarczowaniu porastających ją krzaków i obsianiu ją trawą wygląda obecnie tak
Czerwoną kropką na zdjęciu zaznaczone jest planowane miejsce nasadzenia jednego większego drzewa, jednak jak już z powyższych postów ustaliłem tulipanoweic jest o wiele za duży. Jak już również wspominałem jest to miejsce przed planowanym domem, miejsce to będzie odzielone od lasu.
No i jeszcze zdjęcie poglądowe na działkę z góry

Tym razem czerwona kropka to miejsce z którego wykonano powyższe zdjęcia, ołówkiem zaznaczona jest planowana lokalizacja budowy domu.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:36, 22 paź 2015

Do góry
Witam,
dzięki Waszym radom trawnik przez cały sezon wyglądał pięknie.
Ale nic nie może wiecznie trwać.
Około 2-3 tygodnie temu pojawiło się lekkie przesuszenie w jednym miejscu.
Dziś po nocy pojawiły się na nim dziwne różowe kulki, podobne do waty, hugo wie. Co to? I jak reagować?
Trawnik miał od czerwca Osmocote, w przyszłym tygodniu planuję areację oraz nawóz jesienny.

Pogubiłam się po drodze... 12:36, 22 paź 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
A o tak mi mija

W pracy jestem buziaki przesyłam
zdolniacha jesteś
Hortensjada 12:32, 22 paź 2015

Do góry

Kotek też korzysta
Pogubiłam się po drodze... 12:32, 22 paź 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Padniecie dziś ja padam

Piekne tyyyle serca
Hortensjada 12:29, 22 paź 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)

Możesz napisać kiedy pobierasz patyczki na sadzonki, aby zrobić na pniu? Czy zawsze Ci się ukorzenią? Czy dobrze zrozumiałam że aby mieć sadzonkę na pniu to pobierasz jak najdłuższy patyk? Czy koniec moczysz w ukorzeniaczu i do ziemi wsadzasz czy ukorzeniasz w wodzie? Ja ukorzeniałam w tym roku Vanilkę z patyczków które pobierałam chyba w lutym , ukorzeniałam w wodzie i niestety nie wszystkie się ukorzeniły. Masz jakiś patent na 100% sukcesu?

Zwrócę uwagę na trzecie zdjęcie, taśma wiążąca wpija się już w łodygę, trzeba koniecznie poluzować, pewno nie zauważyłaś

Poluzuję Dowód, że pień grubieje
Sadzonki pobieram jak kwitną krokusy, nie znam patentu na 100 % sukces, najmniej odpadów mam przy ukorzeniaczu i od razu do ziemi, ale w wodzie też wychodzi to całkiem dobrze, najważniejsze, żeby nie było za ciepło, można też od razu prosto do gruntu ale ja wtedy nagminnie zapominam o regularnym podlewaniu. Mam dużo fotek na ten temat, myślę, że zimą posegreguję i na przewiośniu pokażę jeszczcze raz. Co do patyka to oczywiście jak najdłuższy i w miarę prosty Na razie nie ma co sobie głowy tym tematem zawracać

A przed południem wyjrzało słoneczko Do pracy dzisiaj idę po południu więc miałam chwilkę dla ogródka Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Podwórkowa rehabilitacja 12:28, 22 paź 2015

Do góry
Ogrodowy song 12:22, 22 paź 2015

Do góry
Rabata jest do tego podwójnego drzewa?
Będziesz tam dawać "duże' drzewa ?

- Uzupełniłabym tujki
- cisa na koniec,
-Przesadziłabym tam kulke na pniu
- 3-4 miskanty po wzdłuż nie wiem ile tam miejsca
- zostawiłabym Rh i dodała drugiego na końcu
- w środek hortensje i na początku
Do tego jakieś mniejsze trawki/żurawki albo bukszpan jaka obwódka

Lub

albo obwódka z lawendy + trochę jeżówek )
Podwórkowa rehabilitacja 12:21, 22 paź 2015

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 12:19, 22 paź 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
Jak tam dzionek mija? Bo u mnie deszczowo
A o tak mi mija

W pracy jestem buziaki przesyłam
Podwórkowa rehabilitacja 12:16, 22 paź 2015

Do góry
Nie mogę się oprzeć pokusie zatrzymania na fotografii zmian jakie zachodzą wokół mnie. Dobrze, że telefony mają wbudowany aparat. Mały wypad po marchewkę do ogródka i przyroda już złapana na gorącym uczynku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies