Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:38, 22 paź 2015

Do góry
Gratuluje 200

Jak dzionek mija? U mnie deszczowo
Moja działka na Dębowym Lesie 10:38, 22 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
moje hosty pożółkły już kilka tygodni temu, nie ma co się czarować, jesienią nie zachwycają.

To prawda, na jesieni hosty juz nie czaruja tak jak w lecie.a wrażliwe na przymrozki tez są.I potem jużtylko zamierają
Ale dla takich widoków warto je mieć
nie pokazywałam wam wcześniej nawet tych zdjęć

Widok z pięterka

Mój ogród - trudne początki - Paula 10:36, 22 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
również uwielbiam kotki ( w sumie to ja wszystkie zwierzaki kocham ) mam trzy kotki i to już i tak ponad stan więcej na pewno nie będzie uchlatek, kotka i filemon a twoje jak się nazywają

musisz mieć dobre serduszko przyjąć kotki pod swój dach na przechowanie mało kto by się na to zdecydował

Lepiej nie gadać Takie obciachowe imiona miały być do zmiany ale jakoś tak się przyjeły Tituś i Szylkretka

Ja też uważam że zwierzęta mam już wszystkie (2psy,2koty) był jeszcze jeden pies i kot niestety kocura potrącił samochód (żałoba była straszna bo to był nasz ulubieniec) a pies to taka łajza była jak spiderman wspinał się pionowo po siatce i uciekał aż wkońcu nie wrócił...
Tiga:

Ares:

Szylkretka:

A czarnej "łajzy" nie mogę znaleśc na zdjęciach jak przyjdzie to mu zrobię zdjęcie.

Prawda jest taka że jakby "coś" się przyplątało i potrzebowało domu to pewno bym wzięła pamiętam jak w zeszłym roku łaził tu po wsi pies duży biały coś ala husky i stał pod moja brama. No to go wpuściłam na plac żeby sobie pojadł i odpoczął i wiecie co ? Mąż mi chciał głowę urwać bo ten miły pies dla mnie nie chciał go na plac wpuścić haha Ale skończyło się happy endem znalazł się właściciel psa a ja mam głowę na swoim miejscu
Moja działka na Dębowym Lesie 10:28, 22 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ale fajny i energetyczny ten pomarańczowy kwiatuszek w prążki. Hosty znów będą piękne za rok! Ta radość jak się rozwijają.

Malgosik napisał(a)

co więcej, hosty za rok będą większe

Ten pomarańczowy kwiatuszek w prążki to gazanie z własnego wysiewu
No tak hosty będą ładniejsze za rok.
Ale czy większe to nie wiem, bo dzieliłam je w tym roku sporo.I teraz na jesieni też.- do nowego ogrodu.a na wiosnę też jeszcze resztę podzielę
ale za to w nowym będzie już ładnie i hostowo tez
A kiedy będzie tak w nowym ogrodzie ??
Zobaczymy

To jest jedna strona z hostami pod domkiem
Pan Maluśkiewicz 10:28, 22 paź 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
A i mamy nowego członka rodziny

To wystraszone stworzonko to Puszek

kup drugiego do pary...koniecznie;ten czuje się samotny bardzo!!to zwierzątka stadne..
Hortensjada 10:06, 22 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Na szczęście pieniek grubieje z wiekiem i nie ma problemu z utrzymaniem korony. Korona, wprawdzie skromna, jest już w pierwszym roku. Młodziutkie rośliny pienne odciążam jednak na zimę i kwiatostany wycinam, resztę kształtowania korony pozostawiam na wiosnę
Patyk powstaje od razu ( ukorzeniam najdłuższe i w miarę proste pędy, ten na pierwszej fotce nadaje się idealnie- usunę tylko kwiatostan, po pojawieniu się pączków pozostawiam tylko te na samej górze, resztę obrywam

A tak wygląda to już później, pierwsze dwa lata warto pomęczyć się nad kształtowaniem korony i uzyskaniem jak największej liczby rozgałęzień

Możesz napisać kiedy pobierasz patyczki na sadzonki, aby zrobić na pniu? Czy zawsze Ci się ukorzenią? Czy dobrze zrozumiałam że aby mieć sadzonkę na pniu to pobierasz jak najdłuższy patyk? Czy koniec moczysz w ukorzeniaczu i do ziemi wsadzasz czy ukorzeniasz w wodzie? Ja ukorzeniałam w tym roku Vanilkę z patyczków które pobierałam chyba w lutym , ukorzeniałam w wodzie i niestety nie wszystkie się ukorzeniły. Masz jakiś patent na 100% sukcesu?

Zwrócę uwagę na trzecie zdjęcie, taśma wiążąca wpija się już w łodygę, trzeba koniecznie poluzować, pewno nie zauważyłaś
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:35, 22 paź 2015

Do góry
eda napisał(a)
Hej a ja siem obijałam dziś jak nigdy Taki sąsiad to skarb Buziolki

Cześć Edzia Muszę zaraz zobaczyć co u Ciebie, bo w Twoje obijanie nie ma co wierzyć U mnie pada od kilku dni, a jak nie pada ciurkiem to siąpi, niewielka różnica, a jak nie siąpi to jest zimno jak diabli, nic się nie da robić Chyba się zmuszę i donice na zimę już pochowam..... brrr napisałam zima fuj...
Prawdopodonie ostatni kwiatek róży. Jeszcze na innej pączki są, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby zdążyły zakwitnąć.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:27, 22 paź 2015

Do góry
bql3 napisał(a)

Witam,

Ewa - dawno do Ciebie nie zaglądałem, dziś to nadrabiam i macham pozdrawiając jesiennie.

Jan

Miło mi bardzo, odpozdrawiam

Ranczo Edy 09:20, 22 paź 2015

Do góry
Hej witaj cie dziś oczy na zapałki i do przodu hi hi zaraz jadę na pasowanie Lenki na chwile wpadłam się przywitać Hanusia dziękuję cudna piosenka taka z temperamentem słuchałam rankiem...
Jolcia dzięki bardzo tak wspaniale się bawiłam i kuzynki dobrana ekipa hi hi

Miłego dnia dziś ciepło choć wiaterek buziaki

te plamy na wodzie to rybki...

Mój przyszły ogród 09:14, 22 paź 2015

Do góry
i moje jesienne damy:
biała

żółta

czerwona

czarna
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:54, 22 paź 2015

Do góry
Dziś kolejny w miarę pogodny dzień, ale bez ogrodu. Wybywam do ogrodu pamięci.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:47, 22 paź 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:47, 22 paź 2015

Do góry
Dubelek....

To pokażę jeszcze raz to samo... brzoza aż się wygina bo siedzi w koronie klona, a klon coraz większy A będzie jeszcze większy

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:47, 22 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

To teraz ja pomecze
A pokazywalas gdzieś ta brzozę ? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak ona może rosnąć normalnie do góry
Nie kupiłam takiej bo myślałam ze będzie miała pokroj youngii
Kupilam taką szczepioną nisko żeby miała swój normalny pokroj
Jestem bardzo ciekawa tej szczepionej...

A muminka to normalnie zazdroszczę, cudowny wiek teraz, bo potem to sie robi pyskate i niedobre

Pokazuję kwiatki, jakieś roślinki, a brzoza jak brzoza.. ma fajne listki
Uciekła z formy szczepionej i mam z nią teraz problem, bo pasuje mi ją usunąć, a żal. Ładna jest, nawet taka wykręcona, tylko wchodzi w koronę klona
Nie ma co pokazywać ..

Po 2 latach od posadzenia... na foto z 2010 widzę, że miała zapędy do normalnego drzewa i już darła do góry..

A to styczeń 2015

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:31, 22 paź 2015

Do góry
Ostatnie kwiatki

Dereń Kousa ładnie ruszył - wreszcie go widać muszę mu wiosną otoczenie zmienić coby go wyeksponowac

Miłego dnia!
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:30, 22 paź 2015

Do góry
frezja napisał(a)
na te 200)niech gna dalej ze zdwojoną energią)

Dziękuję
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:29, 22 paź 2015

Do góry
Przy tarasie hosty też się już poddały.. ice dance ładnie przyrosła

Marcinki które wywalam co roku.. jak Feniks z popiołów

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:26, 22 paź 2015

Do góry
Żurawkową kolorową obwódkę (w większości żurawy od Lukiego) zaczyna być widać - oczywiście te większe od razu pociachałam, parę mi padło przez suche lato/urlop.. ale nie będzie źle - rośnie materiał na sadzonkowanie

Ośmiał nie zdążył zawiązać nasion, chyba go wezmę do domu żeby nie zmarzł, szkoda mi że w przyszłym roku nie będę miała ani jednego?? obok glediczja trójcierniowa do eksmisji, już ma 2m

Mariken zżółkł.. jesień.. ech

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:22, 22 paź 2015

Do góry
I trochę mojej jesieni...
Nawet się cieszę z nadchodzącego przestawienia zegarków, 3ci tydzień z rzędu odpuszczam czwartkowy targ - nie mogę się zwlec

Na rabatce ensatowej smutno, hosty poległy w większości... czekam na wiosnę! Ale wreszcie - po wykopaniu większości buksowych kulek - mogłam ją dociągnąć do samego podjazdu

Hosty poległy.. te kuleczki dosadzę jeszcze na zmienianą rabatkę po brzoskwini, bo się pod morwą marnują..

Ostatnie róże..

Kolorki - Graziella czerwona, ostatnie jeżówki
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:20, 22 paź 2015

Do góry
na te 200)niech gna dalej ze zdwojoną energią)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies